Witam
I o mapę pytam :P. Mianowicie czy istnieje opcja że wykonam mapę po przez ten edytor w podstawce M&B, a następnie skopiuje jej "kod?" i przeniosę do do Warbanda? Pewna osoba powiedziała mi że to raczej wykonalna lecz chce się upewnić czy nie wystąpią z tym jakieś komplikacje. I oczywiście pytanie czy na tym edytorze da się stworzyć pustynię :)?
EDIT1: Ciekawi mnie jak wykonali mapę do Brytenwaldy.
Sprawdziłem to u siebie podczas robienia mapki do mojego moda. Da się, działa super. Tak, da sie zrobić pustynię :)
Zrobiłem to tak. Zrobiłem model mapy w 3ds maxie wzorując się na mapie wysokości, exportowałem do obj, zamieniłem obj na txt przy pomocy obj to txt map converer, wrzuciłem do katalogu nativa podstawowej wersji m&b, edytowałem mapę edytorem Thorgrima i wrzuciłem po edycji znowu do mojego moda.
Trochę zaplątane, ale szybszego sposobu nie znalazłem.
Niestety występują pewne komplikacje i nie jestem pewien, czy jest to wina samej mapy w txt czy modelu mapy w obj. Sam edytor nie wydaje się robić żadnych błędów. No nic, pożyjemy, zobaczymy. Narazie wystarczy ciekawskim wiadomość, że da się połączyć Thorgrima z Warbandem :)