Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1066 - tylko płatne?  (Przeczytany 4035 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    1066 - tylko płatne?
    « dnia: Marca 01, 2007, 14:26:01 »
    Szukałem bezpłatnej wersji  moda 1066 ale nie znalazłem nigdzie . Ma ktoś może ją na dysku bo nie chce po raz drugi kupować licencji?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: 1066 - tylko płatne?
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2007, 20:02:20 »
    Platny mod? Przeciez to stwierdzenie sie samo ze soba gryzie <rotfl> poszukaj lepiej to znajdziesz jakis link do downloadu, ale na nowa wersje jeszcze go nie ma niestety.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 02, 2007, 00:38:04 »
    Niestety, taka jest prawda, [POD]J@$ON. Wystarczy odwiedzić oficjalną stronke moda: http://1066.livinghistorygames.com/
    Też się tym zdziwiłem, jednak cóż na to mogę poradzić. Osobiście uważam to za trochę dziwne - zarówno fakt, ze mod jest płatny, jak też to, że twórcy żadnego demka nie udostępnili i ściąga się moda w ciemno. W sensie nie wiadomo jakie dodatki wprowadzili producenci, że każą sobie za to płacić.

Nie wiem, czy łamie 12 ptk regulamin forum, jednak po ok 60 sekundach szukania na googlach znalazłem na czeskiej stronie recke + plik do ściagnięcia. Niestety nie zamieścili informacji z którą wersją M&B ta wersja moda jest kompatybilna.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 02, 2007, 09:21:03 »
    Z tego co zauważyłem to ten mod jest pod wersje 0.751. Ze screenów i z opisu na stronie.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 02, 2007, 13:05:46 »
    Nie wiem, czy łamie 12 ptk regulamin forum
    Nie spoko to nie ty bys lamal regulamin za zamieszczanie linku, tylko oni - lamia prawo. Nie mozna przerobic (zmodowac) gry, a pozniej ja sprzedawac, lamie sie prawa autorskie, chyba ze tworcy na to pozwola.

PS: znalazlem na forum stwierdzenie ze dopiero wersja 1.1.0 bedzie "Mount & Blade v .808 compatibility" http://www.livinghistorygames.com/forums/viewtopic.php?t=41

PS2: kurde na taleworlds w dodatku wszyscy mimo watpliwosci akceptuja to:/ lol jeszcze dojdzie do tego ze kazdy sobie bedzie robil patne mody... a moze i my ]:->

PS3: na szczescie sekunda googlowania i juz mam link do wersji 1.0.1. jednak najnowsza to chyba 1.0.3 http://rapidshare.com/files/18240808/1066_1.0.1.exe.html
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2007, 13:51:23 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 02, 2007, 14:13:44 »
    Własnie do tego samego linka dotarłem dziś (już dziś) w nocy, ale nie wiedziałem, czy to złamie regulamin, czy nie.
    Nie wiem, czy oni łamią prawa autorskie, czy nie - odnośnie modów sie na tym nie znam, jednak uważam, że to bezsens.
    Zauważyłeś poważny problem - jesli taki proceder będzie częściej występować, to zachamuje to rozwój M&B, która choć sama w sobie jest ciakawa, to z powodu braku fabuły po jakimś czasie mody są konieczne do kontynuowania rozrywki.
    Jednak wydaje mi sie, że mody robione przez zapaleńców nie chcących z tego czerpać zysków nadal będą przeważać (jednak jaskółka wiosny nie czyni).
    I tym optymistycznym akcentem kończe tego posta

PS: ta wersja jest działa mi na 0.751 - Error ma racje.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 02, 2007, 14:26:01 »
    no wlasnie wiem, to glupota tym bardziej ze ten mod na starsza wersje wcale nie byl taki fajny. tutaj jest zapytanie do autora czy to jest legalne ale napisal ze w podobny sposob powstal counter strike i day of defeat http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,21330.0.html

ta wersja jest działa mi na 0.751 - Error ma racje.
    wiem, napisalem ze dopiero zapowiadana wersja 1.1.0 bedzie na najnowsza.

PS: ale trzeba przyznac ze muzyke na stronce maja przednia, o ile pamietam to ten sam motyw byl w europa universalis II? (kolejne zlamanie praw autorskich?;))

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 02, 2007, 15:22:49 »
    Dzięki - właśnie ściągam. Phi... przecież 1066 nie jest jednym z najlepszych modów do M&B powinien być za friko.

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 06, 2007, 22:05:27 »
    Grałem sobie chwilkę w tą wersje z czeskiej strony (nie zamierzam bulić za moda do sharewarowej gry...) no i wrażenia to miałem nie najlepsze. Obrazek w menu to jakiś głupi żart, wygląda jak by był wycinany na paincie, czcionka skutecznie uniemożliwia wygodną grę a jaskrawe kolorki ubrań doprowadzają do oczopląsu, tłumaczenie że jasno-różowe i jaskrawo żółte ubranka są historyczne bo na wyspach wtedy jasne barwniki były najszerzej dostępne mnie nie satysfakcjonuje bo ja chce wygodnie grać i wczuć się w klimat, a kolesie w różowych kapturach i z langsaxem za pasem mi to skutecznie uniemożliwiają. Tylko że epoka w której się ten mod rozgrywa mi bardzo leży dlatego postaram się zdobyć nowszą wersje... a nóż poprawili te sprawy.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 07, 2007, 00:21:52 »
    Kurde. Nie wiem - może to będzie wygladać jak włażenie komus do miejsca, gdzie nie dociera słońce, jednak podzielam większość Twoich argumentów.
    Wygląd menu (poza czcionką, która jest porażka i wygląda gorzej niż ta z wojny 100-letniej) mojej osobie sie nawet podoba. Jakaś prosta średniowieczna rycina wygląda wg mnie całkiem sympatycznie.
    Większośc ciuszków tez mnie raziła - z różowym czymś na czele. To chyba absolutny faworyt. Dodatkowo wkurzające jest to, że te pastelowe ciuchy wieśniaków sa sterylnie czyste. Pytam sie - gdzie brud, smród :P, gdzie pot?
    Jednak podoba mi sie w kolei niską wartość cech zbroi - gra staje się trudniejsza - łatwiej nas zabić. Co prawda idzie to w drugą strone też, ale zazwyczaj walcze bez liczebnej przewagi.
    Poprzednika może też wkurzyć pewnie brak mozliwości przyłaczenia się do wikingów.
    W ogóle mozna sie jeszcze czepiać kilku rzeczy. Może skrobne jakąs recke jesli czas bede mieć. Na forum Was tutaj nie będe zanudzać.

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 07, 2007, 00:33:57 »
    Akurat brak możliwości zasilenia szeregów Vikingów mnie jakoś specjalnie nie raziła bo chciałem grać Sasami (ach te swastyki na tarczach hehe). No i zawsze są normanowie, bardziej Francuzcy niż skandynawscy ale zawsze to jacyś tam potomkowie koleżków z północy.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 07, 2007, 15:03:02 »
    Ja bym sie wstrzymal z ocenami moda, do czasu zdobycia jego aktualnej wersji - bo mam cicha nadzieje ze naprawili lwia czesc bugow z poprzedniej wersji, i z tego powodu uznal ja za godna zaplaty, screeny nie wygladaly tak zle... tylko w jaki sposob ja zdobyc, moze by powysylac PW do tych osob na TW ktore to kupily, zeby ktos wrzucil na jakis serv.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 07, 2007, 23:34:47 »
    W sumie racja, Podjason. A o modzie zawsze można coś popisać tutaj.
    Co do nowej wersji 1066, to nie podzielałbym Twojego optymizmu. Nie wiem jak ludzie będą reagować na takie propozycje.
    Np dla ludzi z Europy Zachodniej wydatek rzędu 10 EUR to nic wielkiego i mogą nie zrozumieć innych realiów.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 08, 2007, 08:24:24 »
    Grałem w to trochę po czym wywaliłem z dysku . Zaatakowałem miasto Saxonów ze 100 - ma swoimi Normanami ale oni za nic nie chcą ruszyć! Każę im 'follow me' - nic , każę im 'charge!' - nic!. No i oczywiście musiałem zarządzić odwrót i zabili mi podczas tej bitwy 1/2 żołnierzy... w czasie odwrotu!!!

No i jeszcze te pastelowe ubrania , same skórzane zbroje i wkurzająca zabawa w kotka i myszkę z wrogimi żołnierzami w miastach ( chowają się strasznie). No dobra poczekamy na nową wersję tego moda..

Offline Quba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 04, 2007, 18:06:09 »
    Mod sam w sobie zły nie jest, możliwość podbijania miast, niestety AI wojaków kiepsko radzi sobie z budynkami i palisadami, zbyt często blokują się na przeszkodach.
    Faktycznie przesadzili z pastelowymi kolorami, zresztą w owych czasach barwienie tkanin na pewno nie było zbyt tanie, więc większość ludzi biegała w różnych odcieniach szarości.
    Wydawanie płatnego modu do niepełnej gry wydaje mi się jakąś pomyłką, rozumiem że twórcy wkładają w to sporo pracy, jednak wydaje mi się to lekką przesadą. Niech poproszą fanów o dotacje, ewentualnie premiowana wersja gry z dodatkowymi elementami mogłyby być patne