Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 283448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:09:06 »
    http://www.youtube.com/watch?v=RfX1tDCSLNo - Szarża naszej dumnej Husarii w tym modzie, gratulujemy Hyperowi za twórczość :D

Info odnośnie moda skopiowane z 81 strony aby wszyscy domyślili się co się dzieje z modem:

"Jakieś studio na Ukrainie, ukradło mod autorom bez ich zgody i zrobili z tego niby "swojego moda" Mount and Blade: Cześć i Chwała.
    Link: http://www.hurtom.com/computers/games/5464-mount-and-blade-chest-slava-beta.html - tak na prawdę to ten sam mod z innym tytułem.

Jak to w duszy Słowianina bywa doszło do ostrej riposty w stronę Ukraińską. Ruscy że kradzież, Ukraina że przeprasza za studio. Chyba tylko Ficus, tak twórca moda Crusaders, który jest Ukraińcem i wychował się w Kijowie, zachował zimną krew i nie posłał ładnej wiązanki w stronę rosyjską, napisał, żeby zapomnieli o nienawiści, że jest mu wstyd za studio, że teraz Ukraina straciła w oczach za zuchwałość innych, ale to zostało jeszcze z czasów okupacji Polskiej. W każdym bądź razie, studio przeprosiło twórcę moda za "pożyczenie jedynie modeli" z tego moda do "swojego moda", że nie chcieli kraść, chodziło o modele i tak dalej, oraz poprosili twórcę czy mogą je zachować. To tyle.

To wyjaśnia tę ciszę na ich forum, być może mod upadł z tego powodu właśnie, albo nie upadł tylko twórcy muszą teraz robić wszystko od nowa, nie wiem. Jeżeli napisałem dość monotonnie i chaotycznie to przepraszam, ale pisałem z pamięci to co wyczytałem na ich forum."

Link do najnowszej wersji moda 0.990: http://narod.ru/disk/20501969000/Age%20of%20Turbulence%200.990.rar.html
    Link do bety spolszczenia: http://www.przeklej.pl/plik/pl-rar-0023k75er96u
    (Folder, a nie jego zawartość, kopiujesz do folderu z modem, a dokładnie do folderu languages, u mnie wygląda to tak: E:\GRY\Mount&Blade\Modules\Age of Turbulence\Languages...)

A w ramach historii, jak ktoś chce pierwsze bety obaczyć to może je pobrać o ile linki nie wygasły, u mnie działają, moim zdaniem najlepszą wersją moda była druga beta, z trzeciej wycięli Ukraińskie wioski itp, była lepsza niż trzecia najnowsza beta.

Stąd możecie pobrać drugą betę moda: http://www.megaupload.com/?d=40QEV1AH
    Patch do drugiej bety, jest konieczny by beta działała poprawnie, za patch i link dziękujemy userowi |Swordsman|: http://www.przeklej.pl/plik/patch-rar-0023kp3ch5a5

Stąd możecie pobrać pierwszą betę moda: http://hotfile.com/dl/13632972/fdccb3a/Age_of_Turbulence.rar.html

Akcja moda jest osadzona w I połowie XVIIw. Frakcje rywalizujące to nasza kochana Rzeczpospolita, Księstwo Rosyjskie, Imperium Osmańskie, Tatarzy Krymscy oraz Kozacy Zaporoscy. W grze pojawiają się bronie palne, jak na razie mało, ale są dodatkowe budynki, więcej broni w tym kilka nowych szabelek, nowe zbroje (nawet niezła robota), historyczne postacie, różnorodność frakcji, oraz Husaria, Janczarzy czy Kozactwo.

