Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OSP] Baza Skryptów z Taleworlds  (Przeczytany 93550 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Baza Skryptów
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 23, 2009, 07:57:34 »
    Nie jestem pewien i może ktoś bardziej "na bieżąco" Ci jeszcze odpowie, ale jak ja się kiedyś w to bawiłem, to były problemy takie, że module_system M&B nie obsługiwał Pythona, którejś tam cyferki xD Jeśli mnie pamięć nie myli to problemy zaczynały się od 2.8.x i szły dalej wzwyż. Jeśli chcesz więc się tym pobawić, to czeka Cię download wersji 2.5.x.

Pamiętaj, że tak jak pisałem, poczekaj aż ktoś kto w tym siedzi obecnie Ci odpowie.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 23, 2009, 09:37:29 »
    Tak, proud ma rację. Sam miałem taki problem z wersją 3.1, gdy pobrałem 2.6, wszystko było OK.
    Więc wywal te wersję i działaj na 2.6.

Wiadomość numer: 60000. Gratuluje DuoGumowi wiadomości.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 09:43:46 wysłana przez Oktawian »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 18, 2009, 21:26:35 »
    Przepraszam za odkopywanie starego tematu, ale mam problem ze skryptem dot. uderzenia tarczą. Otóż nie za bardzo rozumiem 2 punkt. O co chodzi z tymi "misjami"?

Pozdrawiam.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 20, 2009, 01:46:45 »
    Zastanawiam się czy jest udostępniony skrypt do automatycznego dobierania przedmiotów przez NPC tak jak jest to w modach SoD, PoP i LaR (i może w jakiś innych ale ja nie zalazłem) chciałbym to dodać na własny użytek do niektórych modów

(click to show/hide)
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 14, 2010, 16:31:54 »
    Wiem że jestem znany jedynie z gęby a nie tworzenia ale może podsunę komuś pomysł:
    Mianowicie przy ulepszaniu/przesyłaniu jednostek pomiędzy zamkami itp musimy kliknąć w ikonkę ulepsz/Daj...I dobrze jest to w miarę wygodne ale jeśli mamy już powiedzmy 100 chłopa i chcemy ich ulepszyć o kilka "klas" robi się multum klikania i palec boli...

Ostatnio zacząłem używać programu który generuje macro w miejscu gdzie trzeba klikać dzięki temu jednym przyciskiem przesyłam/ulepszam 100 jednostek w ciągu sekundy (100 kliknięć) ale ma on taką wadę iż muszę zrzucić grę do okna i na pasku przełączyć na ten program:

Być może jakaś osoba wykorzysta taki pomysł iż po wciśnięciu przycisku np A w okienku oddziału zostanie wykonana akcja 100x kliknięcia w punkt (np zależne od rozdzielczości)  729,496 z 0.01 sekundowym opóźnieniem.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 14, 2010, 20:47:05 »
    Wiem że jestem znany jedynie z gęby a nie tworzenia ale może podsunę komuś pomysł:
    Mianowicie przy ulepszaniu/przesyłaniu jednostek pomiędzy zamkami itp musimy kliknąć w ikonkę ulepsz/Daj...I dobrze jest to w miarę wygodne ale jeśli mamy już powiedzmy 100 chłopa i chcemy ich ulepszyć o kilka "klas" robi się multum klikania i palec boli...

Ostatnio zacząłem używać programu który generuje macro w miejscu gdzie trzeba klikać dzięki temu jednym przyciskiem przesyłam/ulepszam 100 jednostek w ciągu sekundy (100 kliknięć) ale ma on taką wadę iż muszę zrzucić grę do okna i na pasku przełączyć na ten program:

Być może jakaś osoba wykorzysta taki pomysł iż po wciśnięciu przycisku np A w okienku oddziału zostanie wykonana akcja 100x kliknięcia w punkt (np zależne od rozdzielczości)  729,496 z 0.01 sekundowym opóźnieniem.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci chyba o takie coś, żeby, np. 100 rekrutów przenieść z oddziału do zamku jednym kliknięciem zamiast klikaniu sto razy w "Daj"? Jeżeli tak to takie coś jest już w m&b :P Wystarczy przytrzymać klawisz Ctrl i kliknąć raz na "Daj" i przeniesie wszystkich ^^

Pozdrawiam.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 15, 2010, 11:13:36 »
    O.o dziwne bo Mi nie działa...
    Ale mówimy tutaj iż ctrl daje/ulepsza wszystkie jednostki czy tylko te 100?
    Hmm zrobię reinstal i zobaczę ten ctrl :)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 15, 2010, 13:39:53 »
    znaczy tak, ctrl działa uniwersalnie(pomijając kody of course) ale czasami przydało by się większe jego zastosowanie w grze ;] Np. mamy 50 wiochmenów i zamiast naciskać 50 razy na LMP gdzie myszka może od tego umrzeć( ;] ) wcisnęlibyśmy ctrl + 1 LMP i nagle mamy 100 Pałkarzy ;] Ale to są marzenia ściętej głowy ;]

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 16, 2010, 13:14:28 »
    znaczy tak, ctrl działa uniwersalnie(pomijając kody of course) ale czasami przydało by się większe jego zastosowanie w grze ;] Np. mamy 50 wiochmenów i zamiast naciskać 50 razy na LMP gdzie myszka może od tego umrzeć( ;] ) wcisnęlibyśmy ctrl + 1 LMP i nagle mamy 100 Pałkarzy ;] Ale to są marzenia ściętej głowy ;]
    z 50 zrobić 100? wtf :?
    W ogole to tak działa moje macro no ale ta jedna fatalna wada ;/ trzeba grać w oknie... -.-

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 16, 2010, 14:36:08 »
    Zna ktoś skrypt aby móc podrózować swobodnie w menu obozu tak jak w Astorinar Adventure mod?

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 17, 2010, 17:17:08 »
    module_scripts.py
    gdzie wy to macie??

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 17, 2010, 18:03:57 »
    module_scripts.py
    gdzie wy to macie??

W folderze z Module_System... A jak się spytasz gdzie to jest to cię wyśmieje...

Offline Persiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 17, 2010, 20:08:56 »
    module_scripts.py
    gdzie wy to macie??

W folderze z Module_System... A jak się spytasz gdzie to jest to cię wyśmieje...

Możesz się śmiać nie mam pojęcia wpisałem w wyszukiwarce i nic nie znalazło

help me!!

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 17, 2010, 20:13:59 »
    Wybacz ale jak mamy Ci pomóc ? Włamać się na twój komputer , znaleźć plik i zrobić skrót na pulpicie?Spokojnie , powoli poszukaj tego pliku , na 100% znajdziesz. Cierpliwość to cnota.

Offline Persiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 17, 2010, 20:23:01 »
    a wy gdzie to macie???