Wątek dla osób lubiących gry RPG. Ale prawdziwe erpegi z klimatem, fabułą i odgrywaniem postaci. Powiedzcie może w jakie systemy zdarzało wam się grać, mistrzować, co lubicie, a potem rozmowa się rozwinie sama :)
Ja osobiście mam za sobą mnóstwo długich sesji w warhammera - mój ulubiony system. Poza młotkiem długie godziny spędziłem przy zewie cthulhu. Dalej plasuje się neuroshima. Zaliczyłem też po kilka sesji w takie systemy jak wampir, mag i świat mroku. Lubie systemy które dają mistrzowi dużą swobodę. Sam jestem mistrzem w 1/2 moich sesji.
Dla mnie podstawą w rpg i tym co mnie w tym podnieca jest klimat. Ciemny pokój, świeczki i cichy szept MG opisującego chodzenie po podziemiach sierocińca oskarżanego o mordowanie swoich wychowanków.
Jedna z najlepszych sesji w jakich kiedykolwiek brałem udział, wtedy akurat jako gracz.
Jak widać lubię straszne zabawy :D
Ostrzeżenie
TO NIE TEMAT DLA OSÓB GRAJĄCYCH W GOTHICA (gothic to crpg, a nie o to tu chodzi), I OSÓB KTÓRE GRAŁY TYLKO W DND I JEDYNĄ PRZYJEMNOŚĆ JAKĄ TAM ZNALAZŁY BYŁ EXP I KŁESTY
Ile jeszcze takich samych tematow powstanie? Tu masz jeden z nich - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2884.0