Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rasizm  (Przeczytany 5608 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Rasizm
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 14, 2009, 15:19:09 »
    A co do twojej wypowiedzi nizin używanie prezerwatyw itp można też uznać za chorobę.
    Sorry, mi chodziło jedynie o pociąg seksualny do przedstawicieli przeciwnej płci, a nie, jak by to powiedzieć... Uprawianie seksu z zabezpieczeniem, bez uzyskanej w ten sposób ciąży.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 14, 2009, 15:32:54 »
    Proud
    Nie kryję się z tym i jeśli ktoś jest urażony moimi poglądami to po prostu...sorry gó**o mnie to obchodzi.
    Jeszcze co do tekstu o obrazie innych użytkowników. Wyzwałem Cię, obraziłem twoją rodzinę? Nie, więc się za przeproszeniem ... bo nie będziesz mnie pouczał co mogę mówić, a co nie. Religii nie toleruję i nie mam zamiaru się z tym kryć. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Wiesz, ja mam takie samo podejście, może nawet gorsze. Jestem posądzany o satanizm, okultyzm, zuo innego rodzaju. Jednak gdy tak się bliżej przyjrzę oskarżycielom, to widzę ciągle te same moherowe twarze, które mimo, iż podające się za wierzących to z Bogiem kontakują się chyba tylko przez Radio Maryja. Sprawa przedstawia się tak, że my nie lubimy ich, a oni nas.
    Tak czy inaczej, tekty tego typu lepiej zachować dla siebie. Przyznam, też miałem bardzo dziwne odpały, ale nie na forach, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

Pamiętasz wywiad z Euronymuosem? Tak się to mniej więcej przedstawia ;p
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 14, 2009, 15:37:31 »
    Ogólnie nic nie mam do żadnej grupy etnicznej, no może Żydzi wydają mi się lekko... Fałszywi? Skąpi?
    Znasz bliżej jakiegoś Żyda? Coś nie chce mi się wierzyć, że każdy Żyd jest skąpy i fałszywy.

Co do homoseksualizmu to jestem tolerancyjny chociaż uważam, że nie jest to zbyt normalne. Nie rozumiem tylko tych "parad równości" itp. To że ktoś jest homoseksualistą to nie powód żeby wychodzić na ulicę i o tym trąbić. Np. Ja nie wychodzę na ulicę i nie krzyczę, że jestem heteroseksualistą. Rozumiem, chcą aby ich tolerowano ale tym sposobem tego nie osiągną. Inne zdanie mam natomiast co do adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Równouprawnienie i tak dalej ale trzeba jeszcze pomyśleć o tym dziecku. Jak ono się musi czuć, kiedy na przykład pani w szkole mówi, żeby przyszedł z mamą. Takie dziecko nie zostałoby zaakceptowane przez kolegów/koleżanki. Myślę że takiego czegoś nie powinno się teraz wprowadzać ponieważ społeczeństwo nie jest jeszcze na to gotowe.

PS: Co myślicie o tym, żeby na forum wprowadzić w offtopicu dział "debaty"? Mogłoby to wyglądać mniej więcej tak:  Kiedy rozpoczyna się debata, osoby biorące w niej udział otrzymują prawo do pewnej liczby wpisów, w których powinny maksymalnie obszernie i w najlepszy możliwy sposób opisać własny pogląd. Wpisy odbywają się w systemie tur. W momencie, kiedy strona A zamieściła swój wpis, strona B otrzymuje prawo głosu, itd. Pomysły o tematach debat zgłaszałoby się w odpowiednim temacie. Debata przybor vs. proud dotycząca religii byłaby bardzo ciekawa :)

Kiepski pomysł. Odpada.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 15:40:33 wysłana przez Alkhadias »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 14, 2009, 15:48:01 »
    To ja mały offtop.
    Debata przybor vs. proud dotycząca religii byłaby bardzo ciekawa :)
    Nie prowokój... Na temat religii jedyną osobą z którą mogę dyskutować, a jego posty są na prawdę na temat i szanuję jego zdanie i wypowiedzi jest NIFN.

Co do tematu o dyskusjach to całkiem dobry pomysł, ale jednak nie na to forum, ponieważ część userów jeszcze nie jest w stanie dyskutować na pewnym poziomie, poniżej którego dyskusja staje się zwykłą pyskówką, a to mnie nie interesuje.

@ Alkhadias
    To dobrze, że jest ktoś kto myśli podobnie i się z tego cieszę, ale nie będę się krył ze swoimi poglądami, tylko dlatego że jakaś przewrażliwiona osoba tego żąda. Po drugie dlaczego takie poglądy jak przedstawiają oni mogą być bez sprzeciwu publikowane i nikt się nie sprzeciwia? Mnie może obrażają kwestie szeżone przez "tą" religię? Jakoś nigdzie nie piszę, żeby zatrzymali te teksty dla siebie, więc ja po prostu proszę o to samo.
    Tak jeszcze na marginesie też jestem postrzegany za prowokatora, a jak mnie niektóre "mohery" zobaczą to od razu się żegnają:)

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 14, 2009, 17:05:39 »
    http://demotywatory.pl/24704/ONI-SA-NORMALNI  - coś jeszcze ??? :)

A co do koloru skóry - nie ma on żadnego znaczenia, liczy się sposób bycia danego człowieka i tyle ...

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 14, 2009, 17:37:20 »
    Ludzie, ludzie!!! To ma być kulturalna debata, wymiana argumentów... taka koleżeńska zabawa w "zgryzy", a niektórzy zaraz zaczną się szukać po IP... Powiedzcie mi ludzie co ma w tej chwili do tematu religia, wiara, lub ich brak??? Jeśli ktoś jest tzw. religijny to religijnym zostanie... jeśli w "nic" nie wieży to przecież nie uwierzy pisząc o tym na forum... Ludzie chamujmy zanim coś pęknie...
    Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Nie obrałem za cel nikogo poniżyć ani skrytykować... Proszę, skończmy nawijać religii... Religia od tysiąc leci przynosi tylko śmierć.     

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 15, 2009, 10:02:51 »
    Ja nienawidze gejów, lessbijek etc. Kiedy moja rodzina przechodziła kryzyz gospodarczy, przeprowadziliśmy się do taniego bezczynszowego mieszkania. Było tam 4 gejów. Te ich ciuchy, Te ich zachowanie  to jęczenie po nocach boże... nigdy więcej. Zresztą kto normalny chciałby wracać do domu, a na klatce całuje się namiętnie 2 facetów??? To coś powinno być zakazane na terenie każdego, cywilizowanego kraju.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 15, 2009, 11:02:25 »
    I po raz pierwszy się z Tobą CAŁKOWICIE zgadzam. Faktycznie takie zboczenia należy leczyć ;)
    pozdro

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 15, 2009, 11:29:46 »
    Wiesz teoretycznie im może przeszkadzać to że ty/ktoś inny całuje się z dziweczyną...
    To coś powinno być zakazane na terenie każdego, cywilizowanego kraju.
    Aha czyli krepowanie wolności osobistej i trzymanie się praw rodem ze śrwedniowiecza.... Nie żebym sympatyzował z homoseksualistami ale zwyczajnie denerwuje mnie wasz sposób myślenia. Ja tam nie nawidzę wróżek i znachorek, w każdym cywilizowanym kraju powinno się je palić na stosie...(dla niekumatych ostatnie zdanie to ironia)

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 15, 2009, 11:32:42 »
    Jak już gadacie o homoseksualizmie.. cóż, uważam, jak pewnie niektórzy z nas, że to jest choroba i to po prostu trzeba leczyć. Nie ma zmiłuj się.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 15, 2009, 11:40:54 »
    Sami powinniście się leczyć -.- Odsuwając na bok religijne brednie to w Homoseksualizmie nie ma nic złego -.- Co z tego że Facet chce z innym Facetem? Co z tego że Kobieta z Kobietą? Nie ma w tym nic a nic złego. Jak się nie podoba, to nie patrzeć -.- Ja nie mam nic do Homoseksualistów. Mogliby nawet "bzykać się" na środku ulicy. Ja mam to gdzieś, bo po prostu bym na to nie patrzał. Ot i wszystko.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 15, 2009, 11:41:47 »
    Mat, mnie zaś denerwuje twoje myślenie. Jakby homoseksualizm był otwarcie stosowany to co potem? Zoofilia? Pedofillia? A może chce zabić sołtysa? On krępuje moją wolność.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 15, 2009, 12:08:52 »
     Zoofilia i pedofilia to są dewiacje seksualne. A homoseksualizm to hmmm... Głębiej to przemyślałem i to nie jest choroba, ale jakiś odchył psychiczny.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 15, 2009, 12:48:42 »
    Mat, mnie zaś denerwuje twoje myślenie. Jakby homoseksualizm był otwarcie stosowany to co potem? Zoofilia? Pedofillia? A może chce zabić sołtysa? On krępuje moją wolność.
    Jak już gadacie o homoseksualizmie.. cóż, uważam, jak pewnie niektórzy z nas, że to jest choroba i to po prostu trzeba leczyć. Nie ma zmiłuj się.
    I po raz pierwszy się z Tobą CAŁKOWICIE zgadzam. Faktycznie takie zboczenia należy leczyć ;)
    pozdro
    Ja nienawidze gejów, lessbijek etc. Kiedy moja rodzina przechodziła kryzyz gospodarczy, przeprowadziliśmy się do taniego bezczynszowego mieszkania. Było tam 4 gejów. Te ich ciuchy, Te ich zachowanie  to jęczenie po nocach boże... nigdy więcej. Zresztą kto normalny chciałby wracać do domu, a na klatce całuje się namiętnie 2 facetów??? To coś powinno być zakazane na terenie każdego, cywilizowanego kraju.
    Już to kilka razy pisałem. To nie jest choroba, którą można leczyć! To jest sposób bycia, do którego ci ludzie mają prawo i nikt go nie ma prawa negować. Więcej rzeczy niż się wam wydaje jest zakowowane w genach i skłonności homoseksualne są jedną z tych rzeczy. Jeszcze jedna ciekawostka. Podobno tylko ludzie tworzą pary homoseksualne. To poczytajcie sobie o dwóch pingwinach w berlińskim zoo...

P.S. Piszę poraz kolejny, żeby nie porównywać homoseksualizmu do pedofilli, czy zoofilii. Samo takie porównanie autora przedstawia jako totalnego ignoranta i ... (dalej sobie sami dopiszcie).

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 15, 2009, 13:21:57 »
    Właśnie, że homoseksualizm jest chorobą! I co więcej należy go tępić!(nie mówię tu o religii)  Myślicie, że to poprzestanie na gejach i lesbijkach? Zaraz zalegalizuje się pedofilie i inne zboczenia, a ludzie tacy jak Kuroi, czy Proud będą w telewizji tłumaczyć, dlaczego to jest dobre. Tego nie powinno się legalizować, a leczyć takich ludzi póki to jest jeszcze możliwe! Na szczęście są jeszcze ludzie tacy jak Crimius, Tibijczyk bądź ja, którzy po prostu uważają to za chorobę! Mam nadzieję, że świat aż tak nie zgłupieje i ludzie się w porę opamiętają...
    P.S. Nikogo nie prowokuje do kłótni, przedstawiam własne poglądy...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 13:30:31 wysłana przez przybor »