Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Niedopracowania w modach.  (Przeczytany 3078 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jugar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Niedopracowania w modach.
    « dnia: Września 05, 2009, 11:36:33 »
    Tutaj proszę zgłaszać swoje uwagi w związku do niedopracowań w modach.

Ja mam jedno. W The last Days nie można oblężać zamków i miast. Dla mnie to psuje całego moda , gdyż bitwy polowe szybko się nudzą. Co o tym sądzicie ???

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: Niedopracowania w modach.
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2009, 11:41:38 »
    Dla mnie niedopracowań jest zbyt dużo - ale może dlatego, że grałem w bety, więc może dlatego ;] W pełnych wersjach?Jest tego strasznie dużo i tak np. w modzie TEARTC jest zmylona trajektoria pocisków czyli taki jakby strzał z kuszy tylko zmodyfikowana broń i obrażenia...Nie chce mi się wymieniać wszystkich bo by się zeszło.Miejmy nadzieję, że autorzy wydadzą jakieś patche poprawiające błędy z txt itd...Pozdrawiam Tymbark!

Offline Jugar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2009, 12:15:09 »
    To prawda. W całkowitości cię popieram. Miejmy nadzieję że w nowszych wersjach tych modów nie będzie takich niedoróbek.
    Pozdro   Jugar

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2009, 17:25:28 »
    Jugar ,ze w TLD nie można nic oblegać to nie wina modu lecz wersji gry.

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 07, 2009, 15:04:02 »
    A mnie wkurza w holy wars ,że wywala do pulpitu ^^. Dlatego gram w Crusaders - jak narazie zero błędów
    Polecam!
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline Jugar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 08, 2009, 21:15:59 »
    może i to wina gry że nie moge oblężać, ale powinni szybciej zrobić TLD na nową wersję

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 08, 2009, 21:17:21 »
    Mnie, w Hegemony Timeless Kingdoms wkurzało to, że w prawie każdej bitwie w powietrzu latała OGROMNA tekstura którejś ze zbroi ;x

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 08, 2009, 22:09:03 »
    A ty powinieneś mniej gadać tylko uczyć się i iść do szkoły / pracy. Do jugara(joke)
    Zauważ, że robią to za darmo i mogą to wydać nawet w grudniu po południu, mnie zależy by wersja była pozbawiona bugów.
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2009, 17:39:11 wysłana przez Tario »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 09, 2009, 17:37:08 »
    W Five Kingdoms Arimenner ma na starcie 200hp, Rolf 900, a Ibelin(czy jakoś tak) ponad 5500!. Praktycznie niemożliwe jest zwycięstwo w turnieju, trzeba by się najpierw pozbyć bohaterów. Szturm zamku wygląda tak że obrońcy tłuką jednego gościa, a gracz z resztą żołnierzy może ich z łatwością pokonać. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 09, 2009, 17:40:29 »
    Ten gostek to Balian of Ibelin. Może autor chciał zrobić super hero, w troop edytorze możesz zmienić jego parametry jeżeli Ci to przeszkadza.
    Mod z niedopracowaniami?
    Najnowsza wersja TEaTRC. Do 2 frakcji nie da się przyłączyć, mapa jest przykra i niedopracowana i inne. Ale na pewno wyjdzie kiedyś nowa wersja :)
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2009, 17:42:08 wysłana przez Balian »

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 09, 2009, 20:15:35 »
    Jugar, popracuj nad ortografią ociupinkę...

Już sam temat moim zdaniem brzmi dziwnie (Niedopracowania w modach??  Chyba raczej błędy, bugi, niedoróbki...).

No i "Oblężania miast"... naprawdę, warto kliknąć ten przycisk "Sprawdź ortografię", tuż obok przycisku "Wyślij wiadomość"...

