Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prośba o pomoc z Qestami -'jak znaleźć.."  (Przeczytany 1564 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zmierzchon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prośba o pomoc z Qestami -'jak znaleźć.."
    « dnia: Lipca 09, 2009, 08:20:51 »
    1.Mam całkiem spory problem z misjami w grze. Chodzi o to, że nie mogę znaleźć Lordów, którzy dawali mi zadania, gdy brałem owe zadania od nich "w polu", lub gdy po wypełnieniu zadania, wyjechali z zamku. W grze pisze tylko, że są (lub byli koło jakiegoś zamku lub wioski), ale jak już tam dotrę nie ma po nich śladu. 
    2. Poza tym nie wiem jak sterować krowami, by zaprowadzić je do miasta. (cały czas mi uciekają)

Offline Cirmius

• Użytkownik
    Odp: Prośba o pomoc z Qestami -'jak znaleźć.."
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2009, 08:39:06 »
    1. Jeżeli szukasz lorda (ze swojego królestwa) to najpierw zagadaj jakiegoś innego lorda ze swojego królestwa i zapytaj się go gdzie znajdziesz tego pierwszego, odpowie ci.
    2. Na te nie znam odpowiedzi.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2009, 09:18:50 »
    Trzeba iść za krowami w niedalekiej odległości , gdy chcemy by krowy poszły w prawo skręcamy w lewo.

Offline Zmierzchon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2009, 09:41:02 »
    Dzięki za bardzo celne i jasne porady!!

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 09, 2009, 10:46:44 »
    Co do prowadzenia bydła, stosuję prostą taktykę. Na początek jest trochę manewrowania by skierowały łeb w kierunek, w który chce by maszerowały. A potem klikam na stado i zaczyna się spęd. Gdy tylko postać podchodzi za blisko wciskam spację, czekam aż mućki odjadą do przodu i znów klikam na stado. Maszerują wtedy po linii prostej. Są może trzy miejsca na mapie graficzne, gdzie lubią się rozbiegać w innym kierunku, ale tam nawet postacie mają często problem więc zwyczajnie unikam.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2009, 13:13:57 »
    Jeśli komuś zupełnie nie wychodzi sterowanie krowami to może skorzystać z tego co jest niżej, ale to mocno upraszcza rozgrywkę ( podchodzi pod czeaty ) wiec nie polecam.

(click to show/hide)

edit : Racja Kradus, zrobione.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2009, 14:12:17 wysłana przez Ans »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 11, 2009, 11:18:10 »
    up mogłeś to włożyć w spoiler

ps. i tak to jest w wersji 1.010/1.011, bo pamiętam że w wersji 1.003 musiałeś tak śmiesznie je prowadzić [tak jakbyś odbijał piłkę (krowy) paletką (nasza armia)]

Offline Ooku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 06, 2009, 21:02:35 »
    Pierwszy z moich "merytorycznych" postów.

(click to show/hide)

A teraz tytułem wytłumaczenia się: Mam świadomość, że temat jest stary i poniekąd go odkopuję jak rasowy nekrofil, ale robię to by dodać to co znalazłem na forum TaleWarlds (zresztą, do tematu na tamtym forum dotarłem przez wasze ;)). Mam więc nadzieję, że nikt się czepiać nie będzie. Tym bardziej, że niniejszy jest pierwszym tematem jaki wypluwa wyszukiwarka po wklepaniu doń "krowy", więc łatwo go nowi znajdują, a co za tym idzie warto go uzupełnić ;)
    « Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 21:06:00 wysłana przez Ooku »