Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z Ts-em  (Przeczytany 2977 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Problem z Ts-em
    « dnia: Października 23, 2009, 17:12:54 »
    Słuchajcie mam problem z Ts-em....próbuje się łączyć, wcześniej było wszystko w porządku, i mi wyskakuje takie coś:

No reply from serwer
    Maybe the serwer is offline
    or maybe teamspeak is running on it

Reszta osób może normalnie się połączyć i nie ma problemu, wiem że nie chodzi o zbanowanie, bo by się pojawiała inna formułka
    Ma ktoś jakiś pomysł??

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Problem z Ts-em
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 24, 2009, 08:58:49 »
    Ja na Twoim miejscu bym odinstalował TS'a, usunął wpisy w rejestrze, następnie restart pieca i instal TS'a. Wszystko może Ci się pieprzyć przez to że byłeś zbanowany (xD), albo złapałeś jakiegoś wirusa przez TS'a (?)... Spróbuj tak jak pisałem, a jak to nie pomoże to znaczy, że problem jest z Twoim kontem i tu już moje pomysły się kończą...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2009, 09:01:23 »
    już tak zrobiłem i nic nie dało......problem z wirusem odpada, bo Oktawian też ma to samo...mogę wchodzić na Tsa, ale anonimowo, jako zarejestrowany nie, muszę chyba poczekać jak Massai się pojawi...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2009, 09:07:05 »
    Jeśli Oktawian ma to samo to... podziękujcie tej osobie, która was zbanowała...
    Nie ma innego wyjścia, bo tylko wy mieliście bana, a teraz tylko wy macie taki problem... :d

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 24, 2009, 10:36:47 »
    Pewne jest, że miałem bana? Bo co prawda mam problem z wejściem na serwer- a dokładniej z zalogowaniem się na swoim koncie, ale to po formacie windowsa. Poza tym kto i dlaczego miałby mnie banować?

Offline Szepiet

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Warband forever :)
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 24, 2009, 11:50:27 »
    Nie tylko Pifciu i Oktawian, ja i Havik mieliśmy te same problemy....
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2009, 14:14:55 wysłana przez Szepiet94 »

"Złudne nadzieje są bardziej niebezpieczne od strachu."— John Ronald Reuel Tolkien

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 24, 2009, 11:58:16 »
    @ Oktawian - Tak na 100% Ty i Pif mieliście bany, bo sam sprawdzałem w "Info". Kto to zrobił i dlaczego? Tego to ja już nie wiem...

EDIT: Czego miał im zazdrościć... ?!
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2009, 12:05:44 wysłana przez proud »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 24, 2009, 12:03:45 »
    Kto : nie wiadomo
    Dlaczego: Bo im zazdrościł.
    I w połowie wyjaśniony ban.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 24, 2009, 12:53:34 »
    Przecież tylko administrator servera może banować IP ! Więc nikt z naszych......A kto nim jest nie wiem? Pytać Massai-a.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 24, 2009, 22:34:34 »
    Przecież tylko administrator servera może banować IP ! Więc nikt z naszych......A kto nim jest nie wiem? Pytać Massai-a.

Adminem jest Massai, Oktawian i Ja i nikt poza nami.....nie wiem coś poszperam w ustawieniach...albo pomoże, albo zwale totalnie program

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 24, 2009, 23:00:07 »
    Adminem jest Massai, Oktawian i Ja i nikt poza nami.

Mylisz się, kolego... :P

edit: Uprzedzę pytania - nie, to nie ja banowałem. Jak pewnie zauważyliście, przez ostatni czas praktycznie mnie ani w Warbandzie ani na TS nie było.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2009, 23:03:56 wysłana przez Daedalus »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2009, 23:16:33 »
    Ostatnio odwiedzał TS nijaki Guest4 (czy jakiś inny numer). Nic nie mówił, tylko rozłączał się zaraz po paru-parunastu sekundach. Może serwer nie jest zabezpieczony i ktoś się włamał i zbanował kilka osób? Wszak serwer TS-a chroni tylko hasło...

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 25, 2009, 13:31:04 »
    Ludzie, ale wejdźcie sobie na TS w "info" i dalej "show permission". Wy jesteście jeśli dobrze mniemam "channel admin", a banować może właściciel servera "server admin". Jak Massai u kogoś wykupił to On raczej tez jest "channel admin". Tak mi się wydaje.....

Offline Szepiet

• Użytkownik
    • Warband forever :)
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 25, 2009, 14:14:19 »
    Dziś siedzimy sobie z Havikiem,Chidorim,Tariem i Asdamem na TS-sie.Po pewnym czasie wchodzi gostek o nicku Lemur.Pytamy się jak wszedł przecież serwer jest strzeżony hasłem."Od kogo masz hasło?"-Pyta się Chidori."Od nikogo"-odpowiada Lemur.Po pewnym czasie gostek mówi nam że wszedł na serwer z głównej listy serwerów,i nie musiał wpisywać żadnego hasła.Dziwne prawda?Wychodzi na to że każdy może się wbić do nas na serwer.   

"Złudne nadzieje są bardziej niebezpieczne od strachu."— John Ronald Reuel Tolkien

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 25, 2009, 14:18:05 »
    Właśnie o to chodzi, żeby wejść na serwer nie trzeba hasła. Hasło potrzebne jest do zalogowania się jako użytkownik a nie gość(z czego nicka gościa można też zmienić w opcjach). Wychodzi na to że admin serwera powinien pogrzebać w opcjach.