Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "True" RPG  (Przeczytany 1997 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    "True" RPG
    « dnia: Września 07, 2009, 18:45:15 »
    Wątek dla osób lubiących gry RPG. Ale prawdziwe erpegi z klimatem, fabułą i odgrywaniem postaci. Powiedzcie może w jakie systemy zdarzało wam się grać, mistrzować, co lubicie, a potem rozmowa się rozwinie sama :)
    Ja osobiście mam za sobą mnóstwo długich sesji w warhammera - mój ulubiony system. Poza młotkiem długie godziny spędziłem przy zewie cthulhu. Dalej plasuje się neuroshima. Zaliczyłem też po kilka sesji w takie systemy jak wampir, mag i świat mroku. Lubie systemy które dają mistrzowi dużą swobodę. Sam jestem mistrzem w 1/2 moich sesji.

Dla mnie podstawą w rpg i tym co mnie w tym podnieca jest klimat. Ciemny pokój, świeczki i cichy szept MG opisującego chodzenie po podziemiach sierocińca oskarżanego o mordowanie swoich wychowanków.
    Jedna z najlepszych sesji w jakich kiedykolwiek brałem udział, wtedy akurat jako gracz.
    Jak widać lubię straszne zabawy :D

Ostrzeżenie
    (click to show/hide)

Ile jeszcze takich samych tematow powstanie? Tu masz jeden z nich - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2884.0
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2009, 21:05:28 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: "True" RPG
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 07, 2009, 18:48:31 »
    Jak dasz mi swoje GG albo Skype to ci zrobię prawdziwa sesie.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 07, 2009, 18:51:24 »
    Ja grałem kiedyś na systemie Warhammer i Śródziemie ;]. Samowar grasz w coś obecnie ?. Jak tak daj linka ;].

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 07, 2009, 18:54:22 »
    Nie przepadam za czymś takim, kiedyś próbowałem. Wolę twarzą w twarz.

Ja grałem kiedyś na systemie Warhammer i Śródziemie ;]. Samowar grasz w coś obecnie ?. Jak tak daj linka ;].
    Eeee... Linka? Chyba nie wiesz o co chodz za bardzo :)i. W RPG gra się bez kompa z książką i grupą kolegów. To jak gra towarzyska taka w karty, planszowa itd.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 07, 2009, 18:56:48 »
    Nie przepadam za czymś takim, kiedyś próbowałem. Wolę twarzą w twarz.

Na Skype możesz ze mną głosowo zagrać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 07, 2009, 18:59:19 »
    1 na 1 też nie lubie. Dla mnie minimalny sensowny skład to 2 graczy jeden mistrz. A grywalny skład minimalny to 3 graczy jeden mistrz. Max 5-6 graczy 1 mistrz.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 07, 2009, 19:01:40 »
    Trudno ale jak ktoś będzie chciał zagrać przez GG lub Skype to niech mi przyślę swój numer GG lub Skype na PW.
    Jacek Piekara

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 07, 2009, 19:11:07 »
    taaa przez team speaka będziemy w 6 osób grali :P

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 07, 2009, 19:12:01 »
    Ty! To już jest fajny pomysł :D

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 07, 2009, 19:21:59 »
    A co nie wiedziałeś ze na Skype się tak da???Jak się zgłosi parę osób to chętnie poprowadzę sesje. Scenariusz mam już jeden przygotowany ale nie mam z kim pograć :(
    Jacek Piekara

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 07, 2009, 20:25:08 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2884.0 - temat do usunięcia.

Pees. D&D wcale nie jest zły, Samowarze, osobiście bardzo go lubię ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 07, 2009, 20:45:12 »
    Temat nie do usunięcia, bo w tamtym temacie chodziło o założenie gry forumowej. A w tym o zwykłą rozmowę.

A dnd to jest inny system od innych systemów. Polega tam wszystko głównie na biciu orków, smoków, nabijaniu expa i zdobywaniu itemów.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 07, 2009, 20:55:36 »
    I kasy.Po 2 tygodniach się nudzi.
    Jacek Piekara