Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283436 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #255 dnia: Września 22, 2009, 15:05:20 »
    Gdybyś dokładnie czytał to byś wiedział.
    Glupio nabijasz posty ;//

PS.Russian Crusader where is foto!!?
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #256 dnia: Września 22, 2009, 15:10:37 »
    Miałem spolszczać wszystko zgodnie z prawdą, ale nutka staropolszczyzny nie zaszkodzi :) Tak w ogóle to wszystko wyjdzie w całości 26 września, ja muszę wcześniej wysłać spolszczone pliki do Rosjan.

(click to show/hide)

PS: Deklarujecie pomoc, dzięki, ale spolszczaliście kiedyś moda? Wiele polaków będzie w niego grało więc trzeba zrobić wszystko na 101%, Osoba która chce pomóc musi znać dobrze Rosyjski bo translator i inne słowniki w necie to się nadają ***, nie przetłumaczą dobrze, a musi być co najmniej idealnie :)

Spolszczam Ja oraz zamówiony przeze mnie wczoraj słownik, dzisiaj go otrzymałem :) No i efekt mojej 3 letniej prywatnej nauki rosyjskiego robią swoje :)
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2009, 15:22:07 wysłana przez Balian »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Września 22, 2009, 15:58:24 »
    Please it add more photo with mod:P
    (Moj anglik jest kulawyXD)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #258 dnia: Września 22, 2009, 16:08:38 »
    Ja miałem z angola 5 :D
    Więc mogę tłumaczyć teksty na polski ... na staropolski dałoby też jakoś radę :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Września 22, 2009, 16:09:40 »
    Pisałem 100 i 1 razy że to nie są pliki po angielsku tylko po rosyjsku!

SPOLSZCZAM MODA Z ROSYJSKIEGO NA POLSKI, A NIE Z ANGIELSKIEGO :)))

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Września 22, 2009, 16:43:45 »
    Tak nawiasem mówiąc mam pomysł. Wrzućcie to do translatora i przeróbcie te zdania typu: "Ja mieć zły psa" na "Ja mam złego psa". Chyba każdy woli tłumaczyć z kalekiego polskiego na polski prawda? Oczywiście plan ma 90% nie wypalić bo nie możliwe aby ktoś na to nie wpadł... Ale tak mi przyszło do głowy i musiałem posta nabić!

A żeby mi admin nie dał bana za offtop to:
    Czy premiera zostanie opóźniona ze względu na spolszczenie? Jak tak ma być, to Balian sprężaj się :)
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2009, 16:45:37 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Września 22, 2009, 16:49:18 »
    Heh, no cóż, jeżeli nie wyrobię się do 26 września to premiera zostanie opóźniona, jednak jest inna możliwość. Gdybym się nie wyrobił to poproszę kolegów z Rosji żeby wydali moda w wersji angielskiej, a gdy ukończę spolszczenie to zapodam tu link, jednak nie sądzę abym nie dał rady wyrobić się do premiery. Co do translatora, wpadłem na ten pomysł na początku gdy zacząłem robić spolszczenie, sposób okazał się zły :( nie będę pisał dlaczego bo nie mam dużo czasu, robię spolszczenie :)

Offline Adamus1243

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Września 22, 2009, 17:47:02 »
    Na razie może idzie gładko, ale trudniej będzie gdy przyjdzie tłumaczyć questy. Kurde chciałem w szkole Rosyjski a dali nam Niemiecki :/ A zresztą jak to powiedział kolego mojej mamy w 7 klasie "Na ch*j mi to, przecierz nie bede do krowy po Angielsku gadał" xD Jakoś tak to leciało jak mi to opowiadała :D A właśnie czy jednostką monetarną pozostaną denary? czy może będzie na inna (np: ruble, złotówki itd.) ?

edit:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2009, 17:49:16 wysłana przez Adamus1243 »

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Września 22, 2009, 17:55:04 »
    Jednostką monetarną pozostaną denary, questy już przetłumaczyłem :) Nie ma nowych są te z native, nowe questy wyjdą razem z kolejnymi wersjami moda. Póki co najbardziej się boję pliku "dialogs", ten plik zawiera wszystkie rozmowy, teksty, zdania, literki które będą się pojawiać w trakcie wszelkich rozmów. Ponadto menu pozostanie takie same czyli (kim byl twój ojciec?)(Zubożałym szlachcicem). Ale to zostanie zmienione w kolejnych wersjach. Przetłumaczyłem 6 plików i połowę pliku 7, pozostało jeszcze 6 plików i polowa pliku który właśnie spolszczam :) ehhh, ciężko, nie powiem.....

