Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zacząc?  (Przeczytany 8803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szczota

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak zacząc?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 15, 2009, 12:12:30 »
    Up. Z piechoty polecam Nordów , ci żółci na mapie :) według mnie mają dobrą piechotę , sam nimi gram i podczas walk straty nie są zbyt wielkie , bo i na konnice jest prosty sposób , wystarczy zewrzeć szeregi ( domyślnie klawisz F8 ) i konnica podczas szarży grzęźnie w naszym szeregu :)

a to znalazłem przed momentem na necie , komuś może to pomóc w dokonaniu wyboru :)

* Królestwo Nordów – zajmują północno-zachodnią części Calradii. Nie posiadają jazdy, ale ich huskarlowie to najmocniejsza piechota w grze.
        * Królestwo Swadian – zajmuję centralną cześć Calradii. Główny trzon ich armii to ciężkozbrojna jazda, przeprowadzająca szarżę wprost na wroga.
        * Chanat Khergitów – zajmują południowo-wschodnią cześć Calradii. Ich koczownicze armie to głównie lekka jazda, lansjerzy oraz konni łucznicy, walczą głównie wciąż uderzając i uciekając, wykorzystując przy tym swoje nieprzeciętne umiejętności strzelania z łuku.
        * Królestwa Rhodoków – zajmują zachód Calradii. Ich wojsko to głównie pawężnicy, nieosiągani dla wrogiego ostrzału, często wyposażeni w broń drzewcową przeciwko konnicy, oraz kusznicy. Nie korzystają zazwyczaj z usług jeźdźców.
        * Królestwo Veagirów – zajmują północną cześć Calradii. Ich armia jest najbardziej zrównoważona spośród wszystkich frakcji: mają zarówno przyzwoitych łuczników, jazdę oraz piechotę.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 12:16:57 wysłana przez Szczota »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 15, 2009, 13:43:22 »
    Ja a piechoty polecam Rhodockich sierżantów ,gdyż szkoli się ich 2x szybciej niż Huskarli ,a są prawie tak samo dobrzy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 21:47:02 wysłana przez Kąbiner »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 15, 2009, 19:21:07 »
    Ja a piechoty polecam Rhodockich sierżantów ,gdyż szkoli się ich 2x szybciej nisz Huskarli ,a są prawie tak samo dobrzy.
    Prawie robi wielką róznicę...i nie mają broni miotanych.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 15, 2009, 21:57:17 »
    Ja a piechoty polecam Rhodockich sierżantów ,gdyż szkoli się ich 2x szybciej nisz Huskarli ,a są prawie tak samo dobrzy.
    Prawie robi wielką róznicę...i nie mają broni miotanych.

Racja nie mają broni miotanych (które specjalnie przebiegu bitwy nie zmieniają) ,ale mają glewie i jeśli dostałeś z niej choć raz na normalnych obrażeniach ,to przyznasz mi racje.Zresztą podczas szkolenia jednego huskarla można wyszkolić 2,3 sierżantów.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 15, 2009, 22:09:40 »
    Ja tam uważam że taki obstrzał przed zwarciem jest całkiem przydatny, w nativie długo walczyłem huskarlami i wiem co mówię, co do obrażeń to bez znaczenia, nawet headshot kamieniem może nieźle dać popalić

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 16, 2009, 19:29:00 »
    Ja tam uważam że taki obstrzał przed zwarciem jest całkiem przydatny, w nativie długo walczyłem huskarlami i wiem co mówię, co do obrażeń to bez znaczenia, nawet headshot kamieniem może nieźle dać popalić

Jak nie masz hełmu, to może i cię zabije, ale przeciętny żołnierz w native zawsze coś ma na głowie.Zresztą też długo grałem Huskarlami i ich obstrzał posyłał do grobów zazwyczaj od4do10(przy ilości 50 Huskarli).