Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dragon Age (seria)  (Przeczytany 68527 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dragon Age (seria)
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 20, 2010, 22:36:25 »
    Dragon age nie mroczna i nie zła (demony,pomioty,opętania,zauroczenia). To dobre:)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 21, 2010, 06:55:14 »
    Bo panowie z CD-Action są zapatrzeni tylko i wyłącznie w 3 gry rpg ;] 1. Diablo 2   2. Starcraft  3. WoW.  Dosyć często porównują inne gry do tych tytułów. Dla mnie DA:O jest grą, na którą czekali wszyscy gracze rpg. Powiedzmy sobie szczerze, po baldurous gate i diablo nie wyszedł żaden dobry RPG ;] No dobra jeszcze był gothic ale to trochę inna historia. Ale jak Bio-Ware  samo nakreśliło, że to jest następca BG to już im nie pasowało ;] Dobrze chociaż, że gracze znają się na grach i wiedzieli co wybrać ;]

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 21, 2010, 08:43:41 »
    Tylko jeden redaktor CDA ( niejaki Monk ) wymienił ją wśród najlepszych gier ( nr 1 według jego ) !!! Co gorsza gem wymienił ją wśród growych rozczarowań roku !!!Tak się wk....... !! Gem pisze tak : " I wreszcie świeżynka - Dragon Age Początek . Pewnie nie jest to gra doszczętnie zła  . Przeciwnie : to kompletne role-playing a la BioWare. Miało być genialne , a nie tylko dobre... "
    Ich podejście można określić tak... "Pies ich trącał w parku." Już dawno o ile kupię to pismo nie bardzo zwracam uwagę na to co ta banda megalomanów pisze o jakiejś grze. Dragon Age to przecież taki syf nie rpg... według nich. Przecież jest za trudne, rozgrywka w nim zbyt oldschoolowa - kto dzisiaj przecież gra w rzucie izometrycznym?!, grafika słaba - no pewnie przecież to jest najważniejsze! oraz fabuła do niczego. Już kiedyś to pisałem i powtórzę jeszcze raz. Olejcie to co oni piszą, bo tak zapatrzonych w swoją "wielkość" ludzi można tylko minąć z irytacją na twarzy.

p.s. Wystarczy zobaczyć co zajęło drugie miejsce na liście... Ta szmira COD: MW2. Gratulacje dla redakcji...

Czy redaktorzy CDA , właśnie na takie RPG czekali i się skarżyli , że nie ma takowego... kompletny idiotyzm . Dobrze , że gracze nie zawiedli , Dragon Age wygrał w ich głosowaniu .
    Dostali przecież Mass Effect 2! Gra która spełnia ich marzenia o rpg. Jest ładna graficznie, łatwa w rozgrywce oraz niezwykle głęboka w schematach stricte rpg'owskich - przecież można nawet dialogi wybierać i drużynę kompletować !!!11one... Tylko że nie oszukujmy się to nie jest rpg, a co najwyżej kosmiczny fps z elementami rpg, ale według nich to wystarcza, żeby określić ją jako rpg lepsze od KotOR'a!!!

p.s. Oczywiście nie mówię, że gra jest zła, bo pewnie sam w nią zagram, ale nastawiam się tak jak piszę na fps'a (strzelankę) z elementami rpg i nic więcej...

p.s.2 Pewnie w następnym numerze będzie artykuł na min. 4 strony analizujący wyniki głosowania i podważający to jak gracze się pomylili, a Święcie Panująca Wielka Rada Redakcyjna miała jak zwykle rację.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2010, 08:46:05 wysłana przez proud »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 21, 2010, 16:36:42 »
    Co ciekawe, Obie gry, Mass Effect o Dargon Age to wytwory jednej firmy. W obie gry grałem, obie mi się podobały, ale Dragon Age mnie rozwalił. Specjalnie dla niego zagrałem sobie w nawet Baldurs Gate, którego nie miałem okazji zobaczyć. Myślę, że CDA traci swój elektorat, gracze przsetają kupować gazety, furorę za to robi serwis Gry-online, i to on jest głównym autorytetem w tej dziedzinie.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 21, 2010, 21:50:08 »
    Zapowiedź dodatku z serwisu Gry-online :
    http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=6332
    Jest naprawdę na co czekać , co chyba nie jest żadnym zaskoczeniem w przypadku gier wydawanych przez BioWare :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2010, 22:01:09 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 21, 2010, 22:11:42 »
    Hmm... Z tego co pisze w recenzji BioWare nie poszedł na łatwiznę (bynajmniej jeżeli chodzi o wybory z podstawki)... Pozwolę przytoczyć sobie kilka fragmentów:
    Jedyne, co w takiej sytuacji pozostanie niezmienione, to historia naszych wcześniejszych poczynań, co naturalnie będzie miało wpływ na przebieg gry. Niektóre postacie będą chciały się nam odwdzięczyć za udzieloną w przeszłości pomoc, inne będą żądne zemsty, a w pewnych kręgach staniemy się wręcz rozchwytywanymi celebrytami.

