Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bractwo/Zakon/Sekta/Klan Tawerna Foru Ways - TFW  (Przeczytany 14364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vanir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bractwo/Zakon/Sekta/Klan Tawerna Foru Ways - TFW
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 22, 2009, 12:02:40 »
    Ja preferuje kawalerie (miecz, lanca, tarcza oraz pałka/młot na jeńców) łucznik konny (łuk, 2 kołczany i szabelka) albo pieszy z 2h toporem

Edit : Łucznik konny będzie zaliczany jako strzelec czy kawalerzysta?

Edit 2 : Wyszło na to że jeżeli mnie przyjmiecie to mogę być w kawalerii  piechocie i strzelcach
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 12:39:54 wysłana przez Vanir »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:34:11 »
    Tylko, że w WB będziesz miał do czynienia z istotami myślącymi(mam nadzieje), które nie będą stały w miejscu, gdy się na nie szarżuję, więc szczerze wątpie byś był naprawdę dobry w czymkolwiek z takim podejściem.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:53:09 »
    Mam propozycję. Jak widzieliście na screenach serwera co je Mat wrzucił [a może NIFN? whatever] mozna ustalić rodzaj blokowania. Proponuję aby nasz przyszły klan doskonalił się w bloku ręcznym, a nie automatycznym. Najlepiej to zacząć juz teraz, każdy na własną rękę. Oczywiście na najwyższych ustawieniach w opcjach. Pewnie niektórzy mnie wyśmieją, ale zawsze byłaby to jakaś przewaga w zmaganiach z innymi multiplayerami.

edit down: No ok, ale nie miałem na mysli konnicy. Myslisz, że przeciwko człowiekowi tak łatwo go zastrzelic? A jak ma tarcze, robi uniki itp. Oczywiście, zawsze można strzelać po nogach, ale to nie takie łatwe. Najlepsza obrona to atak mówisz. W koszykówce mówimy "atak zaczyna się od skutecznej obrony" . A w bezpośrednich pojedynkach umiejętności dobrego fechtunku będą jak najbardziej przydatne.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 14:00:15 wysłana przez Kalpokor »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:55:22 »
    Ale nie każdy by musiał. Bo np. konni łucznicy zbytnio tego nie potrzebują, a nawet jeśli spadną z konia to mogą wroga po prostu zastrzelić :D ew. po co blokować? Najlepszą obroną jest atak, ot co! :D

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 22, 2009, 13:58:11 »
    A ja będę miał tarczę, więc mogą mi przyszli napastnicy naskoczyć. Gorzej, jak stracę tarczę, wtedy będę błagał o litość :D
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 22, 2009, 14:26:19 »
    Mam propozycję. Jak widzieliście na screenach serwera co je Mat wrzucił [a może NIFN? whatever] mozna ustalić rodzaj blokowania. Proponuję aby nasz przyszły klan doskonalił się w bloku ręcznym, a nie automatycznym. Najlepiej to zacząć juz teraz, każdy na własną rękę. Oczywiście na najwyższych ustawieniach w opcjach. Pewnie niektórzy mnie wyśmieją, ale zawsze byłaby to jakaś przewaga w zmaganiach z innymi multiplayerami.

Ja blokowanie nieautomatyczne trenuje już 3 dzień i nie sprawia mi, to większego problemu tylko najgorzej jest jak przeciwnik próbuje nas okrążyć np z lewej atakując jednocześnie z prawej.Ale zdecydowanie gracz z takim skillem i Simitarem w ręku byłby zabójczą bronią.Więc proponuje, by kila osób zabrało się np za: konne łucznictwo,blokowanie, by, gdy wyjdzie WB mogli trenować innych.Oczywiście,  inni też powinni zacząć trenować, jeśli chcą należeć do klanu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 14:56:59 wysłana przez Kąbiner »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:10:24 »
    To istnieje coś takiego jak blokowanie automatyczne i ręczne? Gdzie to przestawić? (automatyczne to takie że gdy bronię się 2h mieczem to dostosowuje mi blok do najbliższego ataku?
    @DOWN
    Nigdy tego nie zauważyłem? Dziwne.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 15:12:56 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:11:40 »
    To jest w opcjach... Auto, że blokujesz najbliższy atak a ręczne, że ruchem myszy.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:19:46 »
    Ja zawsze blokuje ręcznie i nie sprawia to większego problemu ;].
    Automatyczne za bardzo ułatwia rozgrywkę :P.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:20:28 »
    Ja nigdy nie blokowałem automatycznie i żyło mi się dobrze . . .

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:24:11 »
    W takim razie zaraz przełączę i popróbuję. BTW teraz są wakacje i mam więcej czasu więc nareszcie nagram ten pokaz możliwości ;] Jeśli uznacie że jestem całkiem dobry mogę być jednym z instruktorów xD
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:50:04 »
    Właśnie ćwiczę. Nawet, nawet. Pozostała mi obrona na najwyższej szybkości walki. A tak ogólnie to najgorzej mi wychodzi blokowanie pchnięć.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:54:33 »
     Najlepiej nie przewidywać ruchów tylko po porosty obserwować okolice od łokcia do nadgarstka ręki, w której nasz przeciwnik trzyma broń. 

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 22, 2009, 15:59:31 »
    Mam nadzieję, ze ćwiczycie w sparringach 1vs4, lub na arenie... tylko w taki sposób najlepiej się trenuje ;P. Ciekaw jestem, jak radzicie sobie z przeciwnikiem, który zanim wyprowadzi cios zmienia kierunek ataku nawet pięciokrotnie.

Tak, żeby nie oftop-ować: nawet nie będę składał swojej propozycji na dołączenie do jakiegoś klanu, chyba, że będzie to stowarzyszenie najemników... Wtedy pomyślę. ;F

Pozdr.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 16:01:10 wysłana przez NIFN »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 22, 2009, 19:11:34 »
    Właśnie ćwiczę. Nawet, nawet. Pozostała mi obrona na najwyższej szybkości walki. A tak ogólnie to najgorzej mi wychodzi blokowanie pchnięć.

Ja tak samo mam z tym pchnięciem. Wtedy robię blok górny i obrywam, i na zmianę :P. Z blokami lewo, prawo nie mam problemu, tylko góra i dół mylą mi się kierunki :P.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"