Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przyśpieszamy Mantenblejda  (Przeczytany 2177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Przyśpieszamy Mantenblejda
    « dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:29:50 »
    Powiedzcie mi, jak sobie radzicie (Ci, którym komp lekko nie wydala) z przyśpieszeniem czasu ładowania M&B lub klatkowaniem?
    Prywatnie mam kompa z mocnym procesorem, 1GB ramu (czyli dość średni komp ale swoje potrafi) natomiast kartę mam staroświecką...
    Żeby grać płynnie na Battlesizerze 120 muszę ograniczyć detale do minimum i zwiększyłem pamięć wirtualną na maxa (chociaż podobno pod windą XP nie powinno się tego robić). A jak to wygląda u was?

Offline Myzrael

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Przyśpieszamy Mantenblejda
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:39:33 »
    Ja osobiście wgrałem sobie modyfikację No More Trees & Burnt trees, dzięki której odczułem znaczący wzrost fps'ów w lasach i ogólnie wszędzie, gdzie występowały drzewa. Doinstalowałem sobie też fix'a poprawiającego wygląd gry, gdy renderowana jest za pomocą DX7 (używam tylko przy naprawdę dużych bitwach). Dodatkowo w opcjach wyłączyłem też cienie środowiska, które (przynajmniej u mnie) bardzo mulą grę. Ah, chciałbym dodać że mój komp to prehistoria (procesor nawet nie najgorszy, ale 512 RAM'u to porażka) a gra się dobrze (ale kiedyś chodziło lepiej >.<).

Pozdrawiam, Myzrael.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:59:59 »
    Od kiedy dokupiłem 2 GB RAM-u to już na nic nie narzekam. Gram na prawie że maksymalnych ustawieniach. Ale batlle sizera nie włączm, mimo że go mam, jakoś przywiązałem się do tej 100.

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2010, 07:02:14 »
    Moja konfiguracja to Athlon 2.4 Ghz, 2 GB Ram i Ge Force 8400 GS z 512 pamięci. Ustawiam wszystko na full i śmiga płynnie. Mam też zainstalowany GE Enchancement 2.5. Dziwne, bo procek mam zabytkowy. Chociaż z drugiej strony w Warbandzie to muszę z detalami zjechać na medium, bo grać się nie da. To znaczy gra chodzi płynnie, tyko każdorazowo po usieczeniu przeze mnie wroga występuje 1 sekundowy lag, (tak jakby procek męczył się z obliczaniem zadanych obrażeń) Nie chcę myśleć co będzie z O iM :(.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2010, 10:14:33 wysłana przez elsiete82 »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 14, 2010, 20:33:48 »
    Ja tam mam traktor z dźwięku, ale jest świetny jeśli chodzi o gry. 260 GTX, 4GB Ram i 3,22 GHz procka, cudo jak dla mnie. Gram aktualnie na battlesizerze 1k jednostek ;x.

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 15, 2010, 10:50:24 »
    A ja gram na minimum detalach bitwy 120 i gra ma 15 FPS podczas bitwy ^^
    A mógłby mi ktoś pomóc poprawić wydajność M&B? Zrobiłem ju.ż tego moda z drzewami. Są jeszcze jakieś inne mody?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2010, 13:37:41 wysłana przez Chudy »
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Jerso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2010, 12:12:34 »
    Ja mam Geforce 9600GT 3.50 GB AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.11 gHZ i gram na 400 jednostek na minimalnych detalach.

EDIT: Gram na takich w SoD 4.1.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2010, 12:16:26 wysłana przez Jerso »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2010, 15:43:05 »
    STOP! On się spytał o to rok temu.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".