Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z Ts-em  (Przeczytany 2974 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Problem z Ts-em
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 25, 2009, 14:22:15 »
    Jest tak jak pisze Szepiet... Ostatnio sam to sprawdzałem i jako "Guest" wchodziłem bez podawania żadnego hasła. Tak samo można sobie wybrać dowolny nick i bez problemu łączymy się z kanałem na TS'ie! Jak ktoś nie wierzy to zrobiłem screena... (nie wybrzydzać oryginalności nick'u ;])

EDIT: Najśmieszniejsze jest to, że logując się pod nickiem "dupa" zaznaczyłem "Registered" i ... wszedłem na kanał mimo tego, że nie wklepałem hasła...

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2009, 14:29:16 wysłana przez proud »

Offline Massai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 29, 2009, 11:38:51 »
    Uech.
    Panowie - parę podstaw.
    Główny kanał serwera NIE jest zabezpieczony hasłem i wpuszcza gości bez hasła. W ogóle TS nie pozwala na zabezpieczenie tego kanału jako tylko dla registered.

Tak jest i być musi, bo jak byście jako admini mogli "zarejestrować" nowego usera? Znaczy ja moge w panelu admina to zmieniać, ale do tego panelu tylko ja mam dostęp ;-) bo w nim za dużo można zepsuć.

jest tam stworzony kanał testowanie i on chyba jest AFAIR zablokowany tylko dla eRek.

Nie wiem w sumie czemu siedzimy na tym głównym, możecie stworzyć nowe kanały.

Dalej - teoretycznie można zahasłować cały serwer... raz to nawet zrobiłem ale były z tym drobne problemy, więc odblokowałem.

A kto banował to ciekawostka. Sprawdzę czy w panelu sa jakieś logi.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 29, 2009, 12:10:56 »
    To ja mam pytanie. Przy tworzeniu nowego kanału mamy takie opcje [zdjęcie-podkreślone], czym różni się jedno od drugiego?
    (click to show/hide)

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 29, 2009, 12:16:00 »

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Problem z Teamspeakiem - Funkcja "push to talk"
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 10, 2010, 17:03:37 »
    Witam. Słuchajcie, grałem sobie na TSie, z ctrl ustawionym jako przyciskiem do mówienia. No i ściągnąłem wczoraj nowy patch i nagle przestało to działać, nie mogłem rozmawiać z Chidorim i Tariem, jednak po zminimalizowaniu gry, znów wszystko działało, jak powinno. Koledzy poradzili mi, bym ustawił aktywację głosem i to działało, jednak nie mogę tak mieć niestety. Jeśli ktoś może mi pomóc, to proszę.

Pozdrawiam!

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    Odp: Problem z Teamspeakiem - Funkcja "push to talk"
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 11, 2010, 17:01:03 »
    Zmień przycisk na inny, widać ten odpowiada już za coś w twoim kompie...
    I zobacz czy masz włączone przyciski aktywne (bodajże włączają się po 6-krotnym wciśnięciu klawisza shift/ctrl/alt)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:00:18 »
    Dziękuję za odpowiedź. Jednak dziś już się w ogóle coś zrobiło, bo nijak nie mogłem mówić na TSie - co mnie bardzo bolało. Nawet z aktywacją głosem. Kurcze.

A co do klawiszy trwałych, czasem mi się to włączało, ale teraz nie chce.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 11, 2010, 22:46:20 »
    A co do klawiszy trwałych, czasem mi się to włączało, ale teraz nie chce.

Wyłącz se to w opcjach ;)

Wiesz dziś co rusz mnie wywalało z TSa jak i WB więc nie było tak źle :D (ale u mnie po prostu sprzęt stary daje o sobie znać bo mi system czasem wariuje, a wiem że to pochodzi od części, ew. orycze operatora sieci internetowej :D)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 12, 2010, 16:33:58 »
    Jak już wczoraj mogli się przekonać pewni playerzy wszystko jest OK. Po prostu musiałem trochę pogrzebać w ustawieniach. Dziękuję.