Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaka jest Twoja ulubiona formacja/jednostka, z dowolej gry komputerowej?  (Przeczytany 4572 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Pragnę poznać Wasze odpowiedzi, na pytanie zawarte w temacie. Jestem ciekawy jakie rodzaje wojsk podobają wam się najbardziej. Czy są to siepacze, którzy nie przejmując się ponoszonymi stratami, próbują utorować sobie drogę do wrogiego przywódcy? A może strzelcy, zasypujący wroga strzałami z bezpiecznej odległości? Nie? Cóż, może to po prostu dywizja pancerna? ;)
    Mój typ to Serafiny, wchodzące w skład wojsk Adeptus Sororitas (Warhammer 40.000 Down of War). Ładne panie, wyposażone w jeszcze ładniejsze pancerze i uzbrojenie... Plecak odrzutowy, dwa pistolety maszynowe. Śmierć zadawana przez nie jest po prostu łaską Imperatora... :P

PS. Owszem, Serafiny są przepakowane. Nie wiem jak sprawa wygląda z tymi z Soulstorma, ale te z moda są zdecydowanie za mocne. Niemniej, mod "kompromituje" Soulstorma, chociażby ze względu na tekstury... :D
    Pzdr.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2009, 13:56:36 wysłana przez Nevader »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest Twoja ulubiona formacja/jednostka, z dowolej gry komputerowej?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:08:45 »
    Uważam, że to temat zbyt ogólny. W każdej grze ma się jakąś ulubioną jednostkę. Jak dla mnie to falangici (ogólnie, nie rozgraniczam na dane kraje) z Rome Total War, mają włócznie
    (click to show/hide)
    dłuższe niż zwykli hoplici, no i świetnie się nimi broni miasta, minimalizując straty. Fakt wrazliwi na ostrzał i flankowanie, ale jak się te jednostki dobrze uzupełnia i mądrze kieruje to są jak walec
    (click to show/hide)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:50:54 »
    Kalpokor. Ustaw na przeciw siebie "falangitów" Macedońskich i ciężkich hoplitów z Grecji...(i postaraj się żeby koszt jednostek był ten sam) Jak myślisz, kto wygra? :D

Ja w większości gier zawsze najbardziej lubiłem łuczników. Głównie pieszych, konnych trochę mniej. :) Po prostu uwielbiam patrzeć jak przeciwnicy toną w morzu strzał :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:53:59 »
    No dobra, wiem że ciężkozbrojni hoplici maja lepsze statystyki, ale jak mi formacji nie przerwą to co, nie mają szans.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 15, 2009, 18:55:20 »
    Właśnie w tym rzecz. Formację falangitów stosunkowo łatwo przerwać, wtedy cała formacja może odmawiać ostatnią modlitwę. Zaś hoplitów nie tak łatwo rozpędzić.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:04:22 »
    Będę dalej polemizował. Hoplici maksymalnie przed siebie mogą wystawić 3 rzędy włóczni, podczs gdy falangici 4. Jak grałem w aleksandra to hoho.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:14:43 »
    Ale jak widać w starciu z ciężkozbrojnymi hoplitami na nie wiele się to zdało. Te swoje tarcze to oni mają chyba tylko dla picu bo czymś takim to nie da się obronić, nie to co wielkie tarcze hoplitów ;)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:46:42 »
    Jednostka? zdecydowanie Xenomorph z "Aliens versus Perdator", co może być gorszego od ścianołaza z ostrymi jak brzytwa pazurami, ostrzem na ogonie, kwasem zamiast krwi, który potrafi przetrwać w niemalże każdym środowisku... jak dla mnie bomba.
    (click to show/hide)

Formacja? Free for all oczywiście, niech każdy leci gdzie chce i robi co chce, trudniej trafić w rozbieganych przeciwników, jak tych "skupionych"...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 19:50:08 wysłana przez NIFN »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:48:32 »
    A wiesz co jest w nim najlepsze? To, że w jednym filmie topi się od odrobiny wody, zaś w następnym pływa jak ryba ;p

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:54:56 »
    A wiesz co jest w nim najlepsze? To, że w jednym filmie topi się od odrobiny wody, zaś w następnym pływa jak ryba ;p
    W któym filmie się topi? w "Alien 3"? no wybacz po tym jak zalali go roztopionym metalem, z którego wylazł (O.o) nagłe schłodzenie po prostu go rozerwało... nie miał przecież skóry z niewiadomo-czego... ah te s-f. Zobacz też ile taki jeden osobnik szkód wyrządził...
    A pływały to w 4... niewiarygodne, że wszyscy ludzie potrafią wytrzymać pod wodą ponad 5min (tak jak to było na filmie pokazane)...

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 15, 2009, 22:28:15 »
    Takie eksperymenty powinny być zakazane :) , takie coś jak w ostatniej części obcego powinno być zabronione :D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 15, 2009, 22:58:55 »
    A nie było? To, o ile dobrze pamiętam było zabronione ale cóż.. niektórzy są ponad prawem ;) A zwłaszcza w świecie przyszłości.

No właśnie, ciekawe z czego on miał skórę, skoro przetrwał oblanie roztopionym metalem... hmmm....

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 15, 2009, 23:14:36 »
    Z naquada pewnie... :P
    Z jednostek bardzo lubię jeszcze Drednoty (też z Warhammera 40.000), Tesla Trooperów i Mirage Tanki (obydwa z Red Alert 2).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2009, 10:53:37 wysłana przez Nevader »

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 15, 2009, 23:22:42 »
    W całej sadze był idealny przykład skorumpowanych oszustów, którzy chcieli pojmać obcych i wykorzystać je w celach naukowo-militarnych... jedynej rasie, jakiej udało się nad nimi w miarę sensownie zapanować to predatorzy, którzy rozsiewali je po wszechświecie tylko po to, by w przyszłości mogli wybrać się "na łowy". Ciekawa krzyżówka wyszła po wymieszaniu się Dna człowieka i obcego muszę przyznać ("Alien 4" pod koniec filmu).

A jeśli chodzi o jego skórę, to na pewno nie ze stali, którą można hartować... :F

O.K. zakończmy ten offtop ;P

Z "Red Alert 2" nic nie przebije Conscript-ów i Desolatorów.. nie mówiąc o Prism tank, czy Spider mine. Z innych tytułów, lubię jeszcze Hawk-i z Total Annihilation, Skaarje z Unreala oraz najpotężniejszego Adoring Fan'a z TES4 ;p

Pozdrawiam!

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 16, 2009, 11:06:27 »
    Ja najbardziej lubię serdiuków z kozaków. Kiedyś robiłem eksperyment, ustawiłem 500 serdiuków szeroko ławą . Atakowało ich 15 oddziałów pikinierów francuskich po 72-ów w jednym . Wybyli mi max 20 serdiuków.