Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pacyfistyczne królestwo  (Przeczytany 1654 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ziomtron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pacyfistyczne królestwo
    « dnia: Października 20, 2009, 13:41:57 »
    Zaczę od tego, że chciałbym sie przywitać, bo jestem tu nowy. Mój problem polega na tym, że chciałem mając własny zamek i nie należąc do żadnej frakcji utrzymywać ze wszystkimi stosunki o wartości 0 lub więcej (puki jestem słaby to "peace and love", a potem... hehe). Niestety wydaje mi się, że gra (native) nie przewiduje takiego rozwiązania. Po przejeciu zamku (nie należąc do żadnego królestwa) próbowałem zapłacić jakiemuś lordowi, zeby mieć z jego frakcją zerowe stosunki. Nie chciał forsy mówiąc, że nie należę do żadnej frakcji. Dołączyłem więc do królestwa które ze wszystkimi miało pokój. Problemy się skończyły, bo miałem swój zamek i nie miałem wrogów, ale szybko uświadomiłem sobie, że to królestwo może zaraz wypowiedzieć komuś wojnę. Zapisałem więc grę i odłączyłem się od niego, co niestety poskutkowało utratą mojego zamku i garnizonu na rzecz jakiegoś lorda tego królestwa. Macie może jakiś pomysł jak zapobiec takiej utracie zamku? Może jest do tego jakiś program? W międzyczasie gromadzę garnizon. Mam już ok 150 ludzi wtym 50 nordyckich wytrenowanych piechurów i 40 swadiańskich "man at arms".
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2009, 13:48:14 wysłana przez Ziomtron »

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    Odp: Pacyfistyczne królestwo
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 20, 2009, 13:54:48 »
    Nie, z tego co wiem, to nie ma żadnego programu do native działającego w ten sposób. Osobiście, w native nie gram już od paru miesięcy, dlatego, że jest on bardzo ubogi. Polecam mody, które oferują możliwość założenia własnego królestwa: Sword Of Damocles, Native Plus (jeżeli chcesz aby gra nie odbiegała znacznie od native a wprowadzała miłe zmiany, w tym możliwość założenia własnego królestwa po przejęciu zamku), i w przyszłości Reign of Sword, tworzony przez Daedalusa :)
    Dwa początkowe mody możesz znaleźć na mbrepository, na trzeci musimy jeszcze niestety trochę poczekać :)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Ziomtron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 20, 2009, 14:18:07 »
    Ok, dzięki, ściągnę native plusa. Przypuszczam, że sejwy z nativa nie zadziałają w modzie, mam rację?

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2009, 14:23:02 »
    Masz :) A native plusa łatwiej ci będzie szukać pod nazwą Light Darkness - Heroes Of Caradia
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Ziomtron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 20, 2009, 14:25:26 »
    Dobra. Wielkie dzięki za pomoc.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2009, 23:59:28 »
     To bardziej pasuje pod dział pomoc no, ale dobra.Oto przepis na poszerzanie swoich wpływów.Nie musisz ściągać tego całego badziewia, jeśli nie chcesz, gdyż wystarczy, że:
    1.Przejmiesz jakikolwiek zamek lub miasto.
    2.Dołączysz do jakiejkolwiek frakcji.
    3.Zdobędziesz kolejny zamek, ale zrób tak, by król nie dał go tobie tylko innemu lordowi, wtedy będziesz mógł się mu sprzeciwić powodując tym samym wydalenie z państwa któremu się sprzeciwiłeś i tym sposobem wrócisz znów do punktu wyjścia tylko że będziesz posiadał już  zarówno stary jak i nowy zamek.

Edit:Musiałeś sobie nabic posta co?
           ||
           \ /

« Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 18:44:16 wysłana przez Kąbiner »

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2009, 07:40:44 »
    Native Plus nie wnosi tylko możliwości posiadania własnego królestwa, ale też wiele wiele innych nowych, albo bardzo dopracowanych możliwości. I nie jest on, jak to nazwałeś "badziewiem".

Dla mnie większość modów jest lepsza od native... , wg. mnie on jest po prostu tak jakby podkładką pod tworzenie nowych modów.