Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283430 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Korczak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #405 dnia: Września 27, 2009, 16:06:53 »
    Robimy listę? BTW czy ktoś widział oblężenie jakiegoś zamku tatarskiego? Jak zwiedzałem w trybie pokojowym to nie było murów a cały zamek to były cztery namioty.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #406 dnia: Września 27, 2009, 16:30:37 »
    Jeśli już tak wymieniacie, to oprócz tego:
    1. Umiejętność 'łucznictwo konne' powinna być zamieniona na 'strzelanie konne' czy cos w tym stylu no i powinna pomagać w strzelaniu bronią palną z konia, a nie tak jak jest teraz.
    2. Czemu tak mało naboi? Naboje zajmują dużo mniej miejsca niż strzały, a ich ilość jest obecnie zdecydowanie za mała, przez co nie opłaca się w ogóle używać strzelb.
    3. Ktoś wspomniał o dezerterach z samymi armatami, ci sami dogonili mój oddział na mapie, choć miałem samych rekrutów a oni same armaty, że nie wspomnę o tym ę potrafią walić z armat prosto sobie pod nogi gdy jestem obok nich.
    4. Na mapie jest wieć o nazwie 'Miasteczko'
    5. Po co jest możliwość kupienia, lub zdobycia kul armatnich jeśli nie można kupić działa...

PS: Mógłby ktoś wytłumaczyć po kolei działanie wszystjich opcji w oknie tworzenia fromacji w czasie bitwy? I czy woje rzezywiście słuchają rozkazów?

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #407 dnia: Września 27, 2009, 16:37:48 »
    1. Kurr... Pisałem że formacje nie działają dla gracza, to jest bug!.
    2. Wieś Miasteczko to jest prawidłowa nazwa wsi.
    3.  A ile byś chciał naboi? jest dobrze, myślisz że gdybyś był muszkieterem to udźwigną byś z 60 naboi przy pasie? Nie można kupić działa? I co? trzymał byś go przy pasie, albo latał by za tobą gdy jeździsz konno? Przecież są kanonierzy od tego, poza tym po co armaty miały by się poruszać? a to nie są kule do armat, tylko do muszkietów.
    4. Naprawdę, znajdźcie takie bugi które naprawdę przeszkadzają, chyba nie napiszę do rosjan: Łeee, nie można mieć w ekwipunku armaty...

To mają być prawdziwe, spore bugi... zresztą Rosjanie chyba sami dobrze wiedzą gdzie dali ciała...

Data to jest błąd spolszczenia :P
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 16:49:14 wysłana przez Balian »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #408 dnia: Września 27, 2009, 16:40:54 »
    24. Błędy w Teksturach np. Jest taka szabla która jest tyłem na przód zawieszona , albo miecze 2ręczne lewitują nad postacią
    25. Dymu mogło by być trochę więcej ale nie tak ażebym miał 2fps'y i tak juz mam 10 fps :D Nie wiem czemu :D
    26. Lordowie nie mają zbroi na sobie :D są w butach i czapce
    27. Działa mogły by być zaliczone do osobnej grupy niż łuki i mogły by się przemieszczać jakoś :/
    28. Więcej czerwieni na zbroi husarskiej ,a także mogli by im przez ramię zawiesić jakąś skórę i dodać samopały i szabelkę bo husaria śmiga tutaj Tylko z lancą (A o ile się nie mylę lanca była jednorazówką :D)

Jak znajdę więcej bugów to napiszę dopiero jestem w fazie poznania gry :D
    Ale mimo baboli gra się całkiem przyjemnie :D

29. Data !! Jest nadal 24 marca 1257 ! Że też nikt tego nie widział :D
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 16:47:27 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Września 27, 2009, 16:53:04 »
    Co do dział to
    - Chcesz mobilne działa - zmniejsz wagę serpentyny w item editorze.
    - A może masz ochotę na działa w ekwipunku? W item editorze zaznacz na "merchend-cośtam" lub dodaj w troop editorze "player'owi" serpentynę i zapłon. Po prawdzie to seprentyna jest tylko dla ozdoby a zapłon jest jak ta broń co mieli ją kannonierowie w TEaRC. Ostrzegam że lepsze jest pierwsze wyjście i radzę nie używać samego zapłonu. Wtedy masz wrażenie że jedziesz na kodach.