Forum moda: http://rusmnb.ru/forum/index.php?board=20.0 niestety wymaga znajomości języka Rosyjskiego.

http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i112/0902/1e/5346920a6f94.bmp.html

Screeny:
    (click to show/hide)

To są screeny Siczy Zaporoskiej autorstwa Russian_Crusader, ponoć mają się tam znaleźć na murach armaty :)
    http://s50.radikal.ru/i130/0906/e5/fb086b179476.jpg
    http://s41.radikal.ru/i094/0906/14/8f4070f540b7.jpg
    http://s60.radikal.ru/i170/0906/55/f09b4dd2c363.jpg

Główna premiera moda nie posiada jeszcze określonej daty. Autorzy choć milczą, nie powiadomili o zakończeniu prac, także mod jeszcze nie upadł.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 12:57:26 wysłana przez Balian »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:13:31 »
    Husaria ma jakąś wieśniacką zbroję tutaj O_o

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2009, 13:41:59 »
    Jef nie wieśniacka tylko kirys/napierśnik, chyba że chodzi o jakość wykonania, tu się zgodzę. Co do skrzydeł to często były one po prostu przytwierdzone do siodła.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:16:14 »

PS: Nie uważacie że skrzydła Husarskie powinny być wyżej.

Nie. Skrzydła były przypinane do siodła (czyli nisko). Ale super info o tym modzie! pocieszyłeś mnie i zapełniłeś pustkę po nowym TEATRC.
    Oby tylko była wersja angielska.

Дата выхода: В связи с занятостью автора мода выход перенесен на сентябрь 2009 года

Tutaj chyba pisze, że mod zostanie wydany w tym roku ale nie wiem bo słabo znam ruski.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 14:19:27 wysłana przez Castlebreaker »

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:44:22 »
    Cieszę się że mogłem Cię pocieszyć. Ale i tak Husaria najlepiej prezentuje się w (tworzonym) modzie OiM. Dopiero co byłem pod wrażeniem moda Rus 13 Century, a już się dowiedziałem że Rosjanie tworzą moda w XVIIw, wg mnie to ten wiek jest najciekawszym wiekiem w historii Rzeczpospolitej Obojga Narodów i nie tylko. Mam nadzieję że nie zrobią z Polski słabeusza jak w grze Medieval II total war, ale mod to nie anty historyczna gra. Cóż mam nadzieję że Rosjanie przyłożą się i zrobią świetnego moda, mam też nadzieję że Polska nacja będzie również świetnie odwzorowana.

PS: Co nie zmienia faktu że bardziej czekam na "With Fire and Sword", nie chciałbym aby rosyjski mod o XVIIw wyszedł wcześniej od moda OiM. Cóż trzeba przyznać że Rosjanie mają łeb do robienia modów.

Tu jest tekst usera z forum o "With Fire And Sword"

E tam, jeżeli chodzi o XVIIw to nikt go lepiej nie przedstawi jak Polacy. Swoją drogą w Rzeczpospolitej Obojga Narodów wieku XVII działo się chyba najwięcej, mam na myśli:
    -wojny(Szwecja, Rosja, Turcja, Siedmiogród, Chanat Krymski i inni)
    -powstania(Pawluka, Huni, Ostrzanina, Chmielnickiego)
    -zdrady(Zdrady podczas powstania Chmielnickiego, podczas "Potopu" Szweckiego min, Litwa, Wielkopolska, Prusy, Podlasie)

Powiedźcie Panowie Bracia, któż lepiej ukaże wiek XVII niż Polacy???

W sumie ma rację, ale za tego Rosyjskiego moda również trzymam kciuki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 16:17:23 wysłana przez Balian »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2009, 15:11:40 »
    Cieszę się że Cię pocieszyć.

