Będzie lincz ale co tam..
Te zbroje są okropne :x (nie, nie potrafię lepiej :))
"Nie sądź książki o okładce"
Zazwyczaj po premierze moda są wydawane potem ich nowsze wersje, spokojnie nie bądźcie pesymistycznie nastawieni. Tak jak powiedział pan Skrzetusky (Moja ulubiona postać książkowa) że kolejne wersje moda może będą wydawane z ulepszonymi teksturami. Kurcze nie mogę ścierpieć tego że ich forum jest w języku Rosyjskim (tylko). Nawet nie wiem o czym będzie mod, czy będzie fabuła, czy mapa nowa będzie. No, ale po screenach mniej więcej widać o czym być może będzie, skoro na screenach jest nasza dumna Husaria tzn Polska też chyba będzie, jakoś nie widzę Rosjan z Husarią w oddziale.
Edit:Ok to ja poszukam na TW. Ale chyba wątpię żeby był. Co do wieśniackich zbroi, może Rosjanie nie potrafią wykonać pięknych Polskich zbroi więc postanowili dodać skrzydła do piżamy.
Edit2: Rozszyfrowałem chyba nazwę moda, zwie się "Epoka Niesnasek". Wolałbym "Wiek Niesnasek", ale cóż, Rosyjska fantazja. Jeżeli się pomyliłem to sorry.
Edit3; Troszkę popracowałem ze słownikiem i na tym Rosyjskim forum piszą pod obrazkami Husarii:
-Ten Husarz wygląda świetnie
-Rosyjski strzelec i Husarz wyglądają bardzo dobrze
-Husaria miała 5.5 metrowe kopie
-Fajny Husarz
Czy tylko ta nasza Husaria w wieśniackiej zbroi tylko nam się nie podoba???
Edit4: W modzie będą Kozacy Zaporoscy i Turcy.
Edit5: Poprawiony Husarz:
http://s44.radikal.ru/i104/0903/62/7cf4d028230e.jpgEdit6: Haha! Jeden Rosjanin pracujący nad modem napisał komentarz o Husarii:
-Walczyłem kozakami przeciwko tym "monstrom"!!! Rozwalają wszystkich, począwszy od kozaków aż do dragonii!
Edit7: A tutaj inny komentarz:
-Nie piszcie głupot! Sam na żywo widziałem na inscenizacji bitwy pod Kłuszynem jak Polska Husaria miała 4 -5 metrowe lance, nie 9 metrowe! Taka długość kopii była normalna, wlaśnie taka długość kopii dawała Polakom znaczącą przewagę w bitwie, oczywiście o ile w bitwie brała udział Husaria.
Edit8: Husaria is dead
http://s59.radikal.ru/i163/0903/3b/016e323d7964.jpg :( Ruscy znaleźli na nią sposób(dość dziwny))
Oto jeden komentarz do tego screena:
-Odstrzeliwać ich można, ale straty duże powodują.
Edit9: Kolejny komentarz osoby pracującej nad modem, ta osoba akurat wymyślała w modzie sposób na husarię, bowiem lider grupy stworzył husarię bardzo mocną jednostką. oto komentarz:
-Nie znam się na Husarii za bardzo. Nie wiem czy miała większą korzyść od ich skrzydeł czy kopii. Grałem naszymi przeciwko polakom w bitwie, polakom dałem 40 jednostek(sama husaria), a ja kilka dział i sami strzelcy, no i trochę pikinierów. Więc tak, biegać za nimi nie należy, dźgać dzidami też, to nic nie daje. Nie da się dźgnąć w bok. Najłatwiej otoczyć ich rajtarią, albo rozwalić z dział.
Edit10 i ostatni: Hehe, następny komentarz Rosjanina vice lidera grupy modującej tego moda:
Uderzenie Husarii efekciarsko wygląda. Halabardy które próbują zatrzymać jeźdźców - rozlatują się, a potem husaria metodycznie rąbie naszych, że nie zdążają uciekać.
Widocznie wprowadzili formacje i morale, tak jak w modzie Rus XIII jeżeli morale wroga były poszarpane to żołnierze uciekali, widocznie tak jest i tu.
Sorry że się tak rozpisałem, ale to ja założyłem temat i powinienem was informować o pracach nad modem. Cóż Husaria będzie taka jak wam opisałem(Monstra z 5 metrową lancą rozwalającą armię i jedyny sposób na nich to !ROZSTRZELAĆ!)
Wszystkie te teksty są przetłumaczone z forum moda bo na TW nie ma tematu.
Słownik wziąłem stąd:
www.slownik.ukraincow.net