A co do bugów - w wielu modach tekstury mogłyby być lepiej ułożone. Nie chodzi już o samą jakość (chociaż ona też ma znaczenie), ale jak patrzę na te krzywe tarcze to klimat gry wiele traci. Najwięcej tego jest chyba w Prophesy of Pendor i Sword of Damocles (tutaj zwłaszcza wkurzają zbroje Obłędnych Rycerzy) :)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 10, 2009, 15:05:23 »
    O co Ci chodzi?? "Niedopracowania w modach " to dobry temat... Bug- nie dopracowanie to prawie to samo(nie mówcie ,że prawie robi wielką różnice bo to wqrwia)

Co do bugów w RUS XIII Centaury  nie mogę ludzi rekrutowac.
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 10, 2009, 17:38:50 »
    W Britain at War nie można podbić zielonej wyspy gdyż irlandzkie rzeki są nieprzekraczalne nawet w miejscu mostów. A w Chronicles of Talera trudno przedostać się do Iloriańskich miast bo strażnicy często blokują się w murach i bramach więc nie sposób ich utłuc 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jugar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 10, 2009, 20:21:58 »
    Jugar, popracuj nad ortografią ociupinkę...

Już sam temat moim zdaniem brzmi dziwnie (Niedopracowania w modach??  Chyba raczej błędy, bugi, niedoróbki...).

No i "Oblężania miast"... naprawdę, warto kliknąć ten przycisk "Sprawdź ortografię", tuż obok przycisku "Wyślij wiadomość"...

Kto to mówi panie tympod123. Twierdzisz że muszę popracować nad ortografią , a sam popełniasz błędy. Źle stawiasz np. przecinki , a poza tym co ty możesz mieć do tego że nazwałem temat "Niedopracowania w modach " a nie te tam twoje bugi . Jak ci się coś nie podoba to załóż swój temat i nazwij go bugami w modach. Powiem ci tyle że mam to serdecznie gdzieś. Bez obrazy oczywiście.
    Wracając to to jest temat w którym piszemy np. że w takim i takim modzie nie ma tego i tego.  Tak więc nie pisz tu bzdur o nazwie tematu i o mojej ortografii. Załóż sobie osobny temat o nazwach i ortografii , ale tu masz nie pisać takich drobnostek.
    Popatrz lepiej na ludzi godnych  podziwu , którzy potrafią się dobrze zachować. Są to np. Panowie Brajnerek i Tario.

Moja pierwsza zasada. Zawsze popatrz na siebie , a potem zwracaj uwagi innym.

Pozdro  Jugar
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2009, 20:28:01 wysłana przez Jugar »

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 11, 2009, 14:41:54 »
    Nie no, pewnie. Zaraz się popłaczesz, że komuś się coś nie podoba i że to krytykuje...

Po prostu MOIM ZDANIEM taka nazwa tematu jest nieco sztuczna, brzmi nienaturalnie. To subiektywna opinia, więc się nie czepiajcie, bo, jak to mawiał jeden robotnik z "1000 Złych Uczynków" - "Gust dyskusji niepodlegającym jest"...

Aha, twierdzisz, że sam popełniam błędy i jako przykład podałeś fragment mojej wypowiedzi, zawierający JEDEN źle zamieszczony przecinek (bo tylko jeden z nich można uznać za błąd, choć nie do końca, przecież mogę w taki sposób zaznaczyć pauzę w wypowiedzi (ten przecinek po "naprawdę"))...

No i przyznaj - forma "oblężanie" nie jest do końca poprawna... a że o tym mówię, to nie po to, żeby ci pojechać, po prostu im mniej osób popełnia takie błędy, tym przyjemniej się czyta forum. Naprawdę, ja tu nikogo nie chcę atakować (zbytnio... ;) )

Co do pisania samych bzdur - zamieściłem przecież w poście swoje zdanie nt. BUGÓW ;)  które mnie drażnią, więc wypowiedź nie była całkiem nie na temat.

Naprawdę, nie bądźmy zbyt wrażliwi, i przyjmujmy słowa krytyki tak samo jak pochwały. Przecież starając się poprawiać to, co jest krytykowane, stajemy się lepsi, co?? ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)