Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Po co skakac???  (Przeczytany 7594 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Po co skakac???
    « dnia: Marca 18, 2007, 11:52:39 »
    Mam takie jedno, może i głupie, ale ciekawiące mnie pytanie: Jaki sens jest w skakaniu na koniu? Czy jest on aby tak, dla picu?

Offline mielonka

• Użytkownik
    Odp: Po co skakac???
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2007, 12:19:01 »
    Sorki, ale troche dziwne to jest pytanie. Dlaczego podczas biegu przez płotki ludzie przez nie skaczą...
    Hmmm. Generalnie chodzi głównie o omijanie przeszkód terenowych. Na niektórych mapach znajdują się głazy, więc by nie wytracać prędkości lepiej je przeskoczyć. Podobnie sprawa ma się z rzeczkami - w węższych miejscach czasem można je przeskoczyć. Jednak jak się źle upadnie, to koń może sie zranić.

Na koniec dodam, że na jednym fiilmiku na youtube widziałem, że jeden gościu miał taktykę, że jadąc z kopią, po nadzianiu jednego delikwenta, skakał nad resztą - ze względu na rozmyty obraz nie widziałem, że ci z tyłu zadawali koniowi jakieś obrażenia, jednak jakaś alternatywa to może być dla szarży słabiej opancerzonych koni.

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2007, 12:37:13 »
    Po co skakać?! Po co skakać?! Głupie pytanie. Na niektórych terenach są głazy. Wroga konnica gubi się i nie może cię dogonić, a ty? Spokojnie przeskakujesz głazy. Facety z lancami nie mogą ci zadać couched lance damage bo nie umieją się rozpędzić, a wtedy łatwo ich zabić.
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 18, 2007, 12:44:08 »
    Sorki za to pytanie, ale miałem na myśli tylko to, że lepiej sie rozpedzić niż skakać nad jakimiś przeszkodami i je po prostu ominąć

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2007, 12:44:42 »
    Zgadzam się z Mielonką.. Cóż skakać także można również w zgrupowanie wroga (ja tak robie gdy mi kon nie potrzebny) wskakuje na nich i wymachuję mieczem na lewo i prawo..

Jeżeli chcesz wiedzieć po co skakać zapytaj sie profesjonalisty Adama Małysza naszego "miszcza" XD

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2007, 19:11:21 »
    Sorki za to pytanie, ale miałem na myśli tylko to, że lepiej sie rozpedzić niż skakać nad jakimiś przeszkodami i je po prostu ominąć
    Wiesz że raz skoczyłem na dziada (chyba weteran, albo horseman bez konia), a on kipnął
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline Gruda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 08, 2007, 14:19:54 »
    Pozatym można też tak unikać ciosów.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 08, 2007, 21:53:57 »
    No niestety nie można...

Offline Gruda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2007, 11:40:48 »
    Jak masz dużo jeździectwa to można..

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 09, 2007, 11:55:19 »
    Chyba tak...
    Ale czy wróg nie podniesie miecza do góry i konik szlast!
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline Gruda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 09, 2007, 13:02:09 »
    Zależy...może podniesie a może i nie...czasem warto zaryzykować.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 10, 2007, 08:49:04 »
    Mam takie jedno, może i głupie, ale ciekawiące mnie pytanie: Jaki sens jest w skakaniu na koniu? Czy jest on aby tak, dla picu?

Jakby było dla picu to by tego niedodali. Osobiście używam tego do przeskakiwania jeźdźców, kamieni, niektórych rzek ale także skacze na piechotę xD.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Gruda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 10, 2007, 12:43:34 »
    Bo jak jesteś pieszo i chcesz zdobyć konia dobrego to żeby zwalić jeźdzca bez naruszania konia to wystarczy podskoczyć no nie?

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 10, 2007, 13:01:08 »
    Gruda - sens tematu był inny. Emil wyraźnie zapytał "po co skakać na koniu" w swoim poście.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 02, 2007, 10:24:25 »
    Zauważyłem że jak skoczysz na delikwenta na koniu to zadajesz mu większe obrażenia upadając na niego, po za tym gdy się rozpędzisz, skoczysz i uderzysz bronią może będą większe damage za premie od szybkości ;D