Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy z Husarią  (Przeczytany 10910 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    Filmy z Husarią
    « dnia: Września 11, 2009, 13:08:36 »
    Zna ktoś może fajne filmy z Husarią?
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline carl

• Użytkownik
    Odp: Filmy z Husarią
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2009, 13:47:07 »
    Ogniem i mieczem Xd

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2009, 14:06:49 »
    Nie ma takich, każdy który widziałem bardzo znacząco odbiegał od przekazów historycznych. Może w tym rosyjskim 16... cośtam, ale go nie widziałem to nie wiem. Jak im sie nie chce zrobić porządnie, to niech wogle nie robią. Ja mam nadzieję, że ktoś zrobi porządny film o odsieczy wiedeńskiej,  kiedyś, może :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2009, 14:24:39 »
    Ja mam nadzieję, że ktoś zrobi porządny film o odsieczy wiedeńskiej,  kiedyś, może :)

Jest super książka A. Stojowskiego "W Ręku Boga" - właśnie o odsieczy. Wiem, że książka to nie film a topic jest o filmach ale moge gorąco polecić. Jest to nota bene kontynuacja trylogii Sienkiewicza. Ostatnio czytałem ją pięć lat temu i wciąż miło wspominam.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2009, 14:49:54 »
    Kalpoker ogladalem film 16(chyba 12) ale jak to nawet nie jest film historyczny, nie wiadomo do konca o co chodzi- np jakis jednorozec se odczasu do czasu gdzies lazi xD

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 11, 2009, 15:04:23 »
     Kiedyś z kolegami chciałem zrobić filmik z husarią, ale na wiosce tylko dwa konie są, do tego kuce i nie moje xD Oglądnijcie sobie "Potop", tam jest bitwa husarzy ze Szwedami. Niektórzy husarze mają jakieś żółte piżamy ;p Na jutjubie można znaleźć tą scenę.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 16, 2009, 07:18:34 »
    Te żółte piżamy to są tygrysie futra,które dostaje się za męstwo i chwałę (o ile mi dobrze wiadomo) ;)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Mściwoj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 18, 2009, 11:59:36 »
    Coś mi się o uszy obiło, że będzie jakiś film o odsieczy wiedeńskiej. Kurde tylko kto, gdzie i kiedy mi to pokazał...Wiecie coś może?Jak znajdę jakieś informacje to wkleję.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 19, 2009, 13:32:52 »
    Będzie film o odsieczy Wiedeńskiej :)
    Reżyser - Mel Gibson
    Film będzie opowiadał o dzielnych Austriakach i Niemcach którzy bronili Wiednia przed turkami Karry Mustafy. Strony Polskiej w filmie nie będzie ponieważ jakieś tam Polskie studio nie dofinansowało na czas projektu filmu, Mel Gibson ma związane ręce i nie może dodać do filmu Polaków ponieważ sprzeciwia się temu Austriacko - Niemieckie studio.

Śmieszne normalnie, film o odsieczy wiedeńskiej bez Polaków, przecież to Polacy odegrali główną rolę w bitwie pod Wiedniem. W filmie husarii nie będzie, króla Jana Sobieskiego też nie będzie. Dowódcą niemców i austriaków będzie jakiś Habsburdzki książę, ten sam który uciekł z Wiednia kiedy nadciągnęły tureckie wojska. Na pewno go nie obejrzę. Szkoda czasu!

Edit: Proszę http://www.wiadomosci24.pl/artykul/mel_gibson_nakreci_film_o_odsieczy_wiedenskiej_8598.html
                     http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article297349/Pokaza_odsiecz_wiedenska_bez_Polakow_.html
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2009, 13:45:20 wysłana przez Balian »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 19, 2009, 13:36:28 »
    Możesz zarzucić źródłem. Bo wydawało mi sie kiedyś, że Melowi jednak się nie chce kręcić tego filmu..... Bez Polaków? To co najwyżej mogą nakręcić obronę Buda i Pesztu.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 19, 2009, 16:01:50 »
    Te żółte piżamy to są tygrysie futra,które dostaje się za męstwo i chwałę (o ile mi dobrze wiadomo) ;)
    Nie wnikam, na czym ty nosisz piżamę (i czy w ogóle nosisz), ale w filmie niektórzy husarze mają takie żółte ubrania pod zbroją.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 19, 2009, 16:13:31 »
    No tak, co prawda informacja jest ze stycznia, ale znając obecne perypetie TVP z prezesem wiadomo jakim i wiadomo co o nim się mówi, należy sądzić, że nasi się nie dołożyli. Jak chcą nakręcić to bez udziału Polaków [w sensie historycznym] to znaczy, że powinniśmy powołać swoja komórkę propagandową, tak jak Rosja. W końcu kto nam zabroni? Nie damy sobie fałszować historii. Dobra, na poważnie teraz. Ponoć ktoś we Francji wygrał 100 mln euro na loterii. Jakbym ja wygrał to z satysfakcją bym przeznaczył parę milionów na ten film. A tak zapowiada się wielka szkoda....

Offline Plopp

• Użytkownik
    Odp: Odsiech Wiedeńska
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 29, 2009, 14:10:04 »
    No co my mamy z tymi Niemcami... Czy nie mogą nam dać spokoju i nakręcić film na faktach... a może ci geniusze chcą na miejsce Husarii wstawić stado magicznych ruskich jednorożców??? Jak w supier produkcji "1612";)

Szkoda eksploatować klawiaturę na komentowanie kompleksu, jaki oni mają od czasu kiedy to Mieszko, chłopami odciągniętymi od cepa, złoił ich zaciężną kawalerię...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 29, 2009, 17:33:51 »
    Jednym słowem niemiec był jest i będzie ŚWINIĄ :D

W 1612 była niby husaria ale.... jak obejrzałem ich szarże na bramę to ręce mi opadły.... Ale film wart jest rzucenia nań okiem
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 30, 2009, 08:15:24 »
    Proszę mi tu świń nie obrażać!!!!!!!!!!

Świnie to miłe i smaczne zwierzątka:|:|:|