Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Za Wysoka Temperatura  (Przeczytany 1257 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LordMacieq

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • :DDD
    Za Wysoka Temperatura
    « dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:50:03 »
    Gram w mount balde wyskakuje mi że mam za wsyoka temperature
    Patrze 110 stopni kompa
    CO zrobić ??
    Pozdrowienia

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Za Wysoka Temperatura
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2009, 21:57:00 »
    CO zrobić ??

Usmażyć jajka ;].

A tak na poważnie to radziłbym przeczyścić wnętrze komputera, sprawdzić czy wiatraczki są sprawne i je także przeczyścić. W ostateczności, jeżeli Twój komputer jest w jakiejś półce lub czymś takim, co tylko w teorii jest przeznaczone właśnie na komputer, to radziłbym go z tamtąd wyjąć. Możesz też otworzyć na pewien czas obudowę.

Podaj konfigurację sprzętu. Może radiatorki Ci w czymś siadły ;p
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2009, 00:01:17 »
    Przede wszystkim nie pozwól mu być na chodzie, kiedy jego temperatura dochodzi do takiego stopnia. Ja miałem podobny problem (coś śmierdziało) otworzyłem pierwszy raz od wieków obudowę a tam....kurzu co nie miara. Odkurzyłem i tykało ;] Inne możliwe wyjście: zasilacz nie doprowadza prądu do wentylatorka. Są dwa rozwiązania a) wymień kabelek b) wymień radiator

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 23, 2009, 08:36:21 »
    110 STOPNI?! O mój Boże... Ja osobiście nie mam obudowy na kompie i temperatura jest zawsze mniejsza,no i czyszczę wnętrze co rok (tak,tak... co rok... bo na co pół roku jestem za leniwy ^^)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 23, 2009, 11:59:46 »
    Kiedyś jak miałem jeszcze mały wiatraczek na kompie to brat w lato (ok. 45*C było) to podłożył wiatrak pod kompa żeby się chłodził :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 23, 2009, 23:47:02 »
    110 STOPNI?! O mój Boże... Ja osobiście nie mam obudowy na kompie i temperatura jest zawsze mniejsza,no i czyszczę wnętrze co rok (tak,tak... co rok... bo na co pół roku jestem za leniwy ^^)

Kurczę. Co rok czyścisz kompa? Ja nie czyszczę w ogóle, a mam go od trzech lat. Nigdy nie był otwierany. A starszy pecet, który też jest dość często używany, przegląd miał chyba z sześć lat temu. Myślicie, że to może grozić czymś poważnym? :D Jak dotąd nie miałem żadnych problemów. :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"