Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Łodziaki pomóżcie zmienić nasze miasto  (Przeczytany 1041 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Łodziaki pomóżcie zmienić nasze miasto
    « dnia: Października 05, 2009, 22:12:42 »
    Mam małą prośbę do mieszkańców Łodzi i tych co Łódź znają. Taka mała ankieta.
    Co wam się podoba lub nie podoba w rejonie Placu Wolności i Parku Staromiejskiego?
    Co należałoby zmienić a co powinno zostać tak jak jest?
    Prosiłbym o odpowiedzi z uzasadnieniem a nie stwierdzenia typu "wszystko jest do dupy".
    Jest mi to potrzebne na zajęcia na uczelni i możliwe ze wyniki naszej pracy zostaną wykorzystane przez władze miejskie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Versacze

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Łodziaki pomóżcie zmienić nasze miasto
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2009, 12:44:44 »
    Nie podoba?
    Zdecydowanie syf na Piotrkowskiej..I stare niszczejące kamienice..

Offline Voland_s

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:09:08 »
    Cześć,

Nie podoba mi się promowanie na siłę Piotrkowskiej jako głownej atakcji Łodzi. Prawda jest taka, ze powinno się reklamować zabudowę śródmieścia jako perełkę architektury środkowoeuropejskiej- mało kto wie, ale pod względem urbanistystycznym miasto ma podobny styl jak Barcelona. Myślę, że trzeba zwrócić uwagę na ujednolicenie szyldów reklamowych i barbarzyńkie "malownictwo" sklepowe.
    Uważam tez, że nalezy rozważyć radykalne rozwiazanie polegające na przesiedleniu części ludzi ze śódmieścia do nowo wybudowanych gminnych lokali zastępczych. To powinno wyeliminować patologię okolicy i przywrócić Łodzi centrum z prawdziwego zdarzenia.
    Park Staromiejski i Syary Rynek to rewelacyjna przestrzeń, która może i powinna być wreszcie odpowiednio wyeksponowana i doinwestowana.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 16:46:13 wysłana przez Voland_s_POL »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2010, 15:32:28 »
    To może najpierw co mi się podoba w tej okolicy-
    Naprawdę fajna architektura. Szczególnie urokliwe są kamieniczki wokół Starego Rynku.
    Niestety, większość wymaga gruntownego remontu. Poza tym wszechobecne billboardy i koszmarki reklamowe też uroku nie dodają.
    Nie podoba mi się także towarzystwo, jakie snuje się tam o dowolnej porze dnia i nocy- menele, dresy i inne podejrzane osobniki. Generalnie po zmroku się tam boję chodzić. Kilku moich znajomych zostało tam pobitych i okradzionych.
    Kolejną sprawą jest wszechobecny łódzki syf i fatalny stan dróg.

Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"