Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Berserk mod  (Przeczytany 13956 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Guts

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Berserk mod
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 05, 2009, 22:46:30 »
    trzeba pogadać z królem Midlandu on każde zdobyć doldrey a potem się akcja trochę rozkręca.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 06, 2009, 21:38:53 »
    oki poszlo dalej ;) dzieki, ale mam kolejne pytanie. mam w wiezniach casce i ona nie chce sie do mnie odezwac.. mam juz 3k repa i dalej nic dajcie wskazowka czy mam dalej bic repa czy moze zrobic cos mniej konwencjonalnego ;P

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 06, 2009, 22:08:01 »
    skoro masz ją już jako więźnia to i ze skullknight`em rozmawiałeś. Mówił on że trzeba rozwalać 40 band kościotrupów i wtedy może ktoś znający magię wspomoże Cię ;P tak przy okazji warto znaleźć Farneskę i ją w bitwie zjechać. Popsuje to nam stosunki z tymi żółtymi (kawałek już w to nie gram i nie pamiętam wszystkich nazw) ale warto. Tylko w bitwie nie w pojedynku.

Własne królestwo chyba jak na razie nie warto zakładać w tej wersji moda bo nie widzę opcji przydzielania lordów.

I ja mam pytanie. Widział ktoś apostołów? Bo nie licząc jednej potyczki w obronie wioski czarownicy nie spotkałem ich nigdzie więcej. Są natomiast nazwy zamków, miast i wiosek których nadal nie widzę. Griffita nie mogę spotkać i trochę mnie to znudziło zważywszy że najnowsza zbroja berserka jest nieco przesadzona a sądzę że w tym modzie już tylko apostołowie mogą dostarczyć jakiejś ciekawszej rozrywki a jak na złość gdzieś się zaszyli ;P

Co tu dużo mówić. Najlepiej będzie wiedzieć co robić czytając tą jakże krótką mangę berserka składającą się jedynie z 35tomów (każdy tom zawiera od kilka do kilkunastu rozdziałów) gdyż to ona nasunęła pomysł twórcą moda na rozpoczęcie prac nad swoim dziełem:
    http://www.online.berserkfan.info/Tom_01

Tyle że manga od 18+ żeby nie było że nie uprzedzałem.
    I jeszcze jedno w razie czego mangę czyta się od prawej do lewej
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 22:18:01 wysłana przez Guts »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 06, 2009, 22:56:54 »
    taa czytalem ja juz wczesniej ;) anime mnie zainspirowalo do gry w moda, problem tylko w tym ze w grze jest duuzo udzwinien

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 07, 2009, 08:15:28 »
    taa czytalem ja juz wczesniej ;) anime mnie zainspirowalo do gry w moda, problem tylko w tym ze w grze jest duuzo udzwinien
    Możesz to rozwinąć? Ja oglądałem anime i czytam mange i nie zauważył jakiś udziwnień.
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 07, 2009, 11:10:48 »
    mialem na mysli trudnosci w "wykonywaniu" glownego watku. fabula rzeczywiscie nie odstaje za bardzo od mangi ;). Ale tworcy moda wykonujac tak duza robote mogliby jeszcze pokusic sie o pare rzeczy, np. 2 walki z Zoddem albo mozlwiosc uzywania dragonslayera jako tarczy, poza tym wzrost jest co najmniej przesadzony.. Skull knight wyglada przy mnie jak dziecko z halloween na kucyku.. co wiecej nie idzie dorze wycelowac z broni dystansowej.. mogliby zmienijszyc rozmiar xl tak o pół głowy.

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 07, 2009, 11:36:46 »
    mialem na mysli trudnosci w "wykonywaniu" glownego watku. fabula rzeczywiscie nie odstaje za bardzo od mangi ;). Ale tworcy moda wykonujac tak duza robote mogliby jeszcze pokusic sie o pare rzeczy, np. 2 walki z Zoddem albo mozlwiosc uzywania dragonslayera jako tarczy, poza tym wzrost jest co najmniej przesadzony.. Skull knight wyglada przy mnie jak dziecko z halloween na kucyku.. co wiecej nie idzie dorze wycelowac z broni dystansowej.. mogliby zmienijszyc rozmiar xl tak o pół głowy.
    W nowej wersji jest jedna walka z Zoddem. Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, ale to są moim zdaniem drobiazgi. To nie jest jeszcze finalna wersja wieć miejmy nadzieje że czymś nas jeszcze zaskoczą :]
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 11, 2009, 00:52:46 »
    kurcze jestem po obronie chatki wiedzmy i tu wogole nie mam pojecia co dalej robic repa mam pelno.. i ta wesola kompanie z mangi ;) powinienem juz miec nowy pancerz a tu nie nie ma, co wiecej gdzies mi casca zniknela..

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 11, 2009, 08:16:55 »
    kurcze jestem po obronie chatki wiedzmy i tu wogole nie mam pojecia co dalej robic repa mam pelno.. i ta wesola kompanie z mangi ;) powinienem juz miec nowy pancerz a tu nie nie ma, co wiecej gdzies mi casca zniknela..

obyś miał wcześniejszy save. Właśnie przy obronie chatki w skrzyni prosto przed Tobą jest nowa zbroja a do tej lokacji zdaje się że nie da się wrócić. Ja też za pierwszym razem nie doczytałem długiego opowiadania przed wejściem w tą lokację i musiałem powtarzać.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 11, 2009, 10:37:44 »
    Ja mam taką prośbę czy mógłby ktoś wstawić to na inną stronkę żeby szybciej się pobierało bo mnie szlag trafia jak 400MB ściąga mi się w 5 godzin....
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 11, 2009, 12:56:38 »
    kurde a jest mozliwosc zeby sobie dodac ta zbroje jkims troop editorem czy cos? jesli tak to jak?

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 06, 2009, 12:43:29 »
    witam

mam pytanie...

mod działa bez problemó, ale... no własnie... w walce z głownymi bossami Griffithem i np na arenie moja postac jest nie do uderzenia
    o ile na arenie moge bic innych, to juz w walce z bossami oni takze sa nie do trafienia (jak duchy)

miał ktoś podobny problem?

druga sprawa to komunikat aby wcisnąc TAB bo bitwa jest skonczona zanim de facto dobiegla ona konca

pozdrawiam

Zacznij pisać po polsku, a nie "polskiemu", bo długo na forum nie zagościsz...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2009, 14:43:11 wysłana przez proud »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 06, 2009, 16:12:10 »
    Detour jeżeli chodzi o pierwszą walkę z Griffithem to trzeba ją przegrać aby zostać przyłączonym do bandy jastrzębia, dlatego też wygrana jest niemal niemożliwa. Później walki już są przeważnie zwykłe (nie wliczając map specjalnych). Komunikat TAB błędnie wyskakuje wyłącznie w bitwach początkowych. Jeżeli już toczysz walkę zwykłą, czyli nie odgórnie narzuconą przez autora modu, to komunikatu takiego nie ma

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 06, 2009, 16:30:44 »
    wiem ze trzeba przegrac...

nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem:

moja postać jest nieśmiertelna! jak duch, nie do trafienia przez wroga
    w pierwszej bodajże walce nie mogłem również być trafiony ani trafić
    rycerza nosorożca ani w następnej dowódcy zamku którego zgodnie z questem
    miałem zabić

to samo z griffithem :/

EDIT: znalazlem rozwiazanie zaraz sprobuje i napisze czy dziala

Ostrzegałem Cię dwa posty wyżej, widocznie na próżno... Dostajesz za olewanie stylistyki języka polskiego pierwsze ostrzeżenie.

Edit2: nie zauważyłem ostrzeżenia, rozumiem, że chodzi o brak polskich znaków tak?
             Nie wiedziałem, że to forum polonistów, a nie mount&blade. Zresztą porównując posty innych użytkowników, moje nie odbiegają szybkim forumowym stylem od nich.
             Chyba z jakiegoś niezrozumiałego powodu czepiasz się.

Co do Berserka doszedłem gdzie poczyniłem błąd. Nie podmieniłem folderu Data plikami z BesrserkData. Teraz obrażenia działają prawidłowo, ale tekst w menu i grze zamiast normalnych napisów "krzaczy" się :/ Jakieś pomocne sugestie?

Edit3: podmieniłem ręcznie pliki font1.txt i font_data.xml z BerserkData na te z Native'u i pomogło na "krzaki". Niestety zmieniło też imię Griffitha na Kaverra :/
             Poddaję się.
             Nie wiem jak Wam, ale mi nie działa podgląd pola walki na BSCspace (chyba, że zmienili klawisz).

Chociaż jestem fanem anime i mangi Berserk mod wyczerpał moją cierpliwość.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2009, 17:40:54 wysłana przez detour »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 06, 2009, 17:51:09 »
    Ja mam taki sam problem jak użytkownik wyżej po zmienieniu BerserkData na folder Data mam takie "krzaczki" jak by litery na siebie nachodziły nie wiem czemu :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"