Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Knights & Merchants  (Przeczytany 5723 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: Gra ktoś w knights and merchants?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 15, 2011, 10:48:26 »
    A ja muszę się pochwalić - płyta mi nie pie*******! :O

Wciąż mam ją w pięknym, plastikowym opakowaniu - mogę zagrać w każdej chwili. Jakieś tajemnicze te dyski. :D

Gierka jedna z fajniejszych w jakie grałem. Polecam.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 15, 2011, 11:36:48 »
    To kiedy sesja? :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 18, 2011, 20:52:49 »
    Kupę lat temu miałem oryginał to wziął i się połamał:/. Dlaczego trwałość płyt jest odwrotnie proporcjonalna do jakości gry? Większość tytułów, w które się zagrywałem już dawno uległa uszkodzeniu podczas gdy nietrafione gów** do dziś kurzą się na półce i pewnie przeżyją moje dzieci:/. Swoją drogą mogli by już tak stare gry za darmo udostępnić lub dosłownie za grosze drogą elektroniczną. Już pewnie i tak na nich nie zarabiają a wielu graczy choćby z sentymentu by je jeszcze odpaliło.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 05, 2011, 16:54:53 »
    Dzięki, że przypomnieliście mi o tej grze! Była to jedna z moich pierwszych gier. Teraz mam pytanie. Ściągnąłem z półki oba pudełka KaM i nie wiem czy dodatek zadziała bez podstawki.
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 05, 2011, 17:42:45 »
    A mojej płytki szlag nie trafił :D Mam ją dalej z Komputer Świat gry (2001). Odkopałem ją z pułki niedawno i znów zacząłem grać po długiej przerwie tym razem przez multi.
    Jednak jeżeli ktoś chce grać przez internet to tylko w TSK ponieważ w TPR gra po jakimś czasie się crashuje i wszystko szlag trafia :/
    Jeżeli ktoś chce ze mną grać to zapraszam na PW ;)
    Polecam Gameranger'a bardzo fajnie gra się z innymi przez ten program.

|Swordsman| Dodatek jest samodzielny działa bez podstawki.
    Freeedom!!!

Offline MrHK94

• Użytkownik
    • Grzmocić wroga
    Odp: Knights & Merchants
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 06, 2011, 00:02:01 »
    oj grało się grało miałem chyba 6 lat jak w to grałem ale na tamte czasy to gra wymiatala szkoda tylko ze wtedy byla taka trudna

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 06, 2011, 01:29:53 »
    Co do trzeciej misji to ja zawsze się ustawiałem na tej skarpie (jest troche nizej). Tam na niej ustawialem lucznikow, którzy byli bronieni przez ustawionych u podnóża wzniesienia wojaków i tak dość łatwo można wygrać :)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 06, 2011, 07:29:20 »
    Taki temat już jest ja założyłem ale niech będzie. Ja całe kampanie przeszedłem teraz znów zacząłem z to grać bo mi się podoba i dla mnie jest czasami łatwa choć i bywają misje co sprawiają mi problem. A co do trzeciej misji to ja zawsze wojo zatrzymuje i ustawiam sobie rebeliantów po prawej(patrząc na kompa) konnice w środku a wojowników po lewej, procarzy za rebeliantami i git i trzeba uważać na od nich łuczników bo czasami strasznie duże straty robią. Jakby ktoś nie umiał czegoś przejść to piszcie do mnie:)   edit: Archimonde rada dla ciebie pamiętaj że jednosti które atakują jednostkę odwróconą tyłem do niej może zadać nawet 4X większe obrażenia:) i jak goście ci nie umią się wyrobić to zaznacz w spichlerzu te towary które niepotrzebnie noszą do spichlerza np. Kłody drewna, kamienie, zboże, mąka itd. Wtedy nie będą musieć śmigać z towarami do spichlerza i z spichlerza do np. Młyna jak zaznaczysz te towary to wtedy będą np. Z leśniczówki do tartaku od razu i zaoszczędzą czas i szybciej zrobią więcej towarów.  

Wszystko fajnie, też się cieszę, że podoba ci się gra ale proponuję więcej książek czytać... Przecież tych wypocin nie da się czytać.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2011, 11:47:18 wysłana przez sir Luca »
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 07, 2011, 19:01:20 »
    Również mam tą grę z Komputer Świat i grałem w nią 4 lata a po 3 latach się skapłem że żeby budować budynki muszą być one połączone chodnikiem.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 07, 2011, 20:56:14 »
    +18
    (click to show/hide)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 21, 2012, 20:02:09 »
    Moze i odkop ale.. kurde gralem w to jak mialem chyba 3 lata i nawet mialem orginal wersje ^^
    Retarded are everywhere

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 21, 2012, 23:48:52 »
    Jedna z lepszych gier jakie ujrzały światło dzienne. Niesamowicie klimatyczna (muzyka!), wciągająca i wymagająca. Wracałem do niej wiele razy i jeszcze nie raz zagram. Teraz już nie robią takich perełek...

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 23, 2012, 11:30:20 »
    Byłaby grą naprawdę wspaniałą ( i jak grywalną na multi) gdyby tylko możnabyło ustawic usrowce na nieograniczone... a tak szkoda rekrutować takich np żołdaków bo zużywają złoto, za które później mógłbym kupić sobie ciężkozbrojne jednostki. A wszystkie surowce dość szybko się kończą i co wtedy? Kilometrowe drogi do twojego składu zapasów? Phi :/