Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Opowieść o Swadiańskim Księciu  (Przeczytany 7294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline strongmas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Opowieść o Swadiańskim Księciu
    « dnia: Października 25, 2009, 14:33:52 »
    Wielki Swadiański książę Thelleo(czyt.deleo) nie był zawsze prawą rękom króla.Jak każdy bohater na początku był chłopem:

Potrzebował pieniędzy dlatego poszedł do sołtysa po prace.Sołtys dał mu zadanie pilnowania osady więc wdrapał się na najwyższy budynek wioski.Spędził tam 3 godziny aż w końcu dostał zmiennika.Od sołtysa dostał krótki miecz oraz 50 sztuk złota.Thelleo postanowił zostać swadiańskim żołnierzem.Przybył do Praven z prośbą dla króla, ten jednak odmówił.Thelleo pojechał swoim koniem do największej rzeki nordów (północnej części imperium swadi).Gdy jego koń pił wodę Thelleo zauważył że coś się z koniem dzieje.Okazało się że rzeka była zatruta więc Thelleo natychmiast ruszył z powrotem do Praven.Poszedł do gospody i zebrał informację że rzekę zatruł bandyta o imieniu Werchemar von Dole.Gdy przedstawił Królowi sytuacje został mianowany najemnikiem na usługach imperium.Żeby nie być bezczynnym pojechał szukać bandyty.Podczas walki zabił samodzielnie obstawę składającą się z 20 wyszkolonych bandytów oraz samego Werchemara wrócił do Króla.Tam został mianowany szlachcicem i nadano mu herb, rybę w wodzie.

Za brak screenów przepraszam gdyż nie chciały mi się zhostować.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Opowieść o Swadiańskim Księciu
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 25, 2009, 14:43:32 »
    Sttyl kompletnie leży. Przyznam się że przez to nawet nie przeczytałem całości. Dodatkowo publikując opowiadanie wypadało by sprawdzić błędy bo to "rękom(sic!)" na początku aż mnie rozśmieszyło.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 25, 2009, 15:59:00 »
    Trochę średnie i wydumane-wieśniak z mieczykiem zabił 20 chłopa, a jeszcze wcześniej za 3 godziny warty otrzymał 50 sztuk złota, a nawet spotkał się z samym królem;)
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 25, 2009, 20:43:10 »
    Coś nieciekawa ta historia - nudna oraz mocno przesadzona, a do tego brak screenów wszystko jeszcze bardziej obrzydza.

A nie mogłeś poczekać aż wrzucisz screeny? Musiałeś na siłę wpychać samą historię (na dodatek niezbyt ciekawą) bez screenów? Może to by trochę pomogło, ale cóż...

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 25, 2009, 20:47:14 »
    Dziwna ta historia... 20 chłopa zabitych przez kogoś tam  ,50 sztuk złota,spotkanie chłopa z królem?!Daj kamienia!!!
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2009, 20:49:49 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 25, 2009, 20:48:28 »
    Ale wydumane. Widziałem lepsze historie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2009, 18:16:46 »
    Masz błąd w opisie avka. Pisze się swadii bo słyszymi "Swadji" a takie coś zawsze piszemy przez dwa i :). Co do historii nie podoba mi się...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 18:05:53 wysłana przez Jedes »

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 06, 2009, 17:49:08 »
    Jako, że mam krytyczną duszę, powiem... że liczą się chęci:]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 18:16:49 wysłana przez Plopp »

Offline ziomek041

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2009, 18:58:47 »
    krótkie,nudne....BRZYDKIE (bo bez obrazków)):

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 11, 2009, 07:06:09 »
    Z tego wynika, że tylko bohaterzy byli na początku małymi chłopcami ;/

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:23:54 »
    Mocno przeciętne... Gdyby trochę wydłużyć( ale nie na siłę ! ) , dodać kilka screenów byłoby lepiej.A teraz postawiłbym w skali do dziesięciu 3/10.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 11, 2009, 20:53:22 »
    Jak każdy bohater na początku był chłopem - myślałem, z początku, że to sarkazm, a tu nie! :P

Ale o ile się nie mylę to kolega ma 11 lat (chyba?) a młodzież dziś wychowana jest na epickich erpegach, więc powstrzymajcie krytykę :). Powodzenia w dalszych próbach pisarskich.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 16, 2009, 15:42:28 »
    Wysil się bardziej bo nudne, suche

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 16, 2009, 17:25:50 »
    Dla mnie takie nijakie niczym się nie wyróżnia i nie ma tego czegoś . Powodzenia w dalszym pisaniu i niech krytyka doda Ci skrzydeł ( Red Bull też :D  ) .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 16, 2009, 21:26:19 »
    Wielki Swadiański książę Thelleo(czyt.deleo) nie był zawsze prawą rękom króla.Jak każdy bohater na początku był chłopem:

Potrzebował pieniędzy dlatego poszedł do sołtysa po prace.Sołtys dał mu zadanie pilnowania osady więc wdrapał się na najwyższy budynek wioski.Spędził tam 3 godziny aż w końcu dostał zmiennika.Od sołtysa dostał krótki miecz oraz 50 sztuk złota.Thelleo postanowił zostać swadiańskim żołnierzem.Przybył do Praven z prośbą dla króla, ten jednak odmówił.Thelleo pojechał swoim koniem do największej rzeki nordów (północnej części imperium swadi).Gdy jego koń pił wodę Thelleo zauważył że coś się z koniem dzieje.Okazało się że rzeka była zatruta więc Thelleo natychmiast ruszył z powrotem do Praven.Poszedł do gospody i zebrał informację że rzekę zatruł bandyta o imieniu Werchemar von Dole.Gdy przedstawił Królowi sytuacje został mianowany najemnikiem na usługach imperium.Żeby nie być bezczynnym pojechał szukać bandyty.Podczas walki zabił samodzielnie obstawę składającą się z 20 wyszkolonych bandytów oraz samego Werchemara wrócił do Króla.Tam został mianowany szlachcicem i nadano mu herb, rybę w wodzie.

Wybacz... ale znam się na pisaniu tego typu rzeczy, mam same 6 :D I powiem Ci, że to.. DNO, totalne DNO. Styl... tutaj nie ma stylu, ortografia, widzę, że poprawiona "Rybę w wodzie" - Umarłem...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...