Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tzar: Ciężar Korony  (Przeczytany 5446 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Tzar: Ciężar Korony
    « dnia: Lipca 16, 2009, 23:13:05 »
    Każdy szanujący się miłośnik RTS'ów, powinien znać ten tytuł. Gra powstała w 2000 roku, więc do nowych nie należy, jednak przyjemność, jaka płynie z tej klimatycznej gry, rekompensuje wszelkie niedogodności graficzne. Ale przejdę do konkretów.
    Co oferuje nam gra? Otóż jest to (jak na swój rocznik) bardzo rozbudowany RTS. W grze możemy poprowadzić do boju 3 "nację":
    -Azjatów
    -Europejczyków
    -Arabów

Każda z nacji posiada swoje plusy i minusy, które należy mądrze wykorzystywać. Gra jest bardzo rozbudowana pod względem ekonomicznym. Mamy możliwość ciągłego ulepszania i odkrywania nowych technologii, które w znacznym stopniu wpływają na rozgrywkę. Ciągłe odkrywanie nowych technologii jest niezbędne w drodze do zwycięstwa.
    Dwie rzeczy urzekły mnie w tej grze najbardziej.
    Pierwsza, to na naprawdę niezwykła, wciągająca kampania, z naprawdę świetną fabułą, a druga to przyjemna, klimatyczna muzyka.

Jednak największym plusem gry jest możliwość gry przez sieć lokalną, przy pomocy, na przykład Hamachi. Jeżeli kogoś interesuje wspaniała rozgrywka RTS, to z czystym sumieniem mogę polecić tą grę. Jest ona darmowa, do ściągnięcia pod tym linkiem http://www.tzar.fora.pl/mapy-patche,15/tzar-do-pobrania-tutaj-znajdziesz-gre-i-patche-do-niej,953.html
    Jeżeli ktoś ma ochotę zagrać przez multi, niech pisze w tym temacie.
    W celu uzyskania więcej informacji proszę pytać w tym temacie lub odsyłam no polskie forum poświęcone grze Tzar http://www.tzar.fora.pl/

I jeszcze sprawa do Mata Berserkera. Jak będziesz miał czas to napisz, to spróbujemy zagrać przez GameSpy ;p
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Tzar: Ciężar Korony
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2009, 11:39:17 »
    Zagrałem sobie jedną poważną sesję(z kompem, bo pierwszy raz) i niestety ta gra ma to, czego nie lubię. Czyli mozolne rozbudowywanie bazy. Trzeba poświęcić masę czasu żeby wystawić jakiekolwiek wojsko... A potem jeszcze półgodzinny marsz na bazę wroga...
    Grafika: Nie jest zła, nie zależy mi zbytnio na grafie więc mnie nie zraziła.
    Muzyka: Trochę jakby..zbyt żywa. Wychodzi za bardzo na pierwszy plan zamiast być gdzieś tam z tyłu, jako element klimatu.

Gra jest dobra, ale byłaby o niebo lepsza gdyby nie te długie przygotowania do walk.

Niestety, DoW bije ją na głowę właśnie pod tym względem ^^ Szybka akcja i muza jedynie jako element tła. Miodzio ;p

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2009, 11:42:23 »
    A mi się ta gra bardzo, bardzo spodobała. Oczywiście nie jestem jeszcze gotów na przystąpienie do gry przez Internet.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 11:44:56 wysłana przez tibijczyk »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2009, 12:00:49 »
    Gra potrafi przykuć na kilka godzin ^^ (zwłaszcza multi) ale tak jak Kuroi powiedział Min 15 min na wystawienie armii zdolnej do pokonania wroga (dla wprawnej osoby) powoduję iż trzeba oprócz taktyki Militarnej także ćwiczyć także ścieżkę ekonomiczną...
    Jak dla Mnie Europejczycy cały czas są Pro i jeżeli ktoś nie jest newbie to pierwsza fala krzyżowców w 16-17 minucie roznosi przeciwnika który się nie przygotuje na taką możliwość...
    Dodatkowo Gra posiada Edytor Map z możliwością tworzenia własnych misji jak i Modów do gry (rpg Map itd)
    Smuci jedynie brak współpracy z Hiszpanami którzy mają porządnie rozwiniętą sieć rozgrywek i sporą liczbę graczy...U Nas jakby trochę przycichło...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2009, 12:23:36 »
    Gra miód,ale często wywala jak się gra na lanie Mat i Alkh wiedzą o czym mówię ;(
    Naprawdę gierka jest super! Najlepiej idzie mi Azjatami no i Europejczykami , Europa jest PRO

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2009, 12:33:49 »
    Dla mnie Arabowie  są pr0.

Edit. Zapomniałem kropki i uwaga Jefa - Arabowie
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 12:36:07 wysłana przez tibijczyk »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 17, 2009, 12:35:06 »
    Arabowie jak już coś :PP
    No niby są,ale po czasie,bo do jakichś 14-15 minut ciężko się nimi gra dopiero od 15 minuty wymiatają.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 13:19:17 wysłana przez Jeferiaz »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 17, 2009, 12:39:42 »
    Jeferiaz Tylko że właśnie w multi jest tyle zasad ile w naszym państwie... Np nie możesz atakować farm...walczysz tylko na froncie... I Zaczynasz walczyć dopiero od 12,14,16 minuty...Dla Mnie bezsens ale cóż...
    Edit: Oczywiście to są zasady w rozgrywkach Klanowych i pod publiczkę a nie pierwotne...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 17, 2009, 13:20:20 »
    Mi chodzi o granie z przyjaciółmi,bez zasad a nie na jakichś pro serwerach z zasadami,a tym bardziej na klanowych ;]

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2009, 23:26:22 »
    Ja ściągam i znowu będe musiał się uczyc :p

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 19, 2009, 23:46:26 »
    Po zdjęciach sądząc to coś na wzór Warcrafta, więc nawet nie będę ściągał, poza tym rts od jakiegoś czasu mi się przejadły.

Offline pinero$

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 21, 2009, 23:09:18 »
    Jaa zagram ale ostrzegamm :D jestem bardzo doświadczonym Europejczykiem :D:D:D:D:D:D

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 22, 2009, 03:07:36 »
    ja także gram w tą starą ale jak że wspaniałą grę.
    należę do Klanu SOBD, jednego z najstarszy klanów w tej grze.

Oficjalna strona świata tzara ---> http://www.tzar.fora.pl/ (Jeśli kogoś to interesuje )

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 22, 2009, 09:31:16 »
    Hmm fajnie... ale po co podałeś stronę skoro podał ją Alkhadias? Widzę,że nie czytałeś nic w tym temacie...

....................................... .....________........................
    ....................................,.-‘”...................``~.,..................
    .............................,.-”...................................“-.,............
    .........................,/...............................................”:,........
    .....................,?....................................... ...............\,.....
    .................../...........................................................,}....
    ................./......................................................,:`^`.}....
    .............../...................................................,:”........./.....
    ..............?.....__................................ .........:`.........../.....
    ............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
    .........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
    ..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
    ...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
    ...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
    ............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
    ............/.`~,......`-...............................\....../\...................
    .............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
    ,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
    .....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
    ...................`=~-,,.\,...............................\.......................
    ................................`:,,...........................`\..............__..
    .....................................`=-,...................,%`>--==``.......
    ....................................... ._\..........._,-%.......`\...............
    ...................................,<`.._|_,-&``................`\..............

Musiałem...

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 22, 2009, 11:33:43 »
                                                                                 FACEPALM

Ja już pobieram