Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Margonem  (Przeczytany 3025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Margonem
    « dnia: Października 19, 2009, 18:12:59 »
    Ja osobiście uważam że gra jak na grę przeglądarkową jest dobra. Ciekawe questy, dużo potworków i bardzo dobra administracja. Co wy o niej sądzicie ?

Gra jest w 100 % darmowa. Jeśli ktoś by chciał zobaczyć co to za gra lub założyć konto proszę bardzo! :
    http://www.margonem.pl/?r=1304694
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2009, 19:53:48 wysłana przez Jedes »

Offline Talar

• Użytkownik
    Odp: Margonem
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2009, 18:15:24 »
    Nie lubię i nie chce zgłębiać żadnej gry choćby w delikatnym stopniu podobnej do tibii. Nawet graficznie(choć nie uważam, że grafika jest najważniejsza) czy interfejsem.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2009, 19:02:50 »
    ja w to gram na casicu 34lv mag, a teraz zaczynam na tym nowym swiecie zenya

Sawassas

• Gość
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 19, 2009, 20:29:38 »
    A mię to zniechęca za każdym razem jak się zarejestruję od nowa i zdobędę 5 lvl. Ale plus, że wreszcie nie jesteśmy kolejnym dowódcą, który musi zdobywać wojsko i rozbudowywać królestwo. Bo te wszystkie klony (już nawet nie wiem czego!) mnie wnerwiają i jeśli coś, to wciągają na kilka dni. Tak samo z Vallheru - mało kto dodaje coś poza obrazkami i zmienionymi komunikatami.
    Nie lubię i nie chce zgłębiać żadnej gry choćby w delikatnym stopniu podobnej do tibii. Nawet graficznie(choć nie uważam, że grafika jest najważniejsza) czy interfejsem.
    Uch, to jedyne co ci się może podobać to gry logiczne w 3D. Bo odpadają wszystkie gry z rozwojem postaci, grafiką 2D, zwierzętami, przemocą i wieloma, wieloma innymi. A tak na poważnie, to zapewne ci chodziło o MMORPG, a to prawda, bo wszystko to klony. Ale odrzucając podobieństwo grafiki - tracisz całą serię znakomitych RPGów Ultima. W VI czy tam VII części grafika jest prawie identyczna! A gra jest cudowna. Ale koniec tego offtopu

Offline Sharwden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 19, 2009, 20:30:59 »
    Uważam, że gra jest spoko. Gram na Telawelu nick Nesarsi 29 lvl.

Fan Andrzeja Sapkowskiego.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 19, 2009, 21:02:04 »
    Uch, to jedyne co ci się może podobać to gry logiczne w 3D. Bo odpadają wszystkie gry z rozwojem postaci, grafiką 2D, zwierzętami, przemocą i wieloma, wieloma innymi. A tak na poważnie, to zapewne ci chodziło o MMORPG, a to prawda, bo wszystko to klony. Ale odrzucając podobieństwo grafiki - tracisz całą serię znakomitych RPGów Ultima. W VI czy tam VII części grafika jest prawie identyczna! A gra jest cudowna. Ale koniec tego offtopu

Masz rację - chodziło mi o wszystkie gry MMORPG podobne do tibii, gdyż do RPG jako gatunku nic nie mam, a wręcz przeciwnie, lubię stare, klimatyczne gry RPG, a nie tą młóckę którą teraz nam serwują zamiast rozbudowanych fabularnie gier z przeszłości. Ale nie jestem w tym temacie obeznany, gdy zorientowałem się co te gry sobą prezentują, i teraz gram tylko w gry przetestowane lub polecane przez znajomych. Mam nadzieję że nie zepsują chociaż nowego Diablo.

Ale dobra, koniec offtopu bo to temat o Margonem a nie RPG-ach jako gatunku.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 19, 2009, 21:23:43 »
    Margonem to Tibia przystosowana do tego, by dzieci mogły grać w szkole na przerwach. Sama gra do pupy.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 19, 2009, 21:27:18 »
    Grałem w to kiedyś, ileś tam razy wracałem i tak mi się nudziło. Mój największy poziom to chyba 45, ale nie pamiętam dokładnie. Zaczynałem grę, gdy ruszył pierwszy serwer, czyli od początku gry ;). Chyba już do tego nie wrócę, ponieważ nie chce mi się łazić, expić, sprzedawać, łazić, expić, sprzedawać i tak dalej...  

A o samej grze, to muszę powiedzieć, że jest oryginalna i dosyć ciekawa, ale nudzi się jak każde mmorpg, po iluś tam lewelach ;).

Ocena 8/10 jak ode mnie ;)

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2009, 22:03:04 »
    Powiem wam, że mi też gry MMORPG nudzą się po kilkunastych lvlach np. metin wbiłem kilkanaście razy 30+ ale dalej mi się znudziło. Przyczyną tego jest długie wbijanie lvla, nudzące questy itp. Ale margonem ma bardzo rozbudowana fabułę i dla tego jest to ciekawa gra. Ja gram na  telawelu nick xTibijczyk ( w Tibie nigdy nie grałem jakoś tak mnie wyraz ,,tibja'' śmieszy  ;p) mam 20 lv. Pozdrawiam graczy Margonem :)

P.S.  Czy tu mozna nabić posta ?
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2009, 22:04:57 wysłana przez Jedes »

Offline GameFanPC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2009, 22:13:21 »
    Też gram , mam 182 tropiciela.Szkoda że nie mam SŁ bo bym zrobił magiczne strzały :\ by się na Dragosa poszło z teamem.