Hej.
Kilka lat temu nudziło mi się z kolegami na wakacjach więc postanowiliśmy napisać własny system rts/rpg aby umilić sobie dni.
Tak sobie pomyślałem jak go ostatnio znalazłem w swoich gratach, że można by na forum zagrać tutaj :-) Nie wiem tylko czy jest sens tutaj wszystko przepisywać więc na tę chwilę napisze w podpunktach o co chodzi. Jak sie zbierze dostateczna liczba chętnych to napisze bardziej szczegółowe zasady (nie chce mi sie tutaj małego zeszyciku przepisywać jak nie wiem czy temat chwyci). Więc tak:
- Jest pięć frakcji: Nordowie, Swadia, Khergici, Vaegirowie, Rhodokowie
- Każda frakcja (drużyna) ma określoną liczbę graczy (wstepnie umówmy się, że w każdej frakcji gra jedna osoba)
- Gra rozgrywa się w systemie turowym (jeden dzień= jedna tura)
- Celem gry jest zdobycie wszystkich prowincji na mapie (czyli wszystkie miasta, których będzie 20, wszystko w klimatach Mantenblejda)
- Każda prowincja przynosi Dzienny dochód, który można przeznaczyć na militaria
- W prowinacjach można budować budynki różnego rodzaju, które przynoszą określone korzyści
- Dodatkowo każdy gracz ma postać generała (który może zdobywać doświadczenie)
- Aby wykonać swój ruch należy wysłać mi priwa z poleceniami - ja je notuje i wprowadzam w życie jako GM
- W tym topicu każdego dnia będe przedstawiał aktualne wyniki każdego z graczy itp.
Co wy na to? Jak znajde pięciu graczy to obgadamy szczegóły ;]