Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Partie polityczne  (Przeczytany 1607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Partie polityczne
    « dnia: Września 03, 2009, 11:22:12 »
    Zakładając ten wątek chciałbym się dowiedzieć jakie jest Wasze stanowisko, wobec partii rządzących, tych w sejmie, a także poza nim....
    Wy jako młodzi ludzie ( z resztą i ja ) macie pewnie już utarte zdanie na temat polskiej sceny politycznej, niektórzy z Was już głosują, inni takie prawo będą mieli za kilka lat.

Chciałbym się dowiedzieć o Waszym punkcie widzenia na to co się dzieje w dzisiejszych partiach politycznych, chciałbym abyście opisali, która partia ma u Was pazytywny wizerunek, a która negatywny, oczywiście wszystko poparte odpowiednimi argmentami.... no cóż tak to jest, że polityka wkrada się wszędzie, mam nadzieję, że u nas tez długo zagości....

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Partie polityczne
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 04, 2009, 16:39:31 »
    Aktualnie mam problem, za którą partią być. Co prawda nie mogę głosować, ale dobrze mieć jakąś której program ci odpowiada. Bo aktualnie wybór jest praktycznie między PiSem, PO i SLD.  PiS - odpada. Jestem skrajnym demoliberalistą, podchodzącym pod minarchizm. PiS jest totalnie po drugiej stronie. PO - Partia ta mam chyba z 10 doktryn, byleby przypodobać się jak największej ilości obywateli. Niby są ze mną, ale częśto wogóle się z nimi nie zgadzam. SLD - Chyba najbliższe moim poglądom. Jednak jest parę kwesti w których się z nimi nie zgadzam.

Ale nie skaczmy sobie w tym temacie do gardeł, a może nawet go sobie odpuśćmy bo rozmowa o tym co się dzieje w naszym kraju wywołuje tylko ból głowy.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2009, 18:36:37 »
    Najbliższą mi partią jest SLD, ale tak naprawdę nie ma dobrych partii w Polsce (wg. mnie). Jeśli o wyznanie polityczne chodzi - zdecydowanie lewica, ukierunkowana raczej na socjaldemokrację.

PS. Pif-pafie, czemu Ty nie napisałeś swoich poglądów? ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 04, 2009, 19:02:39 »
    Cóż  racja ,że w Polsce nie ma żadnej  dobrej partii lecz cóż trzeba wybierać i tak  źle i tak niedobrze. Zauważcie ,ze gdy pis wygra następne wybory będzie gorzej  i po prostu następną partia wypadnie przez to gorzej gdyż kaczor jak zwykle wszystko spsuje. Ogólnie gdybym miałgłosować był bym za po lecz gdyby był lepszy wybór  (LiD np) to bym wybrał ich

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 04, 2009, 19:03:20 »
    Ja nie znam się na polityce, ale skomentuję Tuska. Tusk, ten przebrzydły lis i podstępny szakal myśli tylko i wyłącznie żeby się przypodobać każdemu.

No i oczywiście jest zbyt wielką dupą wołową, żeby wypowiedzieć się w kwestii Putina. Nie wiem jak można tolerować to, co Putin teraz zrobił.

A te jego "cuda", naobiecywał ale jakoś wcale nie jest lepiej.

O ile dobrze pamiętam, na samym początku jego władzy, pytał się któregoś z kaczorów czemu produkty są takie drogie. Ziemniaki itd. A co? teraz jest taniej? NIE! teraz jest znacznie drożej niż za czasów kiedy oba kaczory były przy władzy.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:19:57 »
    Chciałbym doczekać czasów, gdy nauczymy się rozważnie i bez zacietrzewienia rozmawiać o polityce. Taka potrzeba przychodzi zwłaszcza z wiekiem, gdy już się młodzieńcze idealistyczne poglądy konfrontują z rzeczywistością i kiełkuje to nowymi przemyśleniami. Polityka dotyka każdego z nas, a jest taka własnie dzika jak dziś m.in. dlatego, że sami tę bylejakość tworzymy. I nie umiemy słuchać i szukać wspólnego języka. ale wielka nadzieja w młodym pokoleniu, które chyba nie nabierze się na dawna anse i uprzedzenia.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 18, 2010, 10:58:16 »
    A jak dla mnie rządy PO zakończą sie jak rządy Poniatowskiego :) Bratanie sie z Rosją też mi pomysł, biją nam nóż w plecy jak to z resztą od wieków robili.
    (click to show/hide)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:31:35 »
    A jak dla mnie rządy PO zakończą sie jak rządy Poniatowskiego :) Bratanie sie z Rosją też mi pomysł, biją nam nóż w plecy jak to z resztą od wieków robili.

ROTFL
    Lepiej bratać się z niemcami
    (click to show/hide)
    i amerykańcami
    (click to show/hide)
    hahaha...
    Rosja to studnia bez dna Polska na "brataniu" się z Rosją może zyskać bardzo wiele to byłby milowy krok dla naszej gospodarki.

Co by nie było offtopu to:
    Cieszę się że PiS dłużej nie jest u władzy i mam nadzieję że era PiS-u dobiega końca, jestem za rządami PO choć drażni mnie kilka ich rzeczy ale no cóż...
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:41:51 »
    Mi tu nie chodzi obratanie się z Niemcami Amerykanami czy jakimis innymi germachami ^^, mi tu chodzi o Węgry,Czechy,Słowacje i Litwę która średnio nas lubi, innymi slowy słowianie! (poza Rosją) nie wyjeżdżać mi z Niemcami -.-
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 18, 2010, 20:48:31 »
    Partie polityczne? PIS - ni to, ni sio, taka chadecja, PO to anarchisci de facto, im bardziej na lewo, tym gorzej... a na prawo to tylko PIS świeci, bo o LPR nikt nie dba... najsmutniejsze jest to, że w miarę spójną wizje ma jedynie prawica.

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 18, 2010, 20:57:28 »
    Jestem - wiem to bardzo ogólne - liberałem.
    Dlatego nie dziwi, iż nie widzę partii która będzie reprezentowała moje poglądy
    na polskiej scenie politycznej nie ma partii stcte liberalnej - obyczajowo oraz gospodarczo.
    Dlatego Głosuję na UPR - ponieważ ważna jest dla mnie liberalizacja gospodarcza.
    Obyczajowo, mógłbym się czasem skłaniać w stronę lewicy - bo ona jedyna na polskiej scenie
    jest mocniej liberalna kulturowo - mam jednak wstręt do socjalizmu.