Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Łuk.. (|  (Przeczytany 2823 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ponia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Łuk.. (|
    « dnia: Marca 20, 2007, 16:28:34 »
    siema wam wszystkim więc mam taką prośbę czy zna ktoś jakąś stronkę z poradnikiem jak zrobić łuk chełm miecz itp.
    Giermek łapajta za broń.

Offline mielonka

• Użytkownik
    Odp: Łuk.. (|
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2007, 17:00:09 »
    Google.
    Ewentualnie zorientuj sie, czy w poblizu nie działa żadne bractwo rycerskie. Chyba wszystkie zajmują sie wyrobem różnych "epokowych" przedmiotów, więc jesli nawet nikt nie będzie potrafił stworzyć łuku, to jest wieksza szansa, że będą znać namiary na kogoś kto może Ci pomóc.

Offline Ponia

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2007, 17:52:21 »
    ty no wiesz u mnie w mieście jest jeden taki co ma podobnopiec do kucia ale nie wiem muszę się zorientować a w google szukałem i nie ma fajnych stronek :/ niestety są tylko jakieś o łukach jak wyglądają i historia łuku :(
    a jeszcze żeby nie zaśmiecać forum mam pytanie ja w M&B bierzesz trening to można ko przejść ewentualnie coś dostać??
    Giermek łapajta za broń.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 20, 2007, 18:21:03 »
    Akurat korzystając z pieca co najwyżej możesz sobie groty wykuć. Więc sie piecem nie sugeruj - raczej znajomościami (albo zdolnosciami nawet) tego gościa.

Po przejściu treningu (ver .751), jesli go zaczynasz na 1-szym poziomie uzyskujesz akurat tyle doswiadczenia (w native), że awansujesz na drugi poziom. Plus dodatkowo rośnie Ci umiejętnośc władania brońmi, którymi sie podczas treningu posługujesz.

Offline Ponia

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2007, 19:06:47 »
    wiem wiem ale ten koleś robi miecze podobną i całkiem dobre i ma syna w moim wieku i jego syn też coś tam młotkiem nawala :) a tego koleśia syna tobrze znam wspólne zainteresowania itp. hciał mi sprzedać miecz ołtroręćzny za 300zł ale odmuwiłem bo nie miałem kasy.
    a teraz razem z kumplem bedziemy robic tarcze bodobne dowooden shield w M&B sprzedamy je zarobimy kase i kupimy jakieś mieczyki :)
    możę ale dokońca nie wiem a tarcze zrobie ze sklejki byłem na zjeździe vikingow i słowian ale kolesie się napażali jeden miał taki obszerny toppór i koleś machał nim w naszą strone aż świst szedł :D
    Giermek łapajta za broń.

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2007, 19:56:07 »
    Hełm to podobno cholernie ciężka sprawa (dla początkującego) pewnie podobnie jest z mieczem. Najlepiej na początek zrobić kolczugę bo do tego nie trzeba żadnego "ciężkiego sprzętu" (obcążki jeno i prawdziwie żelazną cierpliwość) a kółeczka gotowe można kupić na Allegro.

A tutaj strona z w miarę szczegółowym opisem http://www.gildia.pl/teksty/robert_bagrit/kolczuga
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 20, 2007, 21:06:02 »
    miecz ołtroręćzny za 300zł
    haha miecz z serii "raz machniesz i zostaje sama klinga":)

swego czasu na totalwar.org byl temat w ktorym ktos sie pytal gdzie mozna kupic gladiusa, byly podane rozne strony internetowych kowali, w ktorych dobry gladius kosztowal okolo 800 zl, wiec szacuje, ze miecz poltorareczny kosztowalby cos okolo 1500 zl, moze drozej.

http://www.russianswords.com/ tu jest fajna ruska strona z replikami do kupienia (raczej ozdobnymi) bralem stad kilka texturek do szabli.

no i udzielam ci upomnienia - styl ortografii jaki reprezentujesz narusza pkt 8 regulaminu forum, sposob w jaki temu zaradzisz nie musi nas obchodzic dlatego daruj wymowki, mozesz przeanalizowac ten topic - http://mountblade.info/forum/index.php?topic=269.0

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 21, 2007, 08:15:23 »
    Znalazłem coś ciekawego - sklep gdzie można kupić sporo fajnych mieczy, sztyletów, toporów, łuków , zbroi , tarcz i innych narzędzi śmierci i obrony:)

http://www.by-the-sword.com/

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 05, 2007, 20:30:02 »
    http://www.goods.pl/
    Co prawda w większości bronie fantasy, ale za to jakie :D

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 06, 2007, 19:31:10 »
    Co do łuków, tu się można wszystkiego dowiedzieć www.lucznictwo.dl.pl

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 06, 2007, 20:48:29 »
    Zależy o jakich łukach. O tradycyjnych pewnie tak, ale raczej nie o sportowych.