Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283482 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #690 dnia: Listopada 24, 2009, 21:43:15 »
    Husaria, husarią mi najbardziej nie podobają się dragoni zrobieni na modłę zachodnią, w to miejsce przydaliby się Lisowczycy.

http://jaceklisowski.pl.tl/Galeria.htm
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2009, 21:46:29 wysłana przez Scoot »

Offline MaszoT

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #691 dnia: Listopada 25, 2009, 18:03:18 »
    Husaria, husarią mi najbardziej nie podobają się dragoni zrobieni na modłę zachodnią, w to miejsce przydaliby się Lisowczycy.

http://jaceklisowski.pl.tl/Galeria.htm
    Przecież są lisowczycy :P ... to pierwsza jednostka konna w RP w modzie .... a mi sie tam dragoni podobaja .. wiec chciałbym podsumować ... większość chce nową zbroje dla RP dla Lordów  .. taka oficera husarskiego :D BEZ SKRZYDEŁ ;]
    "Vide Cull Fide"

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #692 dnia: Listopada 25, 2009, 23:02:33 »
    Przecież są lisowczycy :P ... to pierwsza jednostka konna w RP w modzie .... a mi sie tam dragoni podobaja .. wiec chciałbym podsumować ... większość chce nową zbroje dla RP dla Lordów  .. taka oficera husarskiego :D BEZ SKRZYDEŁ ;]

Lisowczycy są, bo Balian wpisał taka nazwę w miejsce „kozaków rejestrowych”. Jednak odziały te mają mało wspólnego z Lisowczykami. Są strasznie słabe i najniżej stoją w hierarchii rozwoju jazdy, a przecież lisowczycy to były, porównując do teraźniejszych czasów jakby oddziały specjalne. Bali się ich wszyscy i nie tylko wrogowie :), zasłynęli jako niezrównana lekka jazda.

Pozdrawiam

Ps. Ja z braku laku Lisowczykami nazwałem sobie jednostki „Pancernych”, moim zdaniem lepiej to pasuje.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2009, 23:07:40 wysłana przez Scoot »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #693 dnia: Listopada 26, 2009, 08:48:25 »
    Hmmm... a ja to myślałem że wszyscy się bali Husarii

Edit: Co do posta niżej: to jak Listownicy to byli "partyzanci, rabusie" to może zrobić tak jak w TEARC + Rzeczpospolita takie patrole RON gdzie oni by właśnie byli... A jak już w RON by były takie patrole to do Siczy Zaporowskiej można by było zrobić patrole Kozackie , do Rosji patrole jakieś tam itp.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 14:43:31 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #694 dnia: Listopada 26, 2009, 13:06:46 »
    Tyle że Lisowczycy nie brali udziału w walkach z innymi oddziałami, to były takie grupy rabujące, robiące zasadzki. Tacy dzisiejsi partyzanci. Nie wiem po co oni w tym modzie gdzie mieliby brać udział w regularnych bojach. Mogliby być jedynie czymś w rodzaju grupek rabujących wioski i atakujących z zaskoczenia z dużą szybkością i pod wodzą RON :P
    Sława!

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #695 dnia: Listopada 26, 2009, 15:03:39 »
    Tyle że Lisowczycy nie brali udziału w walkach z innymi oddziałami, to były takie grupy rabujące, robiące zasadzki. Tacy dzisiejsi partyzanci.

Tak myślisz ? Wymienię tylko kilka sławnych bitew Lisowczyków "w polu":
    - 1615 pod Karczewem znieśli wojska kniazia Szachowskiego
    - 1617 pod Kaługą rozbili wojska kniazia Pożarskiego
    - w nocy 10 na 11 października 1618 szturmowali Moskwę
    - 21 listopada 1619 pod Zavadą(Humiennem) zwyciężyli wojska Rakoczego
    - 20-21 marca 1620 pod Kutną Horą rozbili wojska czeskie
    - 17 września-7 października 1620 walczyli pod Cecorą
    - 8 listopada 1620 Białą Górą pokonali wojska protestanckie księcia Gabora Bethlen
    - 2 września–9 października 1621 walczyli pod Chocimiem
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Listopada 26, 2009, 15:33:40 »
    Zgodzę się z przedmówcą lisowczycy byli wartościową jednostką na polu bitwy. Specjalizowali się w zagonach(coś jak tatarzy) zaopatrywali się w terenie, czyli nie targali taborów dzięki czemu zasłynęli jako niezrównana szybkością jazda (dziennie 150km) Mieszali szyki przeciwnika i odciągali jego uwagę od głównych sił, więc nie tylko rabowali

