Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rus XIII Century  (Przeczytany 6259 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yankee

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rus XIII Century
    « dnia: Sierpnia 04, 2009, 11:17:56 »
    Gram na modzie XIII Cеntury 0.5 i co jakiś czas wyskakuje mi okienko zatytułowane "RGL ERROR" w treści pisze tak: "get_object failed for: scab_bastard_sword" Co z tym moge zrobić bo ten błąd przerywa mi grę a to na mapie świata, a to w trakcie bitwy denerwuje mnie to...
    Z góry dzięki za pomoc..

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: XIII Cеntury 0.5 Mod problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 04, 2009, 11:28:11 »
    Pewnie dlatego że ten mod jest niedopracowany... Poczekaj aż wydają finalna wesje gdyż każdy kto gra w ten mod ma takie problemy...

Offline cat11

• Użytkownik
    Mod Rus 13th-century - nie mogę zdobywać miast
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2009, 11:07:16 »
    Witam wszystkich

Mam taki problem, gram w moda Rus 13th-century  i niestety nie mogę zdobywać miast. Kiedy atakuję miasto nie pojawia się opcja budowania wieży oblężniczej lub drabin tylko mogę je oblegać. jak wiadomo 40 dniowe oblężenie  200 osobową drużyną nie jest możliwe z powodów kosztowych oraz tego że po kilku dniach morale spada i ludzie uciekają z drużyny. Czy to jakiś błąd jest? czy może mam za małe zdolności inżynieryjne? (postać 0 najlepszy z drużyny 4).
    Proszę o pomoc

Offline Sharwden

• Użytkownik
    Odp: Mod Rus 13th-century - nie mogę zdobywać miast
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2009, 15:08:09 »
    A spróbuj sobie poziom inżynierii podnieść. Może podziała.

Fan Andrzeja Sapkowskiego.

Offline cat11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2009, 15:45:37 »
    Oj przy moim poziomie postaci i czasie na gre to zajmie z tydzień :)

Chyba że masz inny sposób na to...

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2009, 17:21:50 »
    No to spróbuj użyć cheatów na innej postaci ... oczywiście w ramach rozwiązania problemu.
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 22, 2009, 17:23:30 »
    Ja mam :) Robisz tak :

1. podczas gry wciskasz "c"
    2. Wchodzisz w statystyki.
    3. Klikasz eksportuj postać.
    4. Minimalizujesz grę i wchodzisz do folderu Mount & Blade.
    5. Otwierasz folder Character Export.
    6. Edytujesz w notatniku umjejetności.

Offline Liberatus

• Użytkownik
    Rus XIII Century
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2010, 20:56:35 »
    Mam w Wersji 0.401 taki problem: na mapie jest pokazane panstwo litewskie, ale juz w dzienniku gry to znaczy tam gdzie sa lokacje, postacie , frakcje nie ma panstwa litewskiego i ich lordów. Jest tylko polska, krzyżacy, ruś i horda. Czy to jest bug i czy jest do pobrania nowsza wersja tego moda a jeśli tak to proszę o link

Offline fubu35

• BANITA
    • Użytkownik
    • Mam ochote przekazać na ciebie 1%.....
      • M&B rządzi!!!
    Rus XIII century problem
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 03, 2010, 16:54:29 »
    Jak zwerbowac jakies jednostki w tym modzie,narazie udalo mi się tylko zwerbowac najemnikow i wiesniakow z wioski(ktora mam)a chcialbym rycerzy i piechote????

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Rus XIII century problem
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 03, 2010, 16:56:19 »
    Po pierwsze to pisz w odpowiednim temacie -.- po drugie w wioskach , w zamkach (musisz go zdobyć) i w miastach (tak jak poprzednio).

Offline edeggg

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Rus XIII Century
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2010, 15:05:54 »
    Mam w Wersji 0.401 taki problem: na mapie jest pokazane panstwo litewskie, ale juz w dzienniku gry to znaczy tam gdzie sa lokacje, postacie , frakcje nie ma panstwa litewskiego i ich lordów. Jest tylko polska, krzyżacy, ruś i horda. Czy to jest bug i czy jest do pobrania nowsza wersja tego moda a jeśli tak to proszę o link
    dołanczam sie do pytania ale ja mam wersjie 0.622

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2010, 23:26:04 »
     Litwa jest frakcją bandycką, która ma zamki i w ogóle, ale nie jest formalnie uważana za kraj, tak jak np. Polska.

EDIT DOWN:

Niestety nie masz racji
    w nowszej wersji
      Mam rację... Bo nie wypowiadałem się na temat nowszej, tylko aktualnej w czasie wysłania mojego posta...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2010, 11:46:27 wysłana przez nizyn »

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 20, 2010, 15:34:26 »
    Niestety nie masz racji w nowszej wersji Litwa występuje jako niezależne państwo z własnymi jednostkami itd itp. Błąd w modzie to niesamowicie pomieszane lokacje, Kraków nad morzem, Gdańsk zamiast stolicy, poprzekręcane nazwy miast. Wręcz tragiczna pomyłka w nazwach frakcji: Zakon Krzyżacki to Ruś, Litwa to Polska, Czesi to Rosjanie. Przykładowo: chcemy rekrutować chłopa ażeby wyszkolić go na polskiego rycerza, więc udajemy się do wioski litewskiej, pogmatwane niestety. Ponadto do wielu lokacji niemożna się w żaden sposób dostać gdyż większość przejść i mostów jest skupiona w jednym miejscu, nie na rzekach tylko zwyczajnie upchnięte, zapomnieli rozstawić czy bug? nie mam pojęcia. Kiedy znajdę to załączę link.
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Vesna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 30, 2010, 23:33:36 »
    no cóż.... ja mam moda ale niemogę go skutecznie zainstalować.Próbowałem instalować bezpoścrenio w ścieżce instalki podstawki warband 1131  (ale sie nazwa nawet niepojawia pw oknie wyboru modu) potem instalowałem w folderze moduls (iw oknie był juz wybór ale wskakiwały błędy RLG costiums_a  czy jkos tak), potem to samo z patchem zrusXII 0620 do 0622 i nic.....
    jak totoinstalować - blood and steel dziala bez zarzutu

Offline Hebo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 01, 2010, 21:48:09 »
    Witam mam problem z tym modem wszystko ładnie się instaluje jednak gdy próbuje włączyć występuję błąd gra przestała działać instalowałem kilka razy wg tego poradnika na telewords
    tzn. Instaluje grę , spolszczenie do gry następnie instaluje mod(.620) do folderu c/xxx/mount&blade następnie do tego instaluje paczkę z muzyka (Music sub-mod) spolszczenie z tego forum i patch 622