Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sesja RPG/RTS ! :-) Dołączajcie!  (Przeczytany 29015 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sesja RPG/RTS ! :-) Dołączajcie!
    « Odpowiedź #150 dnia: Września 02, 2009, 21:22:28 »
    Ale ludzi nagle się zebrało

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #151 dnia: Września 02, 2009, 21:23:49 »
    Pytałem sie, czy w następnej sesji  CB dołączy do frakcji, to że teraz jest to każdy wie. Pytam, bo choć mu wierzę, to tak jakoś dziwnie jest np. podawać mu wszystkie dane o swoim mieście i swoje ruchy, wiedząc, że za chwile mni zaatakuje, nordowie będą wiedzieli o co chodzi.
    edit: nie nakręcajcie sie tak, ja tylko rzuciłem hipotezę :)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #152 dnia: Września 02, 2009, 23:17:45 »
    Pytałem sie, czy w następnej sesji  CB dołączy do frakcji, to że teraz jest to każdy wie. Pytam, bo choć mu wierzę, to tak jakoś dziwnie jest np. podawać mu wszystkie dane o swoim mieście i swoje ruchy, wiedząc, że za chwile mni zaatakuje, nordowie będą wiedzieli o co chodzi.
    edit: nie nakręcajcie sie tak, ja tylko rzuciłem hipotezę :)

Nie bardzo mam możliwosc te dane wykorzystać. Po pierwsze dlatego, że ruch wykonuje jako pierwszy  - aby wykluczyć możliwość podejmowania decyzji na bazie ruchów innych graczy. Po drugie zakładam, że chodzi o dobrą zabawe więc chyba nikt nie myśli że gra toczy się o złote majtki i trzy dziewice - chociaż muszę przyznać że w 100% profesjonalnej grze rpg GM jako gracz by nie przeszedł.  Inna ciekawostka: jest was tak dużo, że aby wzorować swój ruch na waszych musiałbym a) wykonywać go na końcu b) studiować wasze ruchy - a generalnie po wpisaniu ich w tabele zapominam co tam pisalo. Sam nie wiem ile mają wojska moi sojusznicy a co dopiero np. Swadia ;]
    Pozostaje jeszcze jedno pytanie: gdzie ja wam dzisiaj znajde 3 dziewice? Już wiecie dlaczego smoki wygineły.

Co do chętnych do następnej gry: ta sie w miare szybko skończy- polecam poczekać kilka dni to będzie druga edycja ;]

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #153 dnia: Września 02, 2009, 23:19:30 »
    CB ty nie wiesz ile my mamy wojska, to jeszcze nie jest źle, bo ja nie wiem ile ja sam mam wojska :D

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Września 02, 2009, 23:20:09 »
    CB ty nie wiesz ile my mamy wojska, to jeszcze nie jest źle, bo ja nie wiem ile ja sam mam wojska :D

No powaga nie wiem. Twoi kusznicy gdzieś mi tam majaczą ale nawet nie wiem czy Twoi czy Shramy ;]

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #155 dnia: Września 02, 2009, 23:22:01 »
    jak możesz, to mi na PW wyślij skład moich wojsk, o ile wiesz  :D. O Duo mi przypomniał, i jak możesz to ile jeszcze dostaje kasy co turę :)
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 23:26:23 wysłana przez Xasan »

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #156 dnia: Września 02, 2009, 23:23:52 »
    1.Może w czymś pomóc przy drugiej edycji ?.2
    2.Prześlij mi jeżeli możesz stan moich wojsk i majątku na PW, bo się pogubiłem, a tak sobie zapisze ;].

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Września 03, 2009, 00:56:38 »

No powaga nie wiem. Twoi kusznicy gdzieś mi tam majaczą ale nawet nie wiem czy Twoi czy Shramy ;]

To zapewne kusznicy Xasana ;P. Ja w kuszników nie inwestowałem :P.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #158 dnia: Września 03, 2009, 06:17:05 »
    Castlebreaker nie sprawdzał maila................. a wysyłałem wojsko na Sargoth....... i co teraz? FAIL....

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Września 04, 2009, 00:02:11 »
    Castlebreaker nie sprawdzał maila................. a wysyłałem wojsko na Sargoth....... i co teraz? FAIL....

Wysłałeś...ale musi dojść - przy dzisiejszym przeliczeniu. Chyba, że sie pomyliłem - sprawdze.

Dzisiejsze rozliczenie zostało wstrzymane. Moge je przeprowadzić, ale mam następujące uwagi:

- wiele rzeczy sie popieprzyło. Gracze nie notują co mają, wysyłają absurdarne rozkazy
    - Zapewne ja też popełniłem kilka byków w rozliczeniach - szczególnie od momentu kiedy musiałem dochodzić który mail jest od kogo
    - Na dzisiejsze rozliczenie rozkazy wysłały...dwie osoby dlatego wnioskuje, ze zainteresowanie jest prawie zerowe.
    - W zanadrzu mam poprawioną i raczej bezawaryjną wersje zasad, która wymaga mniej liczenia a nie traci na złożoności.

Dlatego proponuję ogłosić remis i rozpocząć drugą, ulepszoną edycje. Co Wy na to?
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 01:21:47 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Września 05, 2009, 02:07:38 »
    CB, masz rację. Przyznam się, że na początku było fajnie, ale z biegiem czasu trochę mnie zniechęcały te całe obliczenia :P. Człowiek uczy się na błędach. Jeśli masz koncepcję na prostszą rozgrywkę, ale oferującą równie dużą swobodę działania, to ja się piszę.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Września 05, 2009, 14:41:37 »
    A co inni sądzą na ten temat? Póki co mamy dwa głosy za rozpoczęciem drugiej edycji

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 05, 2009, 14:45:02 »
    Ja też jestem za :P Z chęcia bym sobie zagrał.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 05, 2009, 14:45:43 »
    Jak coś to ja się pisze na to :)

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 05, 2009, 14:46:51 »
    Ja jestem za drugą. W pierwszej edycji i tak nie mam co robić ^^