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #697 dnia: Listopada 26, 2009, 16:12:38 »
    No tak ale nie były to jednostki atakujące frontalnie tak na hura, byli od zasadzek i działania cichego głównie :P
    Sława!

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #698 dnia: Listopada 26, 2009, 16:19:42 »
    Skończcie offtop. Please?

Skończył się temat Husarii to teraz przyczepili się Lisowczyków, tak ich nazwałem bo jakoś nie widział mi się Kozak Rejestrowy na koniu.

Zróbcie temat w Offtopicu "Husaria i Lisowczycy" i wymieniajcie się tam swoją wiedzą, to nie temat na takie rozmowy.

Offline lenczu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Listopada 28, 2009, 19:38:32 »
    Mam prośbę wiem że ten temat był już niby poruszany wiele razy ale przeczytałem wszystkie posty i dalej nie mogę znaleść konkretnej odpowiedzi, mianowicie chodzi mi o ten błąd w grze gdy klika sie na inwentarz to wyskakuje jakiś błąd, poszedłem za rada kilku osób z tego forum aby przeinstalować grę lecz to nic nie dało, nie wiem czy ja robie coś źle? moda pobrałem ze strony "tawerny" patcha też, moda wklejam do folderu modules, patcha do folderu "age of turbulance" który jest w modules, spolszczenie do languages w folderze "age of turbulance" niech weterani forum się nie denerwują tylko konkretnie opiszą co zrobić bo sądzę że ludzi z tym problemem jest więcej.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Listopada 28, 2009, 19:58:28 »
    lenczu1 na pierwszej stronie podane są linki do 3 wersji tego moda. Jeżeli ściągasz patch to znaczy że masz 2 wersję moda. Proponuję ściągnąć najnowszą:
    http://turbobit.net/gebzz44of9ww.html

Jeżeli masz najnowszą to nie instaluj patcha. Jeżeli nie chcesz pobierać tej wersji do której podałem link to w patchu jeżeli masz foldery (już nie pamiętam czy w tym jakieś były) to nie kopiujesz całego folderu, jedynie jego zawartość. Jeżeli to nie pomoże to na razie nie mam innych pomysłów.

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #701 dnia: Listopada 29, 2009, 11:16:13 »
    Wiem że zaśmiecam forum ale szkoda zakładać nowy temat.Mam problem z nową wersją moda, dokładnie podczas pobierania ok.80% nagle pojawia się błąd i pobieranie się zatrzymuje(coś ze złym zapisem).Pobierałem kilka razy lecz wciąż to samo.Czy mógł by mi ktoś podać inny link? Bardzo bym prosił... Rosyjskie strony to chała.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Listopada 29, 2009, 11:48:25 »
    damn, a google gryzą? mbrepository też? i taleworlds też? to nie jest takie trudne...

pierwszy post polecam, a jak nie: http://www.google.pl/search?q=age+of+turbulence+download
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline wojtek94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Listopada 29, 2009, 11:53:35 »
    Co to kurczaczek żarty?! Robisz ze mnie bekę? Nie chcę być niemiły ale tacy osobnicy aż proszą się o cios kastetem w buźkę. Nawet nie sprawdził tego co mi podał! Chamstwo na forum!

Chamstwo jak cholera. I jeszcze jeden taki tekst, a osobiście usunę z forum trochę tego chamstwa (czyt. Ciebie).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2009, 12:11:23 wysłana przez Daedalus »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Listopada 29, 2009, 12:04:33 »
    wojtek94 dostajesz ostrzeżenie za obrazę drugiego użytkownika. Takie teksty możesz u siebie na podwórku wypowiadać, a nie tutaj.