Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288159 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #330 dnia: Kwietnia 23, 2008, 14:00:41 »
    http://pl.youtube.com/watch?v=8mmAuHieD7Q

W koncu jaks porzadna produkcja Damiana Marleya wpadla mi w lapki (poza Lyrical 44).

Damian Marley feat. Nas - Road to Zion

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #331 dnia: Kwietnia 24, 2008, 21:44:03 »
    Ja z Marleyów znam tylko Boba :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Kwietnia 25, 2008, 17:17:53 »
    Synalek gra cos na pograniczu rapu i reggae (moze jest na to jakas nazwa) i jedynie 2 kawalki mi wchodza tj Lyrical 44 z Method Manem i Redmanem oraz Road to Zion do ktorego link znajduje sie powyzej. Chyba reszta jego dzieci tez cos tam tworzy.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #333 dnia: Kwietnia 25, 2008, 17:22:20 »
    Synalek gra cos na pograniczu rapu i reggae (moze jest na to jakas nazwa) i jedynie 2 kawalki mi wchodza tj Lyrical 44 z Method Manem i Redmanem oraz Road to Zion do ktorego link znajduje sie powyzej. Chyba reszta jego dzieci tez cos tam tworzy.

Jest nazwa. Raggamuffin (skrót: ragga)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Kwietnia 25, 2008, 17:25:51 »
    Dziekuje, teraz wszystko staje sie jasne i prostsze :*

A polskim przedstawicielem raggamuffin w takim razie staje sie donGuralesko z PDG czy jak tam sie to zwie, ogolem ciekawe songi ma warto obczaic.

A jeszcze co do Jr. Gonga to zapomnialem napisac o genialnym Welcome to Jamrock - big apologise :(
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2008, 17:31:24 wysłana przez Misiumen »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Kwietnia 25, 2008, 17:53:34 »
    Znowu coś dla fanów Nightwisha i Within Temptation (czyli głównie dla mnie :/)
    http://pl.youtube.com/watch?v=qq7zXaOiAVc - Gatekeeper

http://pl.youtube.com/watch?v=shG4i0Hv6hA&feature=related - wybór z obu zespołów

http://pl.youtube.com/watch?v=hTdhXxxWREo - bye bye beautiful

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Kwietnia 25, 2008, 17:56:38 »
    Liszu az tak hrdcorowy nie jestem, przepraszam ;(

Uszy mnie bola troche od wokalu a tak to jest ladnie rlly !

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Kwietnia 25, 2008, 18:10:16 »
    Nie masz za co przepraszać. Co człowiek to gust. Dobrze, że nie słuchasz Disco Polo, bo tego to bym Ci nie wybaczył. :D

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Kwietnia 25, 2008, 20:22:18 »
    Ja zarzucę klasyk:
    http://youtube.com/watch?v=EMzoBkaFxh4
    Bądź, co bądź - jeden z lepszych raperów w historii. ...time!
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #339 dnia: Kwietnia 26, 2008, 12:33:01 »
    Liszu az tak hrdcorowy nie jestem, przepraszam ;(

Uszy mnie bola troche od wokalu a tak to jest ladnie rlly !

Mam to samo. Damski wokal nadaje się do popu i diskopolo, ale nie do takiej muzyki. Sorry, ale wszelkie damskie wokale (z Closterkellerem na czele) w cięższej muzyce ZUPEŁNIE do mnie nie przemawiają. A swoją drogą piosenki mistyczne, o aniołach, diabołach, litości, krwi i poświęceniu są dla mnie śmieszne. Naprawdę jakbym słuchał codziennie o tym, że muszę się poświęcić, bo inaczej moja dusza nie zazna spokoju na ziemi skalanej przez ból i cierpienie, to bym naprzemiennie rzygał i się śmiał :P

