Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283425 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #735 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:15:19 »
    Kurcze czytając wasze wypowiedzi i te nowości które mają dojśc nasunęło mi się pytanie kiedy ten mod wyjdzie bo obiło mi się o uszy że 20 grudnia.A co do moda to oczywiście 6/5 (a jak go ulepszą to... miodzio z cukieraskami ;))

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #736 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:20:26 »
    No dokładnie to mod ma wyjść 30 grudnia, ale sami wiecie jak to jest, pewnie główna wersja wyjdzie po 2010 roku :D Ciekawe czy mod przebije dodatek "Ogniem i Mieczem" ?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #737 dnia: Grudnia 12, 2009, 21:25:34 »
    No i to mnie ciekawi.Dobrze też że nie kupiłem OiM z resztą nawet nie interesują mnie te czasy ;P bo przecież wychodzą wspaniałe modyfikacje jak ta.A propos jak na razie to dwie modyfikacje pod koniec grudnia się ukażą (może i więcej nie wiem) Wiek Smuty i jak że wpaniały mod Kolby.Czy to nie wspaniały początek 2010 ;) ?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #738 dnia: Grudnia 13, 2009, 12:55:29 »
    Jak nie zmieni nic oprócz modeli i tekstur to nie przebije, w aktualnej wersji wszystko jest takie same, kawałek muru i pare wiosek wiosny nie czynią. Jeśli With Fire and Sword wyjdzie przed pełną wersją tego moda to nic z niego nie wyjdzie :P
    Sława!

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #739 dnia: Grudnia 13, 2009, 13:07:21 »
    mam najnowszą wersję moda AoT i M&B, a mimo to miasta są takie same jak w native, budynki we wioskach stoją krzywo bądź stoją "do góry nogami", "polscy" (w grze nazywają się jak jakaś frakcja z native) żołnierze nie mają butów...
    Na pewno nie jest to wina kompa, uwierzcie mi na słowo :> Skoro się tym tak zachwycacie to domyślam się że nie powinno tak być jak jest u mnie.
    Po za tym jak wgrać i uruchomiś spolszczenie (w paczce nie ma obiecanej instrukcji, a samo wrzycenie folderu do katalogu z językiem nic nie daje)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Grudnia 13, 2009, 13:24:33 »
    mam najnowszą wersję moda AoT i M&B, a mimo to miasta są takie same jak w native, budynki we wioskach stoją krzywo bądź stoją "do góry nogami", "polscy" (w grze nazywają się jak jakaś frakcja z native) żołnierze nie mają butów...
    Na pewno nie jest to wina kompa, uwierzcie mi na słowo :> Skoro się tym tak zachwycacie to domyślam się że nie powinno tak być jak jest u mnie.
    Po za tym jak wgrać i uruchomiś spolszczenie (w paczce nie ma obiecanej instrukcji, a samo wrzycenie folderu do katalogu z językiem nic nie daje)

Dobra co do spolszczenia to wystarczy usunac plik ru i dodac pl to wszystko (Modules-->AoT 0.9-->languages)Jak wiesz jest to beta autorzy jeszcze nie wyciągneli wszystkich asów z rękawa.Racja gra ma kilka bugów ale wierzę że to się zmieni.Co do nazw frakcji itp to ściągnij spolszczenie autor się bardzo postarał bo po zmieniał nie tylko nazwy broni, uzbrojenia ale i miast, frakcji, postaci oraz żołnierzy.

Offline szyszak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #741 dnia: Grudnia 13, 2009, 14:10:37 »
    wcześniej juz to robiłem i nie działało :P
    może to być powiązane z tym że M&B mam po angielsku? wtedy ten folder przemianować na eng?