Offline Adamus1243

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Września 22, 2009, 18:09:28 »
    To powodzenia!Na pewno ci się przyda! Masz jeszcze 4 dni wierze w ciebie!
    (click to show/hide)

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Września 22, 2009, 18:12:35 »
    Nie mów że... W JEDEN DZIEŃ (Wczoraj o 21 dostałeś podobno pliki) SPOLSZCZYŁEŚ SZEŚĆ I PÓŁ PLIKA*?!  Aby wszyscy co spolszczają mody mieli takiego speeda. No chyba że nic nie zmienili :) Aha i powiedz mi tylko czy się nie boisz nazw własnych?

*Nie czepiać się, specjalnie...
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Adamus1243

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Września 22, 2009, 19:31:34 »
    Nie mów że... W JEDEN DZIEŃ (Wczoraj o 21 dostałeś podobno pliki) SPOLSZCZYŁEŚ SZEŚĆ I PÓŁ PLIKA*?!  Aby wszyscy co spolszczają mody mieli takiego speeda. No chyba że nic nie zmienili :) Aha i powiedz mi tylko czy się nie boisz nazw własnych?

*Nie czepiać się, specjalnie...
    zauważ, że przetłumaczył tylko najprostrze teksty (nazwy jednostek, nacji tid.) Później będą dialogi a tam już jest pod górke ;)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #267 dnia: Września 22, 2009, 20:44:26 »
    Sprawa jest prosta Balian jak nie wyrobisz sie do 26 to już po tobie :D
     Robimy wjazd z buta na Hate , rozróba i totalna destrukcja itp.... xD

Denary mógłbyś zmienić na jakieś inne monety bo trochę mi denary nie pasują tutaj... :/

Pomysł z translatorem jest nawet dobry ale trzeba by było to kawałkami wrzucać żeby nie walnąć się w jakimś zdaniu....
    Szkoda że menu będzie ten sam :/ mogli by się postarać ale nic to ,jak będzie dobra husaria i Polska dobrze zrobiona to jakoś przeboleje :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Września 22, 2009, 20:57:32 »
    Heh, no to muszę zrobić dodatkowe umocnienia w drzwiach i obić okna deskami :) Najbardziej się boje plików "dialogs" i "game_strings", są po prostu wyczesane! Zmienić jednostkę monetarną, spróbuję, ale niczego nie obiecuję. Poza tym jest pewien plik "troops", tam są nazwy wszystkich jednostek, lordów i tym podobnych rzeczy, niestety ten plik jest w całości w języku tatarskim, WoW. Tatarskiego nie znam i nie przetłumaczę niestety całego pliku, tylko co niektóre nazwy jednostek, ale lordów już nie :(

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 22, 2009, 21:19:13 »
    Zawsze możesz popytać kolege crusadera o przetłumaczenie niektórych nazw na rosyjski [który mówisz że znasz]. A co do tych umocnień domowych to proponuje coś na wzór tego:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/SiegeofAntioch.jpeg/280px-SiegeofAntioch.jpeg ;d

ps1. jeśli chodzi o nazwy jednostek itd. to zawsze mogę popytać kumpla z rosji :), chodzi do mojej klasy i raczej zna się na starodawnych nazwach.

ps2. jak byś jednak wiedział że zdążysz ze spolszczeniem to uprzedź mnie, ponieważ niektórzy nasi forumowicze podobno zamawiają granaty od mata oraz rakiety od ـا ـخــضط   ṣعــع :)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2009, 21:23:06 wysłana przez Kradus »