Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Marszalek  (Przeczytany 2320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Atlor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Marszalek
    « dnia: Września 08, 2009, 15:25:50 »
    Wiec tak...po zostaniu marszalkiem mozna zebrac wyprawe wojenna...i tu rodzi sie moje glupie pytanie:
    Co zrobic by na wyprawe wojenna zglosili sie wszyscy lordowie i w krotkim czasie?
    Zawsze gdy zbieralem Kampanie nikt prawie sie nie zglaszal...no moze max 3 lordow przyjechalo.
    Ktos moze mi wytlumaczyc jak to dziala?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Marszalek
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 08, 2009, 15:41:38 »
    Popraw swój honor, stosunki z lordami oraz zwiększ reputacje

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 09, 2009, 13:44:10 »
    Ale przecież nigdy nie jest tak, że się zjeżdżają wszyscy. Przyjeżdża kilku, a gdy przybywa kolejny, to jeden z dotychczasowych się oddala do swojej posiadłości. A poza tym, to trzeba trochę poczekać, bo zdarza się często, że wezwany lord jest na drugim końcu mapy, czasem rozpocznie/trafi na jakąś bitwę itp. i wtedy nasza wyprawa liczy 2 lordów.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 09, 2009, 18:28:10 »
    Ewentualnie rozpocznij kampanię i trzymaj ja przez pół roku. Ja ostatnio zapomniałem odwołać kampanię i prawie każdy lord przejeżdżający obok mnie dołączał się do mnie dopóki nie stracił zbyt wielu ludzi w bitwach lub go zgubiłem. Nie uzbierasz tym np 10 lordów ale zawsze te dodatkowe 70-100 ludzi to coś (jakieś mięso armatnie na zamek żeby ograniczyć straty własne :).
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 09, 2009, 21:47:39 »
    No ale to sie kupy nie trzyma...wyprawy wojene powinly byc zbalansowane a nie ze ja max lece z 3 lordami a tam inne krolestwo robi se po minimum 800 ludzi i musze z nimi walczyc zeby mi niczego nie zajeli :\ (no moze na 50 ilu tam procntach trudnosci nie jest to zbyt trudne ale jest to denerwujace)!

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 09, 2009, 22:54:06 »
    To bierz udział w turniejach, za nie sporo reputacji leci. Zrób sobie kilka tysięcy abys mógł jeździć z 300 chłopa i wtedy będziesz rozganiał wszystkie kampanie. Ja mam 318 i jak tylko podjadę cała kampania rozjeżdża się na boki więc mogę pogonić przywódcę aby kampania się rozpadła lub popolować sobie na samotnych lordów :)

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 10, 2009, 07:34:31 »
    Ja latam z 180 ludzmi i juz uciekaja...ostatnio byla kampania vaegirow zlapalem im krola i go wpakowalem do mojego miasta zeby sie kampania rozpadla a tu po kilku dniach w grze widze nastepna kampanie a jakos krol nie uciekl :|
    Pozatym reputacji mam juz sporo a honoru tak srednio...
    Wkoncu to juz prawie 42 lvl :\

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 10, 2009, 13:34:00 »
    A mam pytanie - Złapałeś marszałka wrogiej armii ?

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 10, 2009, 16:53:43 »
    No wlasnie podczas ostatniej ich wyprawy zlapalem tylko ich krola...niestety nie orientuje sie ktory to marszalek :(

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 10, 2009, 18:52:50 »
    Zwykły lord też może rozpocząć wyprawę wojenną. Łapanie marszałka nic nie da.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 12, 2009, 09:57:28 »
    Zwykły lord może ze sobą wziąć lordów innych, jeśli ma z nimi dobre relacje. Tak samo my możemy, podchodzimy i dajemy tekst "Podążysz za mną ? Mam pewien plan" czy jakoś tak... Wtedy można zwołać niby-kampanię która jest niestety o wiele słabsza od normalnej. A na marszałka przeciwników natrafiamy przypadkowo :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 12, 2009, 13:33:17 »
    Jeśli chodzi o kampanie wojenne przeciwnika to radze ci patrzeć za kim podąrzają lordowie. Wtedy starasz się odciągnąć delikfenta z pomocą twoich lordów [twojej frakcji] i takowego pokonujesz, tym samym anulując oblężenie/kampanie wojenną.