Jako, że to mój pierwszy post na Forum, pozdrawiam byłych, obecnych i przyszłych użytkowników. Ostatnio, pogrywam sobie w The Eagle and the Radiant Cross i przeglądam z zainteresowaniem tematy dotyczące innych modów. Wiadomo, że każdy ma indywidualne upodobania, ale mnie jazda wierzchem, połączona z cięciem, pchnięciami i strzelaniem bardzo przypadła do gustu. A ponieważ jednym z moich ulubionych autorów jest Gene Wolfe, przyszło mi na myśl, że fajnie byłoby te przyjemności odtworzyć w realiach Urth, znanej może niektórym z cyklu "Księga Nowego Słońca". Ci, co czytali wiedzą, że powieściowy świat - umierającej w odległej przyszłości Ziemi (wiem, wiem, są mody Falloutowe, ale to niekoniecznie to samo) - pozwalałby na pomieszanie przeróżnych stylów walki - pieszej, konnej (choć niekoniecznie dosłownie "konnej" - można by np. poszarżować na smilodonie, alzabo, czy zgoła maszynie), przy użyciu broni białej, palnej i energetycznej - słowem, znalazłoby miejsce i dla asciańskiego pieszego muszkietera czy pikiniera, dla półludzkiego zoantropa machającego kościaną maczugą i dla kawalerzysty z bronią laserową. Ot, takie pomieszanie wspomnianego TEatRC ze Star Wars Conquest, tyle, że w bardzo ponurych i niezdrowych dekoracjach. Sam nie znam się zupełnie na moddingu, więc zdaję sobie sprawę, że post brzmi :"weżmy i zróbcie", ale jest to tylko luźny pomysł - dla tych, co lubią maksymalną ilość kłujno-sieczno-palnych itemków w zbornej i epickiej scenografii.