Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WW2: China Battlefield 2nd Version  (Przeczytany 16459 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: WW2: China Battlefield 2nd Version
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 19, 2009, 19:03:50 »
    Festung Breslau (Rosjanie kontra Niemcy, miejsce akcji Wrocław 45) lub projekt o roboczej nazwie Blitzkrieg (Polacy, Rosjanie i NIemcy 1939). Obydwa mody niedługo będą miały grywalną wersje beta. Link do subforum o modzie. http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=34.0

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 04, 2010, 02:18:15 »
    Odświeżę wątek bo od tamtego czasu jest już 3 wersja moda(bety). Nie jestem w stanie powiedzieć co się zmieniło, ponieważ nie grałem w wersję 2. Niestety mapa dalej z Nativa trafi się też lord i itemy. Ogólnie to mod mi się spodobał do momentu kiedy zostałem zaproszony jako najemnik do japońców, a, że gram w trybie realistycznym nie miałem wcześniej save'a i automatycznie zakończyło mi grę :/... Tak zgadza się ciągle nie można dołączyć do tych "złych" więc uważam, że osobę która to wymyśliła należałoby powiesić za jaja.

Edit: A i z tego co wyżej przeczytałem to teraz można normalnie kupować broń tylko trzeba przejść się po mieście i przekupić sprzedawce broni (po jakimś czasie nie trzeba będzie tego robić bo będzie nas witał z otwartymi ramionami).

Edit2: No i dalej rozwój każdej jednostki kończy się na oficerze. (We frakcjach jest jeszcze generał, ale tak długo się leveluje, że lepiej nawet nie mówić ;])
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 02:24:12 wysłana przez Cavaron »
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline gbursz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 02, 2010, 22:27:23 »
    ja mam tylko jedno pytanie czy idzie tam pograć i polatać se po polu bitwy banzai em ??

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 23, 2011, 00:04:35 »
    No krew może zalać z tą niemożnością gry japońcami. Widze że każdy ma ten sam problem (tak, tak kochamy chiny).
    Co do 3 wersji bety. Czy wie ktoś jak usunąć widok paska amunicji po prawej stronie ekranu podczas walki?

Muszę dodać że w trzeciej wersji (trzeba patcha ściągnąc) jest sporo możliwości prowadzenia bitwy, dzielenie armii na oddziały, plany i zachowanie danych jednostek w bitwie. To duży plus
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2011, 00:08:24 wysłana przez Mefisto »
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 23, 2011, 13:52:27 »
    Skoro już ktoś odświeżył temat, to wszyscy zainteresowani modyfikacją, mogą zobaczyć co nieco tu-http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,73321.570.html.
    Obecnie jest przygotowywane multi i muszę powiedzieć, że mapy wyglądają naprawdę dobrze : )

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:11:26 »
    Wczoraj wersję 3 pobrałem, myślałem że mod mnie się spodoba, i owszem podobał, gdyby usunięte zostały rzeczy z Native, i inne te babolki, ale najbardziej się zawiodłem z tymi frakcjami japońskimi, że nie można do ich na dłużej dołączyć, myślalem że to jakiś błąd moda.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 24, 2011, 22:43:07 »
    Jak w multi będzie też ta propaganda to nie wiem co zrobie. Wyobrażącie sobie multi z możliwością grania tylko jedną frakcją?
    :D
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 25, 2011, 00:59:44 »
    No niebardzo. Ogólnie krótko gram w moda bo mnie szlag trafia że komunistami musze grać :D. Zeby jeszcze była możliwość rebelii... ale nie- to jest wszystko ukartowane odgórnie. Tak jak ktoś wcześniej pisał- jakby w TLD nie można byłoby grać złymi jak uruki czy orki
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 25, 2011, 13:00:30 »
    Choć w TLD ma się nadal wybór, do kogo dołączysz.
    Czekam na multi, jedynie, by zobaczyć jak to będzie.
    Pewinie tak:
    Gracze będą dołączać tylko do Chińczyków, a inne frakcje będą grane przez boty. 

Offline Hanti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 03, 2011, 00:06:59 »
    No niebardzo. Ogólnie krótko gram w moda bo mnie szlag trafia że komunistami musze grać :D. Zeby jeszcze była możliwość rebelii... ale nie- to jest wszystko ukartowane odgórnie. Tak jak ktoś wcześniej pisał- jakby w TLD nie można byłoby grać złymi jak uruki czy orki

W tym modzie NIE trzeba grać komunistami!

Dla nie znających tematu zapodam, że frakcje podzielone są na trzy opcje:
    pro-japońską (Japonia, Mandżuria, reżimy podległe)
    narodowo-chińską (Kuomintang - czyli oddziały Republiki Chińskiej Chang Kai Szeka i lokalni watażkowie)
    komunistyczno-chińską (8 Armia, Nowa 4 Armia i sojusz północno-wschodni)

PS: Zainteresowanym tematem polecam najnowszą książkę o Chinach tego okresu: Jakub Polit "Chiny 1946-1949".

PS2: W wersji 2 nie usunięto opcji "claimant" - pretendentów do tronu. Powinno więc być możliwe dokonanie przewrotu i prowadzenie gry po stronie japońskich rebeliantów - jeśli tak wam zależy na graniu Japonią.
    Niestety w wersji 3 tej opcji już nie widać - Traveller nie pokazuje w ogóle pretendentów.

PS3: Można załadować nową mapę do moda. Działa w wersji 3. Tu jest odnośnik:
    http://www.2shared.com/file/ByNNDbAx/WW2_China_Battlefield_map_beta.html

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,119318.0.html

Mapa to terytorium Chin i okolic z właściwymi nazwami miast :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2011, 14:17:45 wysłana przez Hanti »

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 11, 2011, 16:05:28 »
    Owszem, nie miałem pojęcia że któraś z tych chińskich frakcji nie do końca jest komunistyczna ale ja to użyłem mając na myśli ogólnie Chiny (dzisiejsze). Po prostu nie trawie tego państwa i grać nim nie zamierzam.

Offline Hanti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 11, 2011, 22:02:22 »
    Spoks, Mefisto - nie każdy musi lubić Chiny.

Natomiast określenie frakcja "nie do końca komunistyczna" nie oddaje rzeczywistości ;)

Przełóż sobie fabułę moda na warunki Polski 1945-48:

Teren: mapa Rzeczypospolitej w granicach z 1938
    1. frakcje okupacyjne (Niemcy, sojusznicy Niemiec, Sowieci)
    2. frakcje nie komunistyczne (Armia Krajowa, Bataliony Chłopskie, Narodowe Siły Zbrojne)
    3. frakcje komunistyczne (Armia Ludowa, partyzantka sowiecka)

Łatwo wtedy zakumać o co chodzi w modzie ;)

Pzdr

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 11, 2011, 23:31:12 »
    No tak, tyle że grając w TEGO moda nazwy frakcji nic mi nie mówiły :D

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 11, 2011, 23:55:31 »
    Największą wadą tego modu jest niemożność dołączenia do Japończyków i Mandżukuo. Po cholerę robić mod o wojnie chińsko-japońskiej skoro gracz jest skazany na przynależność tylko do jednej ze stron konfliktu? Rozumiem takie coś w Call of Duty, ale w M&B? To nawet w Star Wars Conquest można być członkiem Imperium, a tutaj... Wygląda na to jakby ktoś leczył sobie kompleksy z powodu nędznie prowadzonej walki z okupantem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Hanti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 12, 2011, 22:41:53 »
    Największą wadą tego modu jest niemożność dołączenia do Japończyków i Mandżukuo. Po cholerę robić mod o wojnie chińsko-japońskiej skoro gracz jest skazany na przynależność tylko do jednej ze stron konfliktu? Rozumiem takie coś w Call of Duty, ale w M&B? To nawet w Star Wars Conquest można być członkiem Imperium, a tutaj... Wygląda na to jakby ktoś leczył sobie kompleksy z powodu nędznie prowadzonej walki z okupantem.

1. Zgoda, że byłoby miło móc walczyć Japońcami.
    2. Tam nie ma tylko dwóch stron konfliktu. Strony były 3: Japońce, komuniści wspierani przez Stalina, patrioci Chang Kai Szeka (z niby wsparciem Wuja Sama).

Można sobie pograć po stronie Kuomintangu i nie pozwolić czerwonym wprowadzić komunizm w Chinach ;)

PS: Faktem jest, że twórca moda ma problemy z obecnością Japońców w Chinach. Ja osobiście mam nadzieję, że w końcu ustąpi i dopuści granie "okupantami".