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #742 dnia: Grudnia 13, 2009, 17:45:24 »
    Jak najbardziej pozytywne wrażenia z gry :) dużo nowych itemków, nasza polska husaria no i cała reszta :) wreszcie można ubić moskali :)
    Spodobały mi się formacje. Nie to, że my ich możemy używać, ale to, że komputer ich używa :D najazd husarzy i moskale wąchają kwiatki od dołu :)
    Najbardziej wkurzający bug to z panami od armat :) którzy nie mogą się ruszyć... ale tak to jak najbardziej na + :)

Offline kicoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #743 dnia: Grudnia 13, 2009, 20:58:00 »
    Pytanie do wyjadaczy: jakie możecie mi polecić bronie obuchowe? Z tego, co się zorientowałem, to na pewno kij, pewnie quaterstaff, maczuga? No a coś "mocniejszego", ale żeby nie od razu ubić? Myślałem że buława, ale ta tutaj to trzaska czaszki od razu:)

Offline Hiszpan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Grudnia 17, 2009, 16:40:23 »
    Witam jestem nowy i mam pytanko. Mam moda i mam spolszczenie tylko ,że pliki w folderze z modem są przez notatnik otwierane a ze spolszczenia przez Microsoft Exel i nie mogę wgrać przez to spolszczenia więc jak to zrobić?

Offline Olisa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #745 dnia: Grudnia 17, 2009, 18:05:03 »
    hej strzelal juz ktos z dziala?? no nie moge nigdzie znalesc na forum jak strzelac z dziala, to jakis niedorobiony jeszcze bajer czy jak? bo pewnego razu przejelem serpentyne taka wielka kule wart 12tys myslalem na poczatku za to taki granat jakis. pisze ze strzalow 4 i nie mozna uzyc konno no to zakladam i heja chcem wyprobowac w jakiejs bitwie no i patrze a do mnie przyczepoine prawdziwe dzialo:D z tym ze nie moge sie ruszyc z nim stoje w miejscu no i krecic nim moge na wszystkie strony jak altylerzysci no ale strzelic nie moge poprostu macham mieczem a dzialo poprostu sie obraca tak jak ja zamach biore, sprawdzalem prawie wszystkie guziki no i nie wiem gdzie jest strzal zeby to odpalic. raz zauwazylem ze podczas oblezenia zygmunt 3 waza sobie dzialo zalozyl i kosil tych na murach jak chcial. wiec mozna strzelac czy nie? no i jak ktos wie jak to prosze niech sie podzieli bo mam wielka ochote sie nim pobawic. pozddr

Offline Hiszpan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #746 dnia: Grudnia 17, 2009, 20:34:33 »
    Jak zdobyć Dragonów i Husarie? Jestem już Lordem mam wioskę (Zbaraż) jak ich zdobyć?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #747 dnia: Grudnia 17, 2009, 20:38:29 »
    Witam jestem nowy i mam pytanko. Mam moda i mam spolszczenie tylko ,że pliki w folderze z modem są przez notatnik otwierane a ze spolszczenia przez Microsoft Exel i nie mogę wgrać przez to spolszczenia więc jak to zrobić?

Rozwalają mnie takie bezsensowne posty, ale co tam... Powiem...
    Otóż, gdy wchodzisz w folder z modem to przechodzisz dalej to folderu languages i to tam wklejasz pliki spolszczenia...

Offline Hiszpan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #748 dnia: Grudnia 17, 2009, 20:51:05 »
    Wiem obejrzałem temat od początku i znalazłem odp ale teraz mam inne pytanie jest na górze.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #749 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:16:57 »
    Co do armat do do oddania strzału potrzebny jest taki specjalny kijek z lontem na końcu (nie pamiętam jak dziadostwo się nazywa) bo sama serpentyna jest przez twórców zaprogramowana jako amunicja. Więc musisz mieć "zapłon" bo bez tego ani rusz a z tego co wiem on nigdy nie wypada w sprzęcie po bitwie.

A jednostki rekrutujesz w wioskach i chłopów musisz awansować. Najpierw na berdysznika chyba, potem kozak rejestrowy (albo lisowczyk, nie pamiętam, dawno nie grałem) potem powinien być dragon i pancerny a z pancernego masz husarza.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"