Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szkolenie  (Przeczytany 2226 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Szkolenie
    « dnia: Lipca 03, 2009, 18:56:06 »
    Glupio mi troche pytac o taka rzecz jako polroczny gracz MB...ale gdzies slyszalem, ze jak np ja mam skill szkolenie i NPC'e w druzynie tez to ich efekt sie kumuluje, to prawda?

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    Odp: Szkolenie
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2009, 19:19:18 »
    Tak, to prawda.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2009, 22:46:05 »
    O to fajnie, nawet nie wiedziałem. Najgorsze jest to, ze nie kumulują się inne skille, a to logiczne że jak jest np. 2 chirurgów to lepiej felczerują niż 1...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2009, 23:39:03 »
    tzn. tak ja bym radzil inwestować w szkolenie u npc z największym lvl [tak to masakrycznie szybko lecą rekruci]

ps. pamiętam jak miałem kiedyś bunduka i [chyba] nizara i obydwu zaraz na początku zapisu miałem po 4 szkolenia to za jednym razem moglem "ewołulować" aż 14 swadian ;d

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 05, 2009, 10:44:03 »
    Ja w Nativie mam teraz tak, że jak mam np. 50 rekrutów, to po pierwszej nocy, mam już 50 milicjantów, a potem 30  piechurów. A potem to już różnie... To bardzo przydatny skill na wyższych poziomach.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 05, 2009, 11:20:45 »
    Coś słyszałem, ale to jednak nie prawda, sprawdziłem  to i tylko ta osoba, która ma najwyższy poziom szkolenia może szkolić jednostki. Jak sobie wyobrażasz 3 NPC i każdy ma 10 szkolenia? Huskalrów by się szkoliło w 3 dni! (byłoby spoko, ale za łatwo)
    pozdro

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 05, 2009, 20:27:43 »
    Szkoda... Ale mi się wydaje, że to wszyscy, bo im bardziej rozwijam go (równomiernie u wszystkich NPCów) to coraz więcej pkt. dośw. dostają te moje jednostki.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 05, 2009, 21:05:38 »
    To jak w koncu? Niektorzy mowia, ze jest, inni, ze nie ma...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 05, 2009, 21:21:56 »
    U mnie w wersji 1.010 jest tak, że pod umiejętnością jest napisane w nawiasie "(umiejętność osobista)" lub "(umiejętność drużyny)".Kasparus radzę to sprawdzić i nie piszemy posta pod postem tylko używamy opcji "Edytuj" :).Pozdro

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2009, 12:23:38 »
    Właśnie jak to jest z tymi umiejętnościami? Wiem, że jeśli jakaś jest drużynowa, to działa tylko ten, który ma najwyższego skilla. A te osobiste to jak jest? Wszyscy jej używają?

PS. Gdzie Ty widzisz posta pod postem :D?

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2009, 14:56:39 »
    po lewej stronie menu oddziału pisze która z umiejetnośc z naszych i posiadanych przez npc działa na cały oddział. sprawdze w domu, ale chyba jesli i przy naszym nicku i przy npc pokazuje sie szkolenie znaczy to że efekt się kumuluje.

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 06, 2009, 15:21:55 »
    To ja dodam swoje pytanie. Jak zwiększyć doświadczenie przy codziennym treningu ;> ?

Offline mirko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 06, 2009, 17:07:36 »
    Ilość doświadczenia przy codziennym treningu zależy właśnie od poziomu umiejętności szkolenia. Moim zdaniem umiejętności drużynowe (w tym szkolenie) kumulują się, ale jest to obliczane w jakiś dziwny sposób.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 06, 2009, 17:40:53 »
    Mi sie tez tak wydaje, zrobilem kodami trzech npc'ow ze szkoleniem na 10 + moj hero na 10 i oddzialy szkola sie zdecydowanie szybciej.

Mit mozna uznac za prawdziwy xD

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 06, 2009, 19:17:44 »
    Teraz ja chce wtrącić swoje trzy grosze ...Mówiąc do tematu to w wersji 1.010 jest tak, że np.umiejętność "inżynieria"nie jest kumulowana, inne umiejętności też się nie kumulują, ponieważ weżmy to na logikę - gdy np. jakiś bochater ma 10 inżynierii, drugi 9, trzeci 8 itd. to wyszłoby bardzo dużo punktów umiejętności więc gdybyśmy to skumulowali nasz odział budował by wieżę oblężniczą przez 1 godzinę co jest za banalne.Jak uważacie mam racje czy nie?