Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dostawca netuuu...  (Przeczytany 3782 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Dostawca netuuu...
    « dnia: Lutego 23, 2007, 15:15:14 »
    Otoz w niedalekiej przyszlosci mam zamiar zmienic dostawce internetu, bo moj obecny to kompletny kretyn i oszust. Zastanawialem sie nad oferta neti ewentualnie energis. Czy ma ktos znajomych ktorzy maja wlasnie Netie w domu i moga cos o niej powiedziec? a moze sam masz :P jesli tak to czekam na wszelkie opinie, komentarze etc
    I zeby topic nie byl tylko o tym mozesz napisac cos o swoim aktualnym dostawcy ;)
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Dostawca netuuu...
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2007, 15:30:17 »
    heh no ja na przyklad moglbym sie rozpisac o naszym uslugodawcy ale po co? i tak wiadomo o co chodzi. Tez mam zamiar zmienic dostawce, zastanawiam sie nad netia. Ale mam problem bo to sie wiaze ze wczesniejszym zerwaniem umowy i obawiam sie ze tak "darmowo" sie tego nie zalatwi:/

PS: u ciebie tez co noc nie ma netu? u mnie albo wogole juz odlaczaja albo strasznie przerywa - net jest moze przez 15 sec co 5 minut:/ po prostu CUDO

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2007, 15:41:00 »
    wifi daje umowy na czas okreslony trzech miesiacy, po tym czasie przechodzi na czas nie okreslony, wiec mozna zerwac kiedys sie chce, nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja juz moge wywalic ten modem przez okno i nasrac pszczolce na ryj (ze tak delikatnie sie wyraze).
    U mnie net po nocach tez wylaczaja. Wczioraj gdzies ok. 21:30 do ok. 23 nie bylo jego w ogole. Moglo go nie byc nawet wiecej, ale zrezygnowany czekaniem przytrzymalem POWER na obudowie swojego kompa i dobranoc.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2007, 22:57:01 »
    a ja na swojego dostawce nie narzekam. taka osiedlowka mozna powiedziec. aktualnie chodzi coraz stabilniej, nieraz przerywa, ale da sie przezyc. ogolnie jest w pytke :D

drunken masta

Offline Dracke

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2007, 18:48:47 »
    A mój wspaniały dostawca to OrAnGe : transfer średnio 6-7KB/s , w grach ping koło 1000 , liimit 500 MB :D... Ja też nie narzekam xD

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2007, 18:26:25 »
    Co sądzicie o Dialogu, bo mam wybur między Dialogiem i UPC. I sam nie wiem musze niedługo zmienić dostawce bo dialog wykupił. I nie wiem bo mam też alternatywe w UPC.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2010, 20:28:56 »
    Wiem, że stary temat, ale w "szukajce" nie znalazłem innego odpowiedniego tematu na słowo kluczowe "netia".

To chciałbym się zapytać kto ma Netię i czy jakość połączenia jest dobra ?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 21, 2010, 20:46:04 »
    Ja mam Netię, prędkość 6 mb/s. Jakość połączenia jest bardzo dobra, w ciągu trzech lat korzystania z usług tej firmy nie miałem łączności może kilka razy. Natomiast sama Netia to banda oszustów i naciągaczy, o czym przekonałem się gdy zaoferowali mi wyższą prędkość, która była de facto niemożliwa do osiągnięcia na mojej linii telefonicznej. Kazali zapłacić dodatkową kwotę, a potem okazało się, że szybkość jest nadal ta sama, bo oczywiście nic nie zmienili. Nie polecam, chyba że masz stalowe nerwy.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 21, 2010, 21:20:16 »
    Ja mam UPC 25mb/s . Solidny net, zero awarii
    Sława!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 21, 2010, 23:55:07 »
    TP 2 mb/s pingi 60-70
    Ściąganie 250-300kb/s
    Też się nie wyłącza, konkretnie Livebox
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2010, 17:09:09 »
    Netia ale nie narzekam.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2010, 22:27:37 »
    Zgadzam się z Kolbą, netia to oszuści. Chciałem zmienić z tepsy na netię, gość zapewnił mnie że zniżka (duża bo o połowę) będzie przez 2 lata, doczytałem że oferują zniżkę tylko pół roku, gość przysięgał że nie... I w umowie którą przysłali jak wół stało 6 miesięcy. Opatyczyłęm go telefonicznie, gdzieś poleciał się dowiadywać, wrócił i mówi żę mu przykro ale się pomylił, ciul...Mam tepsę 6mb i gdyby nie cena, to nie ma na co narzekać.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2010, 14:53:37 »
    Zgadzam się z Kolbą, netia to oszuści. Chciałem zmienić z tepsy na netię, gość zapewnił mnie że zniżka (duża bo o połowę) będzie przez 2 lata, doczytałem że oferują zniżkę tylko pół roku, gość przysięgał że nie... I w umowie którą przysłali jak wół stało 6 miesięcy. Opatyczyłęm go telefonicznie, gdzieś poleciał się dowiadywać, wrócił i mówi żę mu przykro ale się pomylił, ciul...Mam tepsę 6mb i gdyby nie cena, to nie ma na co narzekać.
    Zgadzam się z Agisem i Kolbą teraz tak mnie wpienili z telefonem a od czasu do czasu net nie chodzi!
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2010, 14:56:53 »
    Debacom-Kabelek
    10 MB/s
    Brak limitów
    Jedyne 60 zł
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2010, 17:09:50 »
    Ja mam UPC 25mb/s . Solidny net, zero awarii
    Debacom-Kabelek
    10 MB/s
    Brak limitów
    Jedyne 60 zł
    Świetnie wszystko, tylko nie u mnie na wsi...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 21:49:57 wysłana przez Agis »
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx