Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mój styl grania.  (Przeczytany 2655 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Quazu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mój styl grania.
    « dnia: Sierpnia 29, 2009, 05:31:53 »
    Jest to mój pierwszy temat na tym forum. Chciałem wam przedstawić mój sposób grania, posłuchać komentarzy na ten temat i zadać kilka pytań. Gram na podstawowej wersji gry (1.011) z zainstalowanym spolszczeniem.

1.Po rozpoczęciu gry chodziłem po wioskach i werbowałem ludzi jak popadnie.
    2.Ekspiłem mój 20 osobowy odział na wieśniakach.
    3.Przykleiłem się do nordów, robiłem zadania dla lordów,potem zagadałem do króla.
    4.Robiłem questy powoli zmieniając ludzia w odziale, tylko na takich co mają konie.
    5.Zostałem wasalem :D
    6.Dołączyłem do kampanii wojennej ale przypadkiem z niej zrezygnowałem, myśląc że rezygnuję z innego zadania :/
    7.Podbiłem mój pierwszy zamek, dostał go jakiś czopek a ja tylko 900 denarów :/ Tyle to ja mam za splądrowanie 2 wiosek.
    8.Podbiłem moje pierwsze miasto. Jak mi wyjechał z denarami to doszedłem do wniosku ze ***rdole i zrywam umowę.
    9.Mam wojne z nordami, swadianami i tymi niebieskimi.
    10.Na nordów mam focha więc szybko stracili wszystkie zamki i miasta. Teraz tylko luzem latają lordowie.
    11.Mam przy sobie jako niewolników 2 królów i w hooj lordów, i jakiegoś chana.

Od teraz jest terźniejszość ;)

Mam w planach wyłapanie reszty nordyckich lordów, wybicie swadian i tych niebieskich. Mam 37lvl, latam z 1h toporem, łukiem+ strzały na zmianę z toporkami i dzidami.

Moje pytania:
    1.Czy mogę zmienić płeć postaci?
    2.Czy mogę zmieniać uzbrojenie odziału?
    3.Jak zwiększyć szanse że mi nie zwieją lordowie po bitwie?
    4.Jak zlikwidować tych co mam jako więźniów? (tak żeby mi nie come back z wojskiem)
    5.Jaki polecacie mod z nowymi zbrojami/brońmi? Zależy mi żeby wyglądały jak oryginalne, nie jak robione przez kogoś.
    6.Jest mod który pozwala na dalsze ulepszanie jednostek?
    7.Jest mod na to że strzaly lecą prosto jak kule z pistoletu? (:D)
    8.Jak zawrzeć pokój? Jak teraz chcę to zrobić to mi mówią że jestem rebeliantem który trzyma ziemię i nie mam nad sobą pana :<
    9.Co zrobić żeby Ladies zemną gadały?
    10.Jaki jest najlepszy miecz w podstawce? Nie ma jakiegoś hiciora typu excalibur? xD
    11.Co to za chanowie?
    12.Musze pól godziny kombinować żeby podnieść od trupa broń :/ Nie chce mi się pokazać nazwa broni, a jak mi się pokaże to musze się dalej męczyć żeby była opcja podniesienia. Jest na to jakiś sposób?
    13.Mod na zwiększenie brutalności (braainss xD)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 06:01:04 wysłana przez Quazu »

Offline Quazu

• Użytkownik
    Odp: Mój styl grania.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2009, 05:33:08 »
    //delete pls, przypadkiem double post.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 05:35:10 wysłana przez Quazu »

Offline Roland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2009, 07:39:34 »
    Czytałeś regulamin?
    żeby nie było off-topu
    2. Możesz ale jak masz normalnych ludzi, np. Rolfa, a nie jak masz rekrutów itp.
    3. Zwieją czy nie zwieją kwestia przypadku
    4. sprzedaj u wykupicieli (są w większych miastach)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:33:01 »
    Cóż nie podoba mi się ten styl ;d

Ja mam własny zamysł na (75% trudności) Realistyczny save

1 Expie do 10 lvla na bandytach, arenach  oraz turniejach
    2 w między czasie werbuje 3-5 bohaterów(Jeremus,Bunduk, Alayen,Firentis,Lezalit)
    3 w pierwszej kolejności kupuje ekwipunek bohaterom
    4 Mi wystarczy na troszkę zbroja Bunduka, puźniej kupuję. coś leprzego
    5 Robie questy dla wójtów  upatrzonych wiosek, oraz zwiększam im prosperity
    6 Pomagam lordom tych wiosek
    7 Po pewnym czasie dostaje zaproszenia na wasala(czasem sam proszę o wasalstwo)
    8 Zaczynam pomagać królowi i dbam o lenno
    9 Gram tak by  podpuścić wroga na zdobycie zamku od mojego lenna
    10 Pomagam w wyprawie wojennej i dostaje zamek, a potem to już po prostu gra.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:34:54 »
    1.Nic mi o tym nie wiadomo.
    2.Nie. Tylko u NPC możesz
    3.Możesz ich pakować do miasta (szansa ucieczki spada jeszcze bardziej gdy maż w nim więzienie).
    4.Klikasz na niego i dajesz relase.
    5.Lords&Realms - niektóre sztucznawe ale generalnie rewelacja. Jeszcze jest The Eagle and Radiant Cross
    8.Jeżeli masz miasto (nie zamek!) możesz dostać questa, który kończy się pokojem. możesz też zaciągnąć się na wasala do frakcji, która ma z tą znienawidzoną przez Ciebie frakcją pokój.
    9. Umyć się ;-)
    10.Jaki jest najlepszy miecz w podstawce? Nie ma jakiegoś hiciora typu excalibur? xD - nie.
    11.Co to za chanowie? - Lordowie Khanatu (jednej z frakcji)
    12.Musze pól godziny kombinować żeby podnieść od trupa broń :/ Nie chce mi się pokazać nazwa broni, a jak mi się pokaże to musze się dalej męczyć żeby była opcja podniesienia. Jest na to jakiś sposób? (1. Starać się aby w pobliżu nie leżały inne bronie 2. być blisko niej 3. czasami pomaga- zejść z konia)
    13. Expanded Gameplay, Prohpecy of Phendor - mody o wyższym stopniu trudności od pozostałych. Ew. Sword of Damocles

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:41:38 »
    Moje pytania:
    1.Czy mogę zmienić płeć postaci?
    2.Czy mogę zmieniać uzbrojenie odziału?
    3.Jak zwiększyć szanse że mi nie zwieją lordowie po bitwie?
    4.Jak zlikwidować tych co mam jako więźniów? (tak żeby mi nie come back z wojskiem)
    5.Jaki polecacie mod z nowymi zbrojami/brońmi? Zależy mi żeby wyglądały jak oryginalne, nie jak robione przez kogoś.
    6.Jest mod który pozwala na dalsze ulepszanie jednostek?
    7.Jest mod na to że strzaly lecą prosto jak kule z pistoletu? (:D)
    8.Jak zawrzeć pokój? Jak teraz chcę to zrobić to mi mówią że jestem rebeliantem który trzyma ziemię i nie mam nad sobą pana :<
    9.Co zrobić żeby Ladies zemną gadały?
    10.Jaki jest najlepszy miecz w podstawce? Nie ma jakiegoś hiciora typu excalibur? xD
    11.Co to za chanowie?
    12.Musze pól godziny kombinować żeby podnieść od trupa broń :/ Nie chce mi się pokazać nazwa broni, a jak mi się pokaże to musze się dalej męczyć żeby była opcja podniesienia. Jest na to jakiś sposób?
    13.Mod na zwiększenie brutalności (braainss xD)
    1. Niestety, to jest średniowiecze, wtedy takie zabiegi były tylko w ramach tortur...
    2. Tylko NPC imiennych, reszta - Nie.
    3. na forum TW jest temat o 82 tweak'ach TML mi. zmiana tej wartości, poszukaj.
    4. Zlikwidować możesz ich tylko niszcząc doszczętnie ich frakcję, wtedy rozejdą się do istniejących jeszcze królestw.
    5. Polecam Sword of Damocles - daje możliwość stworzenia własnego królestwa.
    6. Raczej nie ma rozbudowujących drzewka, ale są takie co dodają nowe frakcje.
    7. Nie, i nie miałoby to najmniejszego sensu -.-
    8. Sam nie możesz, oni muszą zaproponować.
    9. Nie wiem, ale chyba jak będziesz miał duuuużo renownu to będą chciały.
    10. Nie ma żadnych magicznych brzeszczotów, a najlepszą bronią jest chyba berdysz lub wielki topór.
    11. Nie wiesz kim był chan?!!11!!111oneone!111
    12. Nie każdą broń da się podnieść, i raczej nie ma na to sposobu...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:00:24 »
    12. Nie każdą broń da się podnieść, i raczej nie ma na to sposobu...