Husaria u mnie ma szabelkę. Zieleń tak bardzo nie przeszkadza. U mnie mają ją tylko na butach :)
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Russian Crusader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Września 27, 2009, 16:53:24 »
    Grajcie do mód, nie czepiajcie do drobiazgów, na Rosyjskim forum idzie poszukiwanie błędów w modzie, wy tylko grajcie

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Września 27, 2009, 16:55:35 »
    Russian Crusader  odwaliliście kawał dobrej roboty.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #412 dnia: Września 27, 2009, 17:23:20 »
    Taak grajcie w moda i nie czepiajcie się drobiazgów typu Lewitujący 2ręczny miecz nad głową postaci lub szabla tyłem na przód zawieszona ...
    Lub bugi w AI typu działa strzelające same do siebie jak się bliżej podejdzie :D

Nie no ale tak na serio Bardzo fajny mod
    Udana praca

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Września 27, 2009, 17:26:02 »
    Teraz w tego moda gram cały czas. Naprawdę bardzo dobra modyfikacja. Czekam z niecierpliwością na patche poprawiające małe bugi.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Devlet-Geray-han

• Użytkownik
    • I Crimean Tatar, chwała Allahu!
    « Odpowiedź #414 dnia: Września 27, 2009, 17:54:37 »
    wszystko bagi będą skorygowane do wyjścia angielskiej i polskiej wersji! więc wam powiozło więcej niż rosyjskim! dziękuje za ocenę naszych wysiłków!
    Nie ma boga prócz Allaha, a Muhammad swego niewolnika i komunikatora!

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Września 27, 2009, 18:06:06 »
    Ten mod to masakra, ale w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu tego słowa :D. Ma trochę błędów, ale mnie nie rażą zbytnio. Nie zauważyłem żeby ktoś o tym wspominał, ale mnie zachwyciła możliwość schylenia się na koniu z kopią/lancą, mała rzecz, a cieszy :]. Nie uważacie, że husaria oprócz kopi powinna mieć też w ekwipunku szable i pistolet?
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #416 dnia: Września 27, 2009, 18:13:41 »
    Mat berserker, dalhiems, Balian, Devlet-Geray-han, lukasz172009, DzikiJoe, Scoot, Castlebreaker, Mroczny Pieróg, Hrabia Darkula, Russian Crusader, Lambert i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ja pierrr.......

Bardzo rzadko husaria używała pistoletów i szabel w trakcie bitwy, jakoś nie wyobrażam sobie husarza stojącego w miejscu i nawalającego szablą po łbach, albo husarza biegającego na koniu dookoła wroga i strzelającego z pistoletu...

Devlet-Geray-han: Не позволяйте husarzom пистолет и саблю! Эта страница будет уничтожить врага, и он выглядит красиво, когда его копии атаки врага ...

Mroczny Pieróg: Odczep się od Tula! Źle wgrałeś spolszczenie...
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 18:24:39 wysłana przez Balian »

Offline Devlet-Geray-han

• Użytkownik
    • I Crimean Tatar, chwała Allahu!
    « Odpowiedź #417 dnia: Września 27, 2009, 18:15:52 »
    jeśli husariom dać pistolet i szablę owo oni przestoją atakować dzidą! sprawdzony!
    Nie ma boga prócz Allaha, a Muhammad swego niewolnika i komunikatora!

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Września 27, 2009, 18:16:30 »
    Up@ Jaskiniowiec czy Ślązak? :D

Za to lubię ruskich modderów. Jak już coś robią to robią i jeszcze podadzą datę prawdopodobną datę zakończenia :) Wstydź się Tulu!

PS.Czy u was też nie zmieniły się nazwy miast i frakcji?
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 18:18:33 wysłana przez Mroczny Pieróg »

Offline Lambert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Września 27, 2009, 18:38:54 »
    1. Kurr... Pisałem że formacje nie działają dla gracza, to jest bug!.

Bzdura. Formacje może nie są najlepsze, ale działają, trzeba tylko umieć z nich korzystać. Otóż, klawiszami "Y" i "U" wybieramy formację, klawiszem "K" ją zatwierdzamy, wtedy nasi wojacy ustawiają się w wybraną formacje i czekają na dalsze rozkazy, możemy im kazać szarżować klawiszem "H", albo dezaktywować formacje klawiszem "O".
    Więcej opcji nie pamiętam, ale można je sprawdzić w obozie.

Edit. A zapomniałem w spolszczenie jest kilka błędów, m.in zamiast "Chłop" jest "chłoptrp_chlop_pl|Chłopów" i zamiast "Kanonier" było"ryssian_cannon", ale to naprawiłem w własnym zakresie. I jeszcze nazwy polskich lordów w spisie członków drużyny wyświetlają się poprawnie, ale w nazwie drużyny ciągle jest stara nazwa.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 18:48:17 wysłana przez Lambert »