Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Trwale spalona wieś  (Przeczytany 1289 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ooku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Trwale spalona wieś
    « dnia: Października 12, 2009, 23:35:48 »
    Problem przedstawia się w ten sposób:
    Kilka wsi, które kiedyś zostało najechanych przez lordów stało się "permanentnie" spalonych. Widać to tylko na mapie strategicznej (chatki mają dziurawe dachy i wieś wygląda na zniszczoną). Problem jest de facto błahy, bo tylko o estetykę chodzi. Nie mniej jednak średnio mi się podoba, że moja nowa wieś, którą ktoś kiedyś splądrował, wygląda jak Czarnobyl.

Przeszukałem forum szukajką przez hasła: "wieś/spalone/splądrowane/zniszczone" i jedyne czego się dowiedziałem, że to bug (szło się domyśleć), ale propozycji rozwiązania problemu niet. Dlatego zakładam nowy temat. Jeśli problem już rozwiązano to proszę o linka do tematu i przepraszam za powielanie wątku. Jeśli zaś nie rozwiązano: Ktoś ma pomysł co poradzić? :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Trwale spalona wieś
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2009, 23:48:00 »
    Wydaje mi się że kiedy wzrośnie w niej dobrobyt wtedy budynki wygląd wróci do normalnego stanu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2009, 09:09:08 »
    Chyba tak. Nie przyglądałem się temu ale też kiedyś zauważyłem, że moje wsie po spaleniu przez dłuuugi czas wyglądały szpetnie - mimo, że były w pełni "sprawne".

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 13, 2009, 12:24:21 »
    Wydaje mi się że kiedy wzrośnie w niej dobrobyt wtedy budynki wygląd wróci do normalnego stanu.
    Niestety, nawet wsie o średnim poziomie zamożności wyglądają jak spalone. Rozwiązania problemu nie znam. Może na TW poszukaj (wpisz "burned villages" lub coś w tym stylu).

Offline Ooku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 13, 2009, 18:34:00 »
    Niestety, nawet wsie o średnim poziomie zamożności wyglądają jak spalone. Rozwiązania problemu nie znam. Może na TW poszukaj (wpisz "burned villages" lub coś w tym stylu).

Przejrzałem forum TW i powyższy problem był tam przynajmniej kilka razy wałkowany. Niestety remedium brak. Wygląda na to, że wieś buguje się gdy jej plądrowanie nie zostaje ukończone, np. w skutek pobicia drużyny najeżdżającego ją lorda. Tym samym żeby uniknąć problemu należy zadbać o to aby każda mieścina została złupiona doszczętnie. Pozostaje mi więc zastanowić się czy złupić własną wieś, czy jakoś zdzierżyć ;)

Jeden z tematów z TW:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,51327.msg1323626.html#msg1323626