Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Turniej Tawerny "Fous Ways" 1vs1  (Przeczytany 7581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Turniej Tawerny "Fous Ways" 1vs1
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 14, 2009, 17:26:02 »
    Co nie lubisz toporków :) Tylko wiecie, po wygranej rundzie, ta osoba co została powinna się zrespawnić, żeby ustawienia były startowe. Bez kuszy i łuków to tak............. no dobra, tylko broń biała, ale nastepny turniej będzie np na koniach albo wogle z całkowitą wolno amerykanką :)

EDIT: Turniej najwyraźniej będzie trzeba zawiesić do czasu załatwienia przez Szanownego Alkhadiasa serwera [na który chetnie dorzuce parę groszy], gdyż znowu może dojść do niechcianych przez nikogo scysji. Na małostkowość niektórych uzytkowników betatestów nic nie poradzimy. Chciałbym zacytować podpis jednego z uzytkowników, ale obawiam się, że go źle przytoczę. Coś w stylu "Ludzka głupota jest nieograniczona".

EDIT: O już znalazłem. "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2009, 22:35:19 wysłana przez Kalpokor »

Offline Pinki

• Użytkownik
    • Taurenarmo
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 15, 2009, 16:44:05 »
    Zorganizujmy spotkanie o określonej porze na serverze DM = 2ch walczy, reszta tworzy okrąg, a jak ktoś będzie chciał przeszkadzać, to sprząta delikwentów :D
    Broń biała, a frakcja dowolna. Przy czym broń miotaną bym zostawił, czemu nie - takim sztyletem też można było cisnąć ;)
    "What we do in live, echoes in eternity!"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 15, 2009, 17:17:12 »
    Poza tym pamiętajcie, że bronie miotane także można używać jako broń do starcia, zdaje się że domyślnie klawisz "X" do tego służy.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2009, 18:19:31 »
    Dobra. Wszystko ustawione, tylko mam małą propozycję co do mojej osoby :p Wy już się tłuczcie, ale ja chcę poczekać na mikro. Dzisiaj byłem i nic nie znalazłem. Jutro pojadę do "Nie dla idiotów" i zwiedzę jeszcze kilka sklepów w Koninie. Jak i tam nie kupię to zamawiam przez neta. Tutaj jest ta prośba. Turniej ma trwać kilka dni, więc ja swoje walki nadrobię za kilka dni ;]

Offline Pinki

• Użytkownik
    • Taurenarmo
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 15, 2009, 21:03:26 »
    W ramach ścisłości:
    - wygrany pojedynek daje graczowi 5 punktów
     - zdobycie "fraga" na przeciwniku daje 1 punkt (np.osoba, która przegrała, ale zdołała zabić przeciwnika 2 razy otrzymuje 2 punkty)

Tzn, że wygrany pojedynek przy wyniku 5:0 daje wygranemu 5+5 punktów do tabeli, tak?
    Lepiej zadać to pytanie, by później nie było jakiś niedopowiedzeń :)
    ---
    Ja będę dostępny na pewno w piątek po godz. 20:00 (może wcześniej, koło 18tej) czy jutro - nie wiem.
    Jak będę - proszę mnie łapać na TS, TS to chyba najłatwiejsza forma na ustawkę :)
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 21:05:06 wysłana przez Pinki »
    "What we do in live, echoes in eternity!"

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 15, 2009, 21:38:19 »
    W ramach ścisłości:
    - wygrany pojedynek daje graczowi 5 punktów
     - zdobycie "fraga" na przeciwniku daje 1 punkt (np.osoba, która przegrała, ale zdołała zabić przeciwnika 2 razy otrzymuje 2 punkty)

Tzn, że wygrany pojedynek przy wyniku 5:0 daje wygranemu 5+5 punktów do tabeli, tak?
    Lepiej zadać to pytanie, by później nie było jakiś niedopowiedzeń :)
    ---
    Ja będę dostępny na pewno w piątek po godz. 20:00 (może wcześniej, koło 18tej) czy jutro - nie wiem.
    Jak będę - proszę mnie łapać na TS, TS to chyba najłatwiejsza forma na ustawkę :)

Dokładnie, dlatego zwycięzca może zdobyć od 8 do 10 punktów. Natomiast przegrany może tych punktów zdobyć od 0 do 2.
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 21:40:15 wysłana przez Oktawian »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 15, 2009, 21:53:44 »
    Umówiliśmy się z Tario na małe ćwiczenia przed turniejem. Wchodzimy na deathmatch. Było 2 gości. Umówilismy się z nimi co i jak. Oni pół mapy, my na drugiej połówce. I było okej. Czasami przez przypadek ktoś zabił kogoś, ale było okej, wszystko wyjaśnione. I nagle wpada 2-3 gości. Ja mówię, że walczę tylko z Tario, ale oni swoje i kill, kill, kill. Najgorszy był "ravens". Zmieniliśmy serwer na inny pusty. I nagle........za nami "ravens". Mówimy, by nam nie przeszkadzał. On słuchał tylko przez jeden nasz pojedynek. Ponieważ działo się to na zamku, zajmował zamek i podczas naszego pojedynku się respawniliśmy.
    A tu macie screeny. Alkhadias możesz im to pokazać. Tym z TW. Ja wiem, że to nie nasze serwery, ale grzecznie prosilismy "Kalpokor and Tario fight only with each other".
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Poczytajcie dokładnie.
    Więc dopóki nie bedziemy mieć własnego serwera [po wydaniu Warband] ja nie biorę udziału w turnieju. Oktawian możesz mnie skreślić. To jest przykre, ale prawdziwe, no dzieciaki.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 15, 2009, 22:01:55 »
    Kalpokor nie przesadzaj to był jednostkowy przypadek. Ja dzisiaj z Patrykiem( grał już z nami) graliśmy około godziny na pustym serwerze i tylko raz ktoś zajrzał.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 15, 2009, 22:06:29 »
    Ale chamstwo należy tępić i bym to zgłosił. Admin może nawet sprawdzić logi serwera.
    PS. On nie zrozumie neochild ponieważ ta nazwa wywodzi się od Neostrady którą mają tylko Polacy.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 15, 2009, 22:09:05 »
    Zgadzam się z Oktawianem.. ciągnięcie tego, czy też odwdzięczanie się jest zbędne.
    Raz... tamten temat jest już zamknięty.
    Dwa... była to tylko 1 osoba i do tego gó*no warta.
    Trzy... skarżąc się zniżysz się do tego samego szczeniackiego poziomu, co ten cały "WilliamBerne" z TW.

Przyznam, że toczenie tych pojedynków będzie bardzo kłopotliwe, właśnie przez takie osoby, chyba, że zbierzemy się ekipą i będziemy odciągać ich o pojedynkujących.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 22:21:54 wysłana przez NIFN »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 15, 2009, 22:09:51 »
    Dobrym rozweiązaniem jest zrobienie wpadu w 5-6 osób i niszczenie delikwenta aż będzie musiał walczyć na golasa.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 15, 2009, 22:20:23 »
    Dobra, nie rezygnuję, ale to będzie ciężko zrobić. Pomysł by wpaść w kilku jest dobry, ale wtedy znowu może pojawić się ktoś pokroju William Bernie i będzie kłopot. Tam nie można się było skupić na walce, bo ciągle musiałem pisać prośby które i tak nie odnosiły skutku. Napiszę coś w spoilerze. I proszę administrację by nie dawała mi za to WARNA.

(click to show/hide)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 15, 2009, 22:23:31 »
    Wiesz kalp my mapę 3 razy  zmienialiśmy, on follow may lead cały czas robił

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 16, 2009, 15:29:53 »
    Ja mam taką propozycję/pomysł. Na mapie "Ruins" (chyba to ta o której myślę) jest taka pusta przestrzeń w dwóch wieżach. Można umówić się, że dwie osoby wbijają tam na duel, a reszta trzyma wejście. Nikt się nie przebije, a pojedynkujący się będą mieli spokój i równe szanse na walkę. Nię będzie też jakiegoś uciekania, ganiania, tylko "zamknięty ring" i równe szanse.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 16, 2009, 15:56:17 »
    Dobry pomysł Proud, z tego co kojarzę, to i na mapie "Ruined Fort" również znajduje się taka wieża. Masz rację.. 2-3 osoby staną przy wejściu i nikt nie przejdzie, ale nie uważasz, że to trochę za mała przestrzeń? Podczas walki wszyscy chyba biegają i walka często przenosi się z jednego końca mapy do drugiego.

Mam jeszcze pytanie odnośnie samych pojedynków... rozumiem, ze walczymy tylko bronią białą tej samej klasy i najlepiej tą samą jednostką (żeby nie było, że nordowie są lepsi itp), ale zastanawiam się jak będzie to przebiegać. Powiedzmy pokonamy kogoś raz i czekamy, aż On dojdzie, czy ktoś z zewnątrz nas zabija byśmy mieli 100% hp i 3 sprawne tarcze? Czy po prostu taki "last man standing".

Pozdrawiam!