Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźmin mod  (Przeczytany 7817 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zaris

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Hope is for sissies
    Wiedźmin mod
    « dnia: Września 09, 2009, 20:32:52 »
    Witam
    Co sądzicie o pomyśle zrobienia moda do Mount&Blade, przenoszącego nas w realia Sagi o Wiedźminie? Świat i mapa do niego, już jest ( http://witcher.phx.pl/mapy/mapa_swiat.jpg ), razem z mnóstwem państw do których moglibyśmy się przyłączyć (Kovir, Keadwen, Redania, Aedirn, Temeria, Cintra, Rivia, Nilfgard i wiele innych) i postaci, które moglibyśmy spotkać (w końcu w sadze pada sporo nazwisk generałów, szlachciców, władców, magów itp.). Granie samym wiedźminem nie byłoby może specjalnie dobrym pomysłem, ze względu na ich umiarkowane zdolności przywódcze i brak potworów w M&B, ale Rivijski bandyta, Kovirski kupiec, Temerski najemnik, czy Nilfgardzki żołnierz brzmią zachęcająco, czyż nie? Mod rozgrywałby się na początku wojny Nilfgardu z Nordlingami, kiedy jeszcze istniała Cintra i moznaby zmienić bieg historii znanej z książek. Co o tym sądzicie?
    Zamierzam zrobić tego moda, jednak nigdy wcześniej nie zajmowałem się moddingiem, więc liczę na Waszą pomoc, chociażby w formie porad i pomysłów.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Wiedźmin mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2009, 20:38:34 »
    Tylko widzisz... taka mapa nie może być ;]. Sam zająłbym się czymś takim, ale niestety nie czytałem nigdy wiedźmina ;(. I system zaklęć byłby nie lada wyzwaniem :P. Aczkolwiek życzę powodzenia, jednak tutaj potrzeba zgranej ekipy. Parę tematów niżej masz(albo w dziale Polskie Mody) - ktoś już chciał to zrobić, ale też nic nie umiał iii... porażka ;/.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 09, 2009, 20:40:13 »
    To już było: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2468.0 .I było tez w paru innych miejscach.Nie śmieć niepotrzebnie.Opcja ,,Szukaj'' nie gryzie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 09, 2009, 20:42:29 »
    Były już takie pomysły na forum... i z tego co wiem, nic z nich nie wyszło.

Osobiście uważam, że nie ma sensu tworzyć takiego moda... Wiedźmini nie wyglądali by dobrze w grze (sorry - wiedźmin machający swoim srebrnym mieczem tak jak postacie w M&B wywołałby u mnie napad śmiechu ;) ). Z drugiej strony niby można by nie umieszczać wiedźminów w grze (rozwiązanie fabularne by się na to znalazło) ale... co to za świat wg. Sapkowskiego bez domokrążnych zabójców potworów?!? :P 
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Zaris

• Użytkownik
    • Hope is for sissies
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 09, 2009, 21:38:28 »
    Hmmm...faktycznie wszelkie próby zrobienia takiego moda spełzły na niczym. Kuźwa. Myslałem, że po prostu nikt nie wpadł na ten pomysł, albo nie chciało mu się zabrać do roboty. Mimo to spróbuję coś z kolegami stworzyć, ten pomysł jej po prostu zbyt kuszący by zrezygnować, nawet z tak małą szansą powodzenia. Życzcie mi szczęścia.

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 10, 2009, 14:59:32 »
    Widac ,że masz chęci. Jeśli tak zależy Ci na modzie to zrób inny, o innym temacie
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 10, 2009, 15:12:24 »
    To mógł by być świat z Wiedźmina, nie mniej myślę, że ogrom broni i zbroi, stworzeń  odtworzenie samych zamków, które tam są opisane to jest ogrom pracy.
    Chyba, że tylko batalistyka tyle że nie widziałem by włócznicy robili czworobok, a w środek wchodzili kusznicy, łucznicy kiedy atakuje kawaleria ..... i  bez dobrej fabuły to i ona po jakimś czasie przestaje bawić, i szukamy czegoś czego nie ma w modzie.
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 16:11:48 wysłana przez 1zielony1 »