Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1866:Western Mod-Beta 0.9.1!!!  (Przeczytany 140032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1866:Western Mod-Beta 0.7!!!
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 13, 2009, 20:46:09 »
    tu jest mapa jak by ktoś nie mógł znaleźć ;)
    (click to show/hide)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 13, 2009, 22:38:19 »
    W Tull w skrzynce obok saloonu (chyba) jest luneta która zwiększa twoją spostrzegawczość o 1+

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 13, 2009, 22:42:27 »
    Zastanawiam się jaką muzykę dadzą....Jak coś będzie nie tak to wpakuję do tego moda muzykę Enio Moriccone.
    Pewne zdarzyło się wam polować na jelenie. Podejrzewam, że bizony też będą, bo widziałem ich tekstury :)

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 14, 2009, 09:42:16 »
    Mod fajny, przyjemnie się w niego gra, choć z czasem staje się trochę monotonny. Powinni zmniejszyć "dropa" po bitwie. Pokonanie większej armii nie jest trudne nawet w pojedynkę jak się trafi na odpowiednią mapę (pole walki) np. taka, na której w środku jest taka góra (bez rzeki) wystarczy na nią wejść i cierpliwie czekać. Na samym szczycie w jaskini jest skrzynia z ekwipunkiem więc problemów z ammo nie ma. Mimo to niewątpliwym plusem są właśnie te nowe pola walki :) Przydało by się kilka/kilkanaście nowych jednostek bandytów.
    Zapomniałbym, nie macie wrażeni że wszystkie nowe budynki i pomieszczenia są jakby trochę za niskie i za małe... Trochę klaustrofobiczne takie...
    Również mam takie wrażenie :) Chyba twórcy mają problemy z odpowiednim dopasowanie wielkości (np. szkielety w Tull, no i te budynki).
    Generalnie mod mi się bardzo podoba, mam nadzieję, że w pełnej wersji jeszcze bardziej go dopieszczą :D

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #64 dnia: Listopada 14, 2009, 10:37:51 »
    Zastanawiam się jaką muzykę dadzą....Jak coś będzie nie tak to wpakuję do tego moda muzykę Enio Moriccone.
    Właśnie i to będzie bardzo ważne ,dlatego że muzyka dodaje klimatu i takiego smaczku do moda.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 14, 2009, 14:42:18 »
    Muzyka jest b. ważna, fakt i również mam wrażenie, że niektóre pomieszczenia są za ciasne.
    A tutaj mam uzbrojenie wykombinowane z mebli w saloonie ;)
    (click to show/hide)
    Chyba twórcy pracują na d bitkami w saloonach.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #66 dnia: Listopada 14, 2009, 15:15:32 »
    Mogą trochę jeszcze popracować nad ubraniami bo trochę tego mało i niektóre z nich są takie jakieś sztywne i w ogóle mi się za bardzo nie podobają :/
    Dobre są strzelby i pistolety... Podoba mi się jak jest taka broń z lunetą jak celuje to kuca. Jak celuje dynamitem to kuca i trzyma ten dynamit jak strzelbę dziwnie to trochę wygląda :/ ... mogliby zrobić inne animacje walki bronią białą i rzutu dynamitem... Są 2 ukryte lokacje które naprawdę fajnie wyglądają :)

Edit: Właśnie, co trzeba zrobić w kopalni ,mieście Tull i na cmentarzu ??
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2009, 16:29:12 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #67 dnia: Listopada 14, 2009, 16:23:10 »
    Pograłem trochę w moda i bardzo mi się podoba duże drzewka rozwoju i super modele broni jedyne co mi się nie podoba to to że jest za mało zbroi ale to pewnie zostanie naprawione w wersji 1.0

PS.A i mam pytanie co trzeba zrobić w kopalni?
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #68 dnia: Listopada 14, 2009, 16:31:15 »
    To chyba logiczne że jest mało zbroi. czego się spodziewałeś kowboja w płytówce?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Listopada 15, 2009, 17:15:20 »
    Jak ktoś ma zdjęcia z napadów na wioski, oblężeń miast i/lub napadu na bank to niech łaskawie się pochwali........Zobaczyłbym sobie jak to wygląda, ale nie mam czasu aby tyle w to grać.

