Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: ElvenPath  (Przeczytany 3557 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Talar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    ElvenPath
    « dnia: Października 11, 2009, 21:32:03 »
    Co sądzicie o tym modzie? Zapowiada się jak dla mnie ciekawie, ponieważ uwielbiam elfy i tematy z nimi związane.
    Mod w większości poświęcony jest elfom i ich mrocznym kuzynom. Po screenach widać dużą ilość nowych przedmiotów, choć grafika wydaje się być cukierkowa (oby to zmienili). Z tego co zrozumiałem mod wprowadza fabułę (mogę się mylić, jakby co to mnie poprawiać!). Nie miałem jeszcze czasu o modzie poczytać i obejrzeć trailera, zrobię to jutro jak starczy mi czasu.

Link do forum: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,50181.0.html
    To chyba jest beta(nie jestem pewien): http://www.mbrepository.com/file.php?id=1511 Ta beta jest bez mapy świata! Żeby się nikt nie zdziwił.
    Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NV3SdDkELCw
    Drugi trailer + mały bonus zaczynający się od 1 min bodajże: http://www.youtube.com/watch?v=8JnxmuRb2IY&feature=fvw
    Screenshoty(jeszcze nie wszystkie):
    (click to show/hide)

Jak oceniacie screenshoty i trailer? Mnie się one bardzo podobają.

PS. Jeśli temat był, nie znalazłem, aczkolwiek szukałem.
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2009, 08:16:08 wysłana przez Talar »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: ElvenPath
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 11, 2009, 21:35:03 »
    Nie było tematu, to nowy mod. Jestem w trakcie ściągania, ale raczej dziś mi się nie uda:( Możesz go w skrócie opisać? Wiesz wady, zalety jakie nowości?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 11, 2009, 21:36:25 »
    Mnie też się ściąga;P jeszcze 3 min, ale se nie pogram, bo jutro szkoła niestety:(

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 11, 2009, 21:44:28 »
    Ja to mam studia, więc teoretycznie mnie nic nie ogranicza:) BTW Sądząc po screenach to interesujący mod, martwi mnie tylko wyraz ,,dead" w okienku dotyczącym wersji.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2009, 21:56:10 »
    Mnie też to zastanawiało, ale piszą na stronie moda: "The ElvenPath is not dead. But we leaved the way that storyline without map. Instead, we started from scratch. And building a new realm of wood elves and dark elves with map. So nothing in this old version remains in the new one that we are currently working on..." Nie chce mi się dziś tego tłumaczyć, spróbuję jutro coś z tego wykrzesać.

Tłumaczenie: "Mod ElvenPath nie jest martwy. Po prostu nie robimy już fabuły bez mapy. Zaczęliśmy od zera. Robimy nowe budynki leśnych i ciemnych elfów oraz mapę. Czyli ze starej wersji nie pozostałe nic z czym pracujemy przy nowej wersji."
    Mam nadzieję, że zrobią to trochę lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2009, 17:41:07 wysłana przez Talar »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 12, 2009, 00:09:26 »
    Dziwny mod, poruszamy się po wodzie (bo zabrakło terenu) ale tylko przez chwilę bo wyskakuje plansza z continue i przenosimy się do elfiego miasteczka gdzie atakuje nas mroczny elf dosiadający warga, rozmawiamy z mieszkańcami (gadają w dziwnym języku), idziemy do wieży ale musimy czekać do 22 a mamy 8, jedna godzina to jedna minuta i miasteczka nie można wyjść tabem, pozostaje save&quit ale pojawiamy się wtedy na wodzie (choć możemy mieć szczęście i wylądować na pograniczu Rhodocko-Swadiańskim, które ma teren pod sobą) a gdy się ruszymy wyskoczy znów continue i przenosimy się z powrotem do miasteczka, w którym znowu atakuje nas nieszczęsny psi jeździec. Ogółem mod nie przedstawia się interesująco.     

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 12, 2009, 00:12:05 »
    Dziwny mod, poruszamy się po wodzie (bo zabrakło terenu) ale tylko przez chwilę bo wyskakuje plansza z continue i przenosimy się do elfiego miasteczka gdzie atakuje nas mroczny elf dosiadający warga, rozmawiamy z mieszkańcami (gadają w dziwnym języku), idziemy do wieży ale musimy czekać do 22 a mamy 8, jedna godzina to jedna minuta i miasteczka nie można wyjść tabem, pozostaje save&quit ale pojawiamy się wtedy na wodzie (choć możemy mieć szczęście i wylądować na pograniczu Rhodocko-Swadiańskim, które ma teren pod sobą) a gdy się ruszymy wyskoczy znów continue i przenosimy się z powrotem do miasteczka, w którym znowu atakuje nas nieszczęsny psi jeździec. Ogółem mod nie przedstawia się interesująco.     

Mam takie same zdanie.Może później jak zrobią pełną wersje pogram,ale nie teraz.
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 12, 2009, 07:40:19 »
    Jest jeszcze test wybierany z po rozpoczęciu gry nową postacią, ale nie odkryłem jak zeskoczyć na dół. Ogólnie beta jest daremna fajna. Po wyjściu od zbrojmistrza zabijamy elfa, rozmawiamy z ludźmi/ elfami (nie mam pojęcia co to, chyba jakaś hybryda) dostajemy zadanie odnalezienia gościa, wykonujemy, gadamy z innym, który jest niedaleko, przychodzimy do wieży w nocy i dalej nie doszedłem. Ale póki co wystarczy przeczytać zadania w dzienniku(po angielsku) i można grać.
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2009, 11:29:12 wysłana przez Talar »