PS: Muzyki oczywiście nie można się przyczepić, bo jest bardzo dobra. Cały ból zębów u mnie leży jak wspomniałem tylko w damskim wokalu i tekstach...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #340 dnia: Kwietnia 26, 2008, 12:56:11 »
    Heh taki pewny jestes? To posluchaj sobie wokalu tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=ZqvsEUEoKog, zarowno wokal damski (od 1:20) i meski pasuje do ogolnego klimatu tego teledysku. Tak samo tu http://pl.youtube.com/watch?v=jX0dcO2jcJ4. Nie mowie ze jestem jakims fanem kredek, ale czasem mozna sie posmiac z teledyskow;). A nightwitsha nigdy nie trawilem, za bardzo popowate jak na metal(?).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2008, 12:58:17 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #341 dnia: Kwietnia 26, 2008, 13:12:55 »
    Heh taki pewny jestes? To posluchaj sobie wokalu tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=ZqvsEUEoKog, zarowno wokal damski (od 1:20) i meski pasuje do ogolnego klimatu tego teledysku. Tak samo tu http://pl.youtube.com/watch?v=jX0dcO2jcJ4. Nie mowie ze jestem jakims fanem kredek, ale czasem mozna sie posmiac z teledyskow;). A nightwitsha nigdy nie trawilem, za bardzo popowate jak na metal(?).

Słuchałem tylko pierwszego, bo większej dawki nie zdzierżę. Ogólny klimat teledysku? Tandetny tytuł - typowe. Kolesie przerobieni na szatanów i pani wiedźma (czarne usta, ugh ;/). Sceneria na śniegu, żeby było bardziej gotycko (dlaczego? nie wiem) i zaczął śpiewać stary wiking. Śpiewać...nie, raczej gadać. Nie wiem co gada bo mi się nie chce na tym skupiać, ale założę się, że chodzi o to, iż >>jej zbłąkana dusza we mgle jest potępiona, bo jej serce za życia było oplecione kolcami róży, które krwawiły<<. Później śpiewa panna - najohydniejszy typ kobiety jaki znam. Taki, który przegrywa u mnie na wstępie nawet ze stukilowymi babami, bo jest po prostu O.K.R.O.P.N.A. Głos też ma jak czarownica. Wyłączam teledysk. Dziękuję.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Kwietnia 26, 2008, 13:23:24 »
    Mi się wydaje, że ten keyboard sprawia takie mroczne, gotyckie brzmienie. Ale jak usłyszałem głos tego starego hmm... wikinga(?) przypominało mi to głos Diablo + faceta po imprezie. Nie wiem jaki jest cel ludzi którzy zakładają tego typu kapele i ubierają się żeby być najbardziej mrocznymi. Ale w zasadzie... sam sobie odpowiedziałem ;).
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #343 dnia: Kwietnia 26, 2008, 13:23:41 »
    Hmm za bardzo subiektywnie to potraktowales, wyzej napisales ze damski wokal zupelnie nie pasuje do ciezszej muzyki - a ja dalem ci przyklady, ze nawet kobiety potrafia growlowac, jesli taki wokal ci nie odpowiada, to ja na prawde nie wiem jakiego ty metalu oczekujesz... Teledysk jest kiczowaty, bo taki wlasnie mial byc, dzieki temu ja traktuje to jako muzyke rozrywkowa;) nie wiem czemu ale wprawia mnie w dobry humor obserwowanie ich staran, zeby byc jak najbardziej mhrocznym.

PS: a drugiego linka nie podalem przypadkowo - tam jest pokazane, przynajmniej w czesci, troche inne podejscie do kobiecego spiewu w mhrocznym wydaniu (takie nawet popowate troche).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2008, 13:25:46 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #344 dnia: Kwietnia 26, 2008, 13:28:40 »
    No właśnie. Wszystko byłoby oks, gdyby oni to robili dla żartu...ale oni naprawdę myślą, że są mroczni, a ich muzyka fajna i mistyczna. To był jeszcze chyba kawałek z tych sentymentalnych >>ona umarła w trumnie ze śniegu, wśród karmazynowych płatków róż<<. Gorsze są natomiast >>szatan szatan, krew, uryna, zjem twoje zwłoki<< i to właśnie ci są najbardziej śmieszni :D