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Listopada 15, 2009, 21:06:17 »
    Znowu mam kilka pytań :):
    1. Da się już napadać na banki???
    2.I tak jak wcześniej pisali po co jest ta kopalnia. Da się może wydobywać w niej złoto itd ???
    3. Ktoś przeszedł w szybkiej bitwie "farming defense". Czy tam trzeba się bić na pięści z konnicą i z strzelcami??

A tak między nami mod na razie super tylko wkurza czasami, że strzelając z bliska nie trafiam . :(
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 21:11:32 wysłana przez drako47 »

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #71 dnia: Listopada 15, 2009, 21:33:43 »
    1.Da się,chyba w El Paso,tam jest jedyny jak na razie bank(Ma odzielną ikonkę).
    2.Pewnie będzie można w jakiś sposób z niej korzystać w wersji finalnej,na razie z tego co wiem jest bezużyteczna.
    3.Nie przeszedłem i nie znalazłem na tej farmie żadnej broni,pewnie jeszcze jej po prostu nie dokończyli.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Listopada 15, 2009, 21:36:53 »
    Co do farmy to miałem coś dziwnego. Jak sobie sprawdzałem 1 raz quickbattle to miałem na niej jakiejś słabej jakości pukawkę [chciałem tylko zobaczyć i wyszedłem]. Jak zabrałem się na poważnie za przechodzenie to już broni nie było.....dopiero byłem zdziwiony :D

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 15, 2009, 22:37:28 »
    Witam.

Trochę pograłem i mimo że to jeszcze beta ze sporą ilością błędów i nie dokończonych modeli, zadań itp.. to bardzo wciąga i świetnie się gra, brawa dla twórców.
    Jest kilka „fajnych” opcji na przykład u szeryfa w El Paso można kupić dom. Jest to straszna rudera i kosztuje aż, 300$ ale ma jedyną zaletę, że udostępnia skrzynie gdzie można przechowywać swoje łupy. Z dialogu z szeryfem wynika, że zostanie to jeszcze dopracowane.
    Bank w El Paso ma tą zaletę, że można zamienić gotówkę na „papiery wartościowe” i zostawić je na przykład w domu w mieście i nie „latać” po prerii z grubą gotówką. Gdy przyjdzie jednak jakaś potrzeba można „papiery” wymienić np. u kupca na dolce nic na tym nie tracąc. Jest to bardzo dobre rozwiązanie i do zastosowania w innych modach bo przecież bankierzy i lichwiarze istnieli we wszystkich epokach.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 23:06:21 wysłana przez Scoot »

Offline Hoinarołup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Listopada 15, 2009, 22:56:40 »
    Jak to odpaliłem to aż nie mogłem uwierzyć ze to beta ;]. Bronie są odpicowane do perfekcji(no może tylko nie na miejscu jest to że z vulcanic rifle czy winchestera można strzelać jak z automatu, ale akurat mnie to nie przeszkadza, bywa pomocne). Gra ma swój klimat (tull, napady na parowozy, gangi, bitwy w mieście, pojedynki "w samo południe"). Nowe mapy są świetne, szczególnie gdy człowiek już wie gdzie pochowane są skrzynie:D

Jeśli coś trzeba by było poprawiać to: mapę(tekstury i modele miast; są one chyba trochę zbyt duże; mapa jest ciut zatłoczona, ale to tylko moje narzekania), dokończyć quick battle(ja chcę gattysburg kolejne dni;P) i dodać nowe ubrania, poprawić te u indian.

Ogólnie mod wyśmienity, chociaż trochę za szybko się nudzi.