Dlaczego tak uważasz? Wiem, że broni z komnaty królewskiej ze ściany nie wezmę, ale na polu bitwy mogę każdą broń podniesć - o ile spełniam jej wymagania.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:09:12 »
    No nie powiedziałbym... Ja sporej części boni podnieść nie mogłem, nawet z siłą na 15, a nie ma broni która by wymagała więcej ;)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:16:09 »
    Po prostu chodzi o to że czasem po "obszukaniu" trupa nie wyświetli się żaden napis. Wtedy taka broń znika razem z pierwotnym właścicielem. Może za mocno ją trzyma albo przeczepił sobie żyłką do nadgarstka jak walizkę? ^^
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Quazu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2009, 16:36:17 »
    A ten Sword of Damocles jest po polsku? Po ang to nie problem, ale lepiej bym się wczuł :P
    I jeszcze jedno pytanie :P Jest mod że jest kilka drabin/wież? Bo jak mi 400 ludzi wbija na drabine to się przejść nie da :<
    @Edit:
    Nordów już nie ma :> Teraz poluje na niebieskich, już ich malutko. Potem fioletowi, chyba że jeszcze się jakoś ułoży. Jestem wasalem zielonych.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 16:41:14 wysłana przez Quazu »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2009, 18:09:21 »
    To rozkaż swoim ludziom podążać za tobą. Wtedy ty pierwszy wejdziesz na drabinę :)
    Mógłbyś zwiększyć sobie poziom trudności bo coś strasznie szybko załatwiłeś Nordów którzy są zdecydowanie najlepsi na zamkach. Ja się ich boję zaatakować w zamku z garnizonem około 300 ludzi, w tym setka lansjerów :P
    Co do ladies to nie potraficie postępować z kobietami xD Wystarczy zrobić dla niej zadanie (pobić jakiegoś lorda) lub dla jej męża (zawieść ową lady do innego miasta).

Offline Quazu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 29, 2009, 18:22:54 »
    Ale ja damą gram xD To mi nie idzie z ladies za dobrze. Chyba nie są bi.

Offline Xelior9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 13, 2010, 22:29:56 »
    1.Kupuje ludzi w wioskach.
    2.Zbieram kasę na bandytach.
    3.Trenuję moich ludzi.
    4.Idę na turniej
    5.Kupuję ekwipunek.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 18, 2010, 18:13:39 »
    Edit:
    W takim razie odniosę się do tematu, żeby nie było spamu:
    Na początku działam "solo" pokonując coraz to silniejszych wrogów, następnie pomagam niektórym wioskom biorę udział w turniejach i w międzyczasie plądruje wioski z królestwa z którego nie będę rekrutować i tak aż wbije w miarę wysoki poziom. Potem rekrutuję wojaków z wybranych wiosek i proponuję wasalstwo któremuś z władców. Czasem jednak podbijam kilka upatrzonych lenn jako rebeliant i dopiero wtedy zostaję wasalem. Grałem już wszystkimi i wg. mnie najlepiej gra się Nordami lub Vaegirami. No, ewentualnie jeszcze Rhodokami.
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 20:06:07 wysłana przez Arto »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 18, 2010, 19:31:59 »
    Na przyszłość zapamiętaj że lepiej jest odkopać temat niż robić burdel nowymi. Poza tym, to jest typ tematu który się nie starzeje. Nie ma tu problemu który zostałby rozwiązany a co za tym idzie, zamknięcia tematu. Niestety jest to "zgodne z prawem" mimo że ten post wygląda na zwykłe nabijanie licznika :S Najlepiej by było, jakby jakiś moderator usunął 2 ostatnie posty (Arto i mój).