Wychodzi więc, że akcja dodatku w dużej mierze zależy od zakończenia (co jest ogromnym plusem)...

Do nowej krainy nie będziemy mogli zabrać ze sobą dotychczasowych pomocników, poza jedną osobą, której personaliów jak na razie nie ujawniono.

I tu kolejny ukłon w stronę twórców. Dzięki takiemu rozwiązaniu nie natrafimy na martwe już postacie, ale także...
    (click to show/hide)

Z tego co dalej w recenzji pisze jeden towarzysz z podstawki będzie nam towarzyszyć. Autorzy tamtej recenzji głosują na Lelianę lub Oghrena... Hmmm... Część zakończeń może się z tym gryźć, więc pozostaje jeden nieodłączny towarzysz, który zostanie z nami na dobre i na złe - Pies :D

A tak w ogóle to co sądzicie o samym dodatku? Kupicie bez względu na cenę, czy jak będzie "za drogi" to poczekacie?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 21, 2010, 22:28:39 »
    Kupuje kiedy tylko ujrzę go na pólkach.
    Ja bym najchętniej ujrzał Stena - co prawda to niemożliwe gdyż odszedł do swoich pobratymców, ale jak nie będzie Fronczewskiego to się zmartwię.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 21, 2010, 23:33:18 »
    Ja już zamówiłem dodatek na gram pl teraz pozostaje czekać na marzec.

Ps.Zapraszam na moją stronę poświęconą tej wspaniałej grze.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 22, 2010, 07:00:46 »
    Zakupię zaraz jak pojawi się na półkach sklepowych ;] Oczywiście, że chciałbym psa ;] wg. mnie jest to najpotężniejsza postać z drużyny ;]]

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 22, 2010, 22:46:48 »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 22, 2010, 23:44:38 »
    To samo co wcześniej, tylko że przetłumaczone. Na filmikach zauważyłem Oghrena- może to on będzie tą postacią z podstawki??? I kolejne pytanie, jak myślicie, czy ten dodatek będzie miał większe wymagania sprzętowe niż podstawowa gra? Ja tam się nie boję, spokojnie go udźwignie ale bądź co bądź raczej nie powinno być większych ;]

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 22, 2010, 23:56:08 »
    A ja jestem ciekaw jak będzie rozwiązany fakt iż niektórzy gracze przeszli gre kilka razy i chcieliby kontynuwać grę pierwszą postacią a nie tą która grali ostatnio.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 23, 2010, 00:05:00 »
    Będą musieli mieć Save czy to tak trudno wczytać grę ponowenie??

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 23, 2010, 09:27:40 »
    To samo co wcześniej, tylko że przetłumaczone. Na filmikach zauważyłem Oghrena- może to on będzie tą postacią z podstawki??? I kolejne pytanie, jak myślicie, czy ten dodatek będzie miał większe wymagania sprzętowe niż podstawowa gra? Ja tam się nie boję, spokojnie go udźwignie ale bądź co bądź raczej nie powinno być większych ;]
    Czemu nie, w sumie ta moczymorda też jest fajna - "bolityłki" w jego wykonaniu są tak głupawe że aż śmieszne.
    Sądzę że możemy też spotkać Wynne, która przecież została na królewskim dworze.
    Mam tylko nadzieję iż w dodatku nie będzie wątku o dziecku Morrigan - powinni je wykorzystać dopiero w pełnoprawnej części.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 23, 2010, 10:28:34 »
    Wątek z Morrigan można by tylko zacząć, np. Chcesz się dowiedzieć, co się stało z Morrigan po bitwie i co zrobi z tym bękartem ;] No cóż, trzeba czekać, a może będą jakieś przecieki do sieci?? Kto wie??