Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadanie: Na ratunek czyli przebrac sie za lorda i zajac jego miejsce wiezieniu  (Przeczytany 2832 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darperator

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ave!
    Mam problem z zadaniem (w watkach nie znalazlem odp.) moze ktos jednak wie..

Zleceniodawca:
    Lady ... = zona jednego z lordow

Zadanie:
    Lady ... prosi Cie, bys uratował jej męża. Lord ... bo to o nim mowa, jest uwieziony w Uxkhal. Masze przebrac sie za niego i zajac jego miejsce w wiezieniu.

Jak przebrac sie za wiezionego lorda?
    Czy musze cos jeszcze zrobic by otworzyc drzwi celi - gdy wszedlem do wiezienia po przekupienie straznika drzwi do cel dalej byly pozamykane?
    Ile posiedze? :]

Z gory dziekie za pomoc bo sie totalnie zagialem.

Pzdrwm

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Odp: Zadanie: Na ratunek czyli przebrac sie za lorda i zajac jego miejsce wiezieniu
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 06, 2009, 10:49:15 »
    ??????? O w mordę! Takiego questu to raczej w nativie nie ma. Na stronie serwisu są wymienione wszystkie misje dostępne w podstawce i raczej takiej tam nie ma. Chyba, że bardziej dośwadczeni wojacy coś na ten temat wiedzą. Może w starszych wersjach, albo w jakimś modzie, ale ja z czymś takim się nie spotkałem.

Offline LordGregor

• Użytkownik
    Odp: Zadanie: Na ratunek czyli przebrac sie za lorda i zajac jego miejsce wiezieniu
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 06, 2009, 11:16:37 »
    Jest takie zadanie w Nativ, sam miałem je kilka dni temu ale odmówiłem Damie, bo nie uśmiecha mi się siedzieć w khergickim pierdlu za jakiegoś lorda.
    Nie wiedziałem czy to przypadkiem nie pociąga za sobą takich strat jak wzięcie do niewoli.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:00:25 »
    Kurcze musicie wrzucić jakieś screeny!

Offline Darperator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:06:52 »
    Z cala pewnoscia: Native i wersja 1.011

zmeczylo mnie bieganie :] czasem posiedziec tez dobrze... tylko jak

Pzdrwm

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:18:31 »
    Kilka razy ten questy na tym forum był omawiany, nie rozumiem "zaskoczenia" wyjadaczy... Po przyjęciu zlecenia udajesz się pod zamek/miasto, w którym więziony jest dany lord (nie wjeżdżasz do środka!). Wchodzisz w menu party i wybierasz rozmowę z byle-jakim lepszym żołnierzem i pojawi się dodatkowa opcja do wyboru (nie pamiętam treści). Klikasz na nią, tracisz wojaka, nieco morali oddziału, (nie pamiętam, czy i nie honoru) a zyskujesz lorda. Zwozisz go do zleceniodawczyni i "mission complete".

Mam nadzieję, że o to chodzi... ;p

Pozdrawiam!

Offline Sakitta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:34:20 »
    A tak propo była w Native jeszcze jedna misja w której trzeba poświęcić swojego wojaka. Nie pamiętam nazwy, ale była ona od króla Vergrinów który chciał załatwić lorda Olafa od nordów. Jeden z moich najlepszych ludzi (najemne ostrze) miał dostarczyć wiadomość do Olafa i zostać złapany przez straże. Straże mieli go torturować i przekazać królowi podróbkę listu w którym rzekomo lord Olaf chciał zaatakować stolice. Po wykonaniu tracimy żołnierza ale wrogie królestwo traci lorda. Tego Qestu też nie było w spisie.

Offline Darperator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2009, 19:41:25 »
    Dokladnie wg. Twoich instrukcji pogadalem z calym moim Dream Teamem niestety nikt sie nie kwapii do odsiadki (brak jakiejs dodatkowej opcji)
    Probowalem na bohaterach i na wojakach nacji lorda i innych nacji.

Pzdrwm/Plz Help

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 06, 2009, 20:54:56 »
    Podjeżdżam pod Yalen (tam był przetrzymywany Grainweld) a z miasta 2 party Rhodockich lordów a wojsko zostawiłem w zamku żeby się szybciej ruczać xD

Offline Sakitta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 07, 2009, 11:56:29 »
    A zdobądź miasto i go uwolnij :)

Offline Darperator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2009, 19:36:45 »
    az tak to go nie lubie :P

widze ze to zadanie z kategorii mission impossible - porazka :/

Pzdrwm

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 08, 2009, 10:02:02 »
    Widzę ,że trzeba uaktualnić stronę. Ja niespotkałem takiego zadania (te od damy), chociaż grałem  w M&B bardzo długo.
    Z okazji tego zadania od króla lepiej odmówić, bo stracimy trochę  honoru i cennego wojaka, a lorda zyska inna frakcja.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 11, 2009, 12:46:45 »
    Kilka razy ten questy na tym forum był omawiany, nie rozumiem "zaskoczenia" wyjadaczy... Po przyjęciu zlecenia udajesz się pod zamek/miasto, w którym więziony jest dany lord (nie wjeżdżasz do środka!). Wchodzisz w menu party i wybierasz rozmowę z byle-jakim lepszym żołnierzem i pojawi się dodatkowa opcja do wyboru (nie pamiętam treści). Klikasz na nią, tracisz wojaka, nieco morali oddziału, (nie pamiętam, czy i nie honoru) a zyskujesz lorda. Zwozisz go do zleceniodawczyni i "mission complete".

Mam nadzieję, że o to chodzi... ;p

Nie, to nie ten quest. Piszesz o zadaniu "Incriminate the Loyal Commander" (wkopanie wiernego lorda w aferę), a Darperatorowi chodzi o "Rescue lord by replacing him" (czyli o przebranie się za innego lorda, zamianę i odsiadkę w niewoli, z której zostajemy po pewnym czasie wykupieni).Za to zadanie dostaje się sporo kasy i expa (tylko raz je robiłem, bo jednak szkoda czasu). Zostaw swoich wojaków w zamku/mieście, pojedź do miasta, w którym przetrzymywany jest lord i idź do więzienia, przekupując strażnika. Ja nie miałem problemu z dostaniem się do lorda, ponieważ nie prowadziłem wojny z frakcją przetrzymującą więźnia.