Sataniści są z tego co wiem. Zwykłymi ludźmi, którzy ,ładnie to zabrzmi, apoteozują egoizm. Lucyfer był pierwszym egoistą, jego grzech to samouwielbienie, pycha i właśnie egoizm. Jego 'wyznawcy" wiec nie są jakimis mrocznymi typami ktorzy dra morde AVE SATAN i jedza koty oraz gwałca dziewice na krzyżu. To jest chory i wypaczony pogląd Chrzescijan. Nie mówie, że nei ma takich ludzi, którzy tak robią, ale mówię, że nie ma to nic wspólnego z satanizmem. Szatan ma swój cel w zwodzeniu ludzi na ta złą sciezke, jest iteligentny, bystry, przebiegły i przewrotny. Cahkteryzuje go subtelnosc wie powiedzcie mi czy chcialby wyznawców w postaci dracych sie debili? Satanizm jest przeciwienstwem Chrzescijanstwa. 10 przykazan satanistów to przeciwienstwo 10 Bożych. Jakby istnialo jedno przykazanie satanistów to brzmialoby, "bedziesz wielbil siebie samego jak nikogo innego". szatan chce na pokuszenie nas zwodzic, a samouwielbienie jest najprostsza i najkrotsza droga do zepsucia człowieka. Dlatego uwazam, ze satnista moze byc kazdym, kogo znamy, moze byc biznesmenem(to mi najbardziej pasuje ze wzgledu na egoizm), prawnikiem, sprzataczem, nauczycielem, lekarzem, no kazdym. To tak jak Katolik moze byc kazdym, nawet żołnierzem. Jedno z 10 przykazan Satanistów brzmi:
Szanuj tylko tych, którzy na Twoj szacunek zasłużyli
dlatego wyznawca Lucyfera moze nawet przyjaznic sie z katolikiem, i moga byc najlepszymi kumplami, nic temu nie przeszkadza. Szatan nei narzuca na człowieka, żadnych zasad i wymagan, to jest jego atut. Zniewala wolnoscią, tu jest haczyk. Wandalizm typu niszczenie grobów etc. to nei zachowanie satanistów, jeno debili.
wiedze swa oparlem o podrecznik studiujacej socjologie, podrecznik o subkulturach i trudnej mlodziezy.
Bylbym zapomniał.
Wizerunki demonów to bzdura wymyslona w sredniowieczy na potrzeby chrzescijanskiej propagandy anty okultystycznej. powiedzcie mi jaki upadly anioł przybrałby postac kozy? By straszyc? Po co to nie jest jakies RPG. Demony sa subtelne jak juz wspominalem. Zaby kozy, gady, weze, to mialo dzialac na wyobraznie ludzi sprzed kilku epok.
a odpowiadajac a pytanie powiem ze wg. mnei Satanista to POTWÓR.
Człowiek, który siebei kocha mocniej niz innych, jest dla mnie pozbawiony czesci człowieczenstwa:D