Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka pod strzechą  (Przeczytany 288081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 16, 2007, 21:37:41 »
    Jesli podoba ci sie muzyka z Requiem for a Dream to mozesz ogarnac sobie jeszcze soundtrack z 3 czesci hitmana (bardzo podobna muza) no i muza z max payne`a  2 tez powinna ci sie spodobac. Wczesniej interesowalem sie taka klimatyczna muzyka i czesto do niej wracam. Slucha tu ktos Ery? Ostatnio cos mnie naszlo zeby sobie przypomniec.. w M&B fajnie sie przy tym gra.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 16, 2007, 21:40:13 »
    No przyznam ze Kyd (tworca muzy do Hitmana) wzorowal sie na Mansellu (on z kolei do Requiem) bardzo podobne sa. Ale ta z Hitmana raczej stawia na orkiestre podczas gdy Mansell na skrzypce.

A Ery nie znam zarzuc jakies cos to przeslucham.

Aha wlasnie sciagam soundtrack z flimu Kidulthood podobno niezly.

P.S nie wiem czy zauwazyliscie ale Marion Barfs (chodzi o OSt z Requiem) jest bardzo podobone do Summer Overture. Ciekawe xD
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2007, 21:43:31 wysłana przez misiooLlama »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 16, 2007, 21:44:59 »
    A Ery nie znam zarzuc jakies cos to przeslucham.
    Nie wierze ze nie znasz, bo to jeden z charakterystycznych zespolow byl swego czasu (poczatek w `96 roku). Muza stylizowana na klasyce z duza zawartoscia choru. Najbardziej znane jest chyba ameno, ale jest wiele lepszych kawalkow. Do znalezienia na YT oczywiscie.

Ale ta z Hitmana raczej stawia na orkiestre podczas gdy Mansell na skrzypce.
    Dlatego wlasnie wymienilem czesc 3 w ktorej to przewazaja syntezatory i muzyka elektroniczna zamiast podnioslych chorow a`la czesc 2. Bardzo przypomina Requiem.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 16, 2007, 21:48:38 »
    Przepraszam moj blad :P Oczywiscie ze znam tylko na poczatku nie skojarzylem nazwy zespolu xD (od Ameno jednak wole Divano).

A tego Tymona to naprawde mozna sluchac nawet kilka razy pod rzad, ma calkiem inteligentne teksty i niezle flow.

I co do muzyki klimatycznej to polecam cos jeszcze http://soundtrack.wrzuta.pl/audio/fXpxM26UWX/metallica_-_star_wars_-_imperial_march  nie wiem jak mozna tego nie znac xD
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2007, 22:21:21 wysłana przez misiooLlama »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 17, 2007, 20:46:16 »
    Heh, widzę ,że oprócz Jasona tu nikt nie słucha muzyki "trochę starszej". Ja natomiast jestem wielkim fanem Ery - uwielbiam słuchać wszystkie kawałki a najbardziej Ameno, Impera, Divano, The Mass (te dwie ostatnie to właściwie to samo). Era ma też świetne teledyski - żaden z teledysków, filmów, gier etc. nie ma takiego klimatu jak np. Ameno, The Mass czy Divano...

A słucha ktoś Enyi? Wprawdzie nie ma takiego klimatu jak muzyka Ery ale niektóre utwory są bardzo fajne min. The Celts, Boadicea, Orinoco Flow, May It Be...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2007, 20:56:08 wysłana przez Kolba »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 17, 2007, 20:56:44 »
    Enyi nie slucham bo mi jakos nie wchodzi, a co do Ery to The Mass to po prostu szybciej zagrane Divaon co juz ci Kolba udowodnilem ;).

Ja teraz zasluchuje sie w Dynamolu Rahima i musze powiedziec ze jest zajebisty i juz :P

Dorwalem w koncu kawalek Clint Mansell - Lux Aeterna (to ten z Requiem tylko ze w filmie jest bez choru) i na 15 minut przepadlem dla swiata (sam kawalek trwa 6 minut).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2007, 11:32:50 wysłana przez misiooLlama »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 18, 2007, 11:53:15 »
    Hmm na moim soundtracku trwa on 3.54.. dziwne. No i rzecz jasna jest bez choru - mozesz mi przeslac swoja wersje? bo domyslam sie ze to jeden z remixow ktorych troche powstalo... urzyj tego http://www.wyslijto.pl/

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 18, 2007, 11:59:16 »
    To jest pelna wersja to co mam ktorej czesci zostaly wykorzystane w filmie.

Dzieki
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2007, 13:46:09 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 18, 2007, 14:08:07 »
    Ma ktos moze pojecie, co to moze byc za muza na tej stronce i ewentualnie przez kogo wykonywany - http://1066.livinghistorygames.com/ ? Mi kojarzy sie z pewnym kawalkiem z europa universalis ale nie moge teraz tego sprawdzic...

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 18, 2007, 21:02:46 »
    Niestety nic nie slysze wiec nie powiem co to za kawalek. Jak mozesz to powiedz jak wlaczyles ja to postaram sie pomoc xD (a sprawdzalem na 2 przegladarkach - Mozilli i Operze)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2007, 21:13:32 wysłana przez misiooLlama »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 18, 2007, 21:28:35 »
    a ogolnie strona ci dziala? moze nie laduje ci sie do konca, albo masz cos z flashem, ja na firefoxie nie mam zadnych problemow, tylko trzeba chwile poczekac na zaladowanie... kurde ten kawalek coraz bardziej mi sie podoba;)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 18, 2007, 21:55:55 »
    Wsio sprawne nie wiem może to wina karty dźwiękowej ? Zdarzały jej już sie takie niespodzianki że dźwięku z gier nawet nie dawała. A jak ci sie podoba ta Lux aeterna co ci wysłałem ?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 21, 2007, 09:12:43 »
    Kurde znowu przypomniałem sobie o 1066 mod ;) Szkoda że ten Ealdorman Hussey porzucił go...

Zrobiłem topic na Taleworlds i wysłałem wiadomość do Ealdorman Husseya...

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,29090.0.html

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 22, 2007, 12:33:04 »
    A słucha ktoś Enyi?
    Enyi słucham rzadko, natomiast uwielbiam Loreenę McKennitt, zwłaszcza night ride across the caucasus, marrakesh night market i the mummer`s dance. Poza tym lubię Davida Sylviana, choć mam mało jego nagrań :(. No i jeszcze mój ukochany SoaD, KoRn i Marylin Manson...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2007, 12:39:19 wysłana przez Arcylisz »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 22, 2007, 15:37:07 »
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2007, 15:43:56 wysłana przez misiooLlama »