Kali bić - znikać rasizm :-) Ja polecać się na przyszłość ;]  Nota bene mod ma faktycznie szanse wyjść przed WFAS. O ile się nie mylę (nie wiem gdzie to słyszałem, nie pamiętam więc moge sie pomylić) WFAS ma być wydane na 99% jeszcze w tym roku- twórcy chyba nie planowali późniejszej premiery. Ten ruski modzik też ma chyba wyjść jeszcze teraz - ale w jakim języku? Tego nie wie nikt - chyba.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2009, 15:54:15 »
    Widać, że rosjanie wzięli się porządnie za tworzenie modów...jak narazie grałem w XIII Century i bardzo mnie urzekł..... czekam na to, zobaczymy z czym to się będzie jadło:)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2009, 15:56:23 »
    Mi tam się podoba ta Husaria:D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2010, 09:30:33 wysłana przez Skrzetusky »

Offline mati333333333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2009, 16:02:48 »
    Дата выхода: В связи с занятостью автора мода выход перенесен на сентябрь 2009 года

wyjdzie pomyłka we wrzesniu 2009 ;-)Sorry za pomyłke
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 17:24:45 wysłana przez mati333333333 »
    http://www.erepublik.com/en/referrer/mati333333333 wchodźcie i rejestrujcie się :-)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 24, 2009, 16:13:45 »
    No Way. W tym miesiącu? Szacun i chylę czoła! To oni chyba siedzą tam w dwudziestkę i pracują 19 godzin na godzinę ;] Kusi mnie aby ściągnąć demko Rus XIII century ale nie wiem czy jest sent - bo to jest dopiero wersja 0,450 co nie? Dopracowana jest już ten mod czy nie bardzo?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 24, 2009, 16:14:56 »
    Ściągnij i sam oceń, wg mnie jest warty tego czasu, wprowadzono dużo ciekawych zmian....odsyłam na TW:) tam jest pełny opis

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 24, 2009, 16:20:41 »
    Jak najbardziej polecam Ci ściągnąć i zagrać w betę moda Rus 13 Century,  modzik miodzik. Jeżeli mod faktycznie wyjdzie jeszcze w Sierpniu to będę w siódmym niebie. Chociaż z doświadczenia wiem że mody wychodzą zwykle później od zakładanej daty premiery moda.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 16:24:10 wysłana przez Balian »

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 24, 2009, 17:17:06 »
    No jak zostaniemy tak pokazani  jak w Filmie "1612" coś takiego chyba to pewnie nie będziecie tacy HAPY. :))

Wiek XVII jest moim ulubionym nawet pisałem o tym pracę magisterską, mam nadzieję że da się pograć najbardziej to mam mażenie wjechać Husarią w Ukraińską "czerń" bez urazy dla mniejszości narodowych ale Ukraina powinna być teraz jednym z województw IV RP :)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 24, 2009, 17:32:40 »
    Wiesz co?Oglądałem ten film i też myślę, że jak zrobią husarie w taki sposób to ja dziękuje bardzo.Tak dla mniej "wtopionych" w film "1612":Jakiś gostek z naszego kochanego kraju wziął wojsko i pojechał sobie zagarnąć Rosję.Maszerował z armią przez cały kraj i dotarł do stolicy Rosji (WTF?!).Zaatakował a goście zbudowali sobie armatę i wsadzili kule na łańcuchach do łamania masztów w statkach.Mianowicie kule leciały i użynały głowy husarii i tak dalej...Mianowicie była sieczka zabili przywódce i na tym się skończyło bo póżniej usnąłem jak oglądałem ;D  Wolałbym, żeby husaria była przedstawiona od strony "Wymiataczy Ostatniej Szansy".Już leci mi ślinka jak myślę o tym modzie ;] Czekam z niecierpliwością.Pozdro Kapsel

Offline Balian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 24, 2009, 17:50:38 »
    Chciałbym tylko dodać że filmy oparte na historii są monotonną interpretacją wydarzeń, czyli stekiem bzdur. Hmm, ale faktycznie, pierwszy raz widziałem Husarię szarżującą na bramę, albo rozwalenie połowy armii skórzaną armatką zrobioną jednej nocy, a jednorożec w ogóle wymiatał! Ale nie offtopujmy, to tego jest